Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Denizbank ve Süt Birliği arasında yapılan işbirliği hakkında bilgi veren bir tanıtım içeriğidir. Konuşmacılar, Edirne'de gerçekleştirilen bu işbirliğinin detaylarını anlatmaktadır.
- Video, yerli üretimi destekleme amacıyla yapılan işbirliğini detaylı şekilde ele almaktadır. İşbirliği kapsamında çiftçiler, hayvan alımlarında kredi ve yem ihtiyacını karşılamak için Denizbank'ın sunduğu uygun faiz oranları ve vade seçenekleri sunulmaktadır. Ayrıca, sağım makinesi gibi ekipmanların da finanse edilebileceği, ipotek teminatının kaldırıldığı ve üreticilerin kefil olarak sadece bir veya iki kişi seçebileceği belirtilmektedir. İşbirliği, özellikle aile işletmelerinde hayvan alımlarını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.
- 00:06Edirne'de Süt Birliği ile İşbirliği
- Edirne'de Süt Birliği ile yapılan işbirliği, yerli üretimi desteklemek amacıyla damızlık üreten çiftçilerin fazlalarını ihtiyacı olanlara satmasını sağlıyor.
- İşbirliği kapsamında hayvanlar kredilendiriliyor ve bir yıllık yem ihtiyaçları karşılanıyor.
- Süt Birliği başkanı indirim yapacak ve Denizbank bir yıllık yem ihtiyacını kredilendirecek.
- 00:55İşbirliği Avantajları
- İşbirliği sayesinde çiftçiler sadece hayvan almakla kalmayıp, hayvanın yem ihtiyacını da bir yıl boyunca karşılamış oluyorlar.
- Bu işbirliği daha önceki projelerden farklı olarak ekipmana da odaklanıyor.
- Süt Birliği aracılığıyla sağım makinesi ve diğer ekipmanlar da finanse ediliyor.
- 01:47Kredi Koşulları
- Ekipman kredilerinde Süt Birliği özelinde beş yıla varan vade ve işletme büyüklüğüne göre yetmiş aya kadar vade uygulanabiliyor.
- Faiz oranları Süt Birliği özelinde indirimli olup, Denizbank'ın verdiği en ucuz faiz oranını sağlıyor.
- Firma Denizbank'a ödeme yaparken, üreticinin cebinden para çıkmıyor.
- 02:44İpotek ve Teminat Koşulları
- Hayvan alımları özellikle aile işletmelerinde çok önemsiyor ve ipotek teminatı kaldırılmış durumda.
- Üreticiler miras hukukundan kaynaklanan birikmiş ipotek verme sorunlarıyla karşılaşıyor ve bundan hayvan alamıyordu.
- Sadece işletme büyüklüğüne bakarak bir ya da iki kefille kredilerden faydalanılabilir ve Süt Birliği'nin kendi öz yapısının kefaleti yoktur.
- 03:39İşletmelerdeki Hayvan Sayısı
- Mevcut işletmede hayvan varsa, hayvan varlığına bakarak da değerlendirilecek ve alınabilir.
- İşletmede hayvanı yoksa, yeni başlıyorsa bir veya iki hayvanla hayvancılık yapılabilir.
- Hayvancılık ekonomik ve profesyonel bir iş olmalı, aksi takdirde hobiye döner ve ne alan insana ne de devlete ekonomiye fayda sağlamaz.