Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Ankara'dan Murat Sekban'ın Can Okanar ile yaptığı bir haber röportajıdır.
- Video, 1 Mayıs'tan itibaren yürürlüğe girecek olan dijital bankacılıkta yeni düzenlemeleri anlatmaktadır. Bu düzenlemelerle bankacılık işlemlerinin banka şubesine gitmeden elektronik ortamda gerçekleştirilebileceği, bankaların manzaralı görüşmeler yaparak müşterileriyle kimliklerini tespit edebilecekleri ve bu süreçte biyometrik karşılaştırma yapılacağı belirtilmektedir. Ayrıca kimlik tespitinin yılda iki kez gözden geçirileceği ve müşterilere özel şifrelemelerle anlaşmalar yapılacağı da açıklanmaktadır.
- Dijital Bankacılıkta Yeni Düzenlemeler
- 1 Mayıs'tan itibaren bankacılık işlemleri banka şubesine gitmeden elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek.
- Dijital bankacılık bir süredir hayatımızda olmasına rağmen, yapılan yeni düzenlemelerle birçok farklılık getirilmiş ve bu düzenleme resmi gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
- Bankalar manzaralı görüşmeler yaparak müşterileriyle kimliklerini tespit edebileceklerdir.
- 00:54Kimlik Tespiti Süreci
- Kimlik tespit sürecinde kişinin yüzüyle kimlik evrağı yakından alan irtibatı kullanılarak fotoğrafın biyometrik karşılaştırılması yapılacak.
- Yılda iki kez kimlik tespiti bankalar tarafından gözden geçirilecek, böylece dolandırıcılık ve sahteciliğe karşı ek tedbirler alınmış olacak.
- Yeni düzenlemeyle birlikte uzaktan kimlik tespitinde yanlışlık riskini en aza indirme sorumluluğunun bankalarda olduğu belirtilmiştir.
- 01:38Müşterilere Özel Şifrelemeler
- Müşterilere özel şifrelemeler, yapılan anlaşmalar ve mukaveleler bankalar tarafından gerçekleştirilecektir.
- 1 Mayıs itibariyle yeni düzenleme ile artık banka işlemleri ve bankacılık süreçleri şubelere gitmeden uzaktan gerçekleştirilebilecek.