• Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, bir borsa analisti tarafından sunulan teknik analiz içeriğidir. Konuşmacı, Borsa İstanbul'daki yabancı takas oranı, BIST 30 ve BIST 100 endekslerinin detaylı teknik analizlerini paylaşmaktadır.
    • Videoda öncelikle yabancı takas oranının düşüş trendi ele alınmakta, ardından BIST 30 ve BIST 100 endekslerinin haftalık ve günlük grafikleri incelenmektedir. Her endeks için destek ve direnç seviyeleri belirlenmekte, çeşitli teknik göstergeler (ARA sayılar, stokastik, MACD, Ichimoku, ADX) değerlendirilmektedir.
    • Konuşmacı, döviz sepeti bazlı grafiklerin TL bazlı grafiklere göre daha sağlıklı olduğunu vurgulamakta ve enflasyonun yüksek olması nedeniyle döviz sepeti bazlı değerlerin daha doğru olduğunu belirtmektedir. BIST 100 endeksinin 2688 seviyesini kırması durumunda 3000'in üzerinde bir hedef, BIST 30 endeksinin ise 185 DS (2850 TL) seviyesinin kırılması durumunda daha yüksek hedefler olduğu analiz edilmektedir.
    00:05Yabancı Takas Oranı Analizi
    • Video, Borsa İstanbul'da yabancı takas oranı, BIST 30 ve BIST 100 TL bazlı analizleri paylaşacak.
    • Yabancı takas oranı düşüş devam ediyor ve en son seviye 36,71'e kadar geri çekildi.
    • Yabancılar sürekli satılıyor ancak geri almıyorlar, ancak endeks yukarı doğru gidiyor.
    01:04BIST 30 Endeksi Analizi
    • BIST 30 endeksi, 2013'ten beri devam eden düşüş trendi sonrası 140-240 DS aralığında yatay hareket ediyordu.
    • Endeks için destek seviyesi 2150 DS, direnç seviyesi ise 3686 DS olarak belirlendi.
    • Son zamanlarda BIST 30'da yatay hareket kanalı dikkat çekti ve bugün itibariyle bu düşüş kanalının dışına çıktı.
    02:29BIST 30 Endeksi Hedefler ve Göstergeler
    • Endeks, 185 DS seviyesini kırdığında ilk hedefi 240 DS (3686 DS) olacak.
    • Ara sayılar (14-28 günlük) sert bir şekilde yükseliyor ve günlük aşırı alım bölgesine girmiş durumda.
    • Ichimoku göstergeleri net bir yükseliş trendi gösteriyor: bulut yeşil kalınlaşıyor, senkou span'lar yükseliyor ve fiyat hepsinin üzerinde.
    04:43Momentum ve Diğer Göstergeler
    • Dört momentum göstergesi 100 referansının üzerinde ve yükseliyor.
    • ADX ve ADXR göstergeleri 20 seviyesinin üzerine çıkınca güçlü trend var diyecek.
    • Diğer artı (alıcı) göstergesi 2020'den gelen direnci kırmak üzere, diğer eksi (satıcı) göstergesi ise 2020'den gelen destek seviyesini kırıyor.
    06:38BIST 30 TL Bazlı Analizi
    • BIST 30 TL bazlı grafiğinde 2021'de dolar 18 liraya gittiğinde görülen tarihi en yüksek aralık test ediliyor.
    • 185 DS seviyesinin kırılması durumunda hedef 240 DS olacak, bu da %30-33 civarında prim potansiyeli anlamına geliyor.
    • TL bazlı grafikte bu seviyenin üzerine çıktığımızda uzun vadeli yükseliş trendi demek.
    07:35BIST 100 Endeksi Analizi
    • BIST 100 endeksi de 2013'ten beri devam eden düşüş trendi içinde ve 120 DS ile 200 DS arasında yatay hareket ediyor.
    • Son zamanlarda BIST 30'da olduğu gibi bir düşüş trendi dikkat çekiyor.
    • Günlük grafiğe çevrildiğinde düşüş kanalı daha bariz ve net görünüyor.
    08:39BIST 100 Endeksi Hedefler ve Göstergeler
    • Endeks, kısa vade düşüş kanalının direncini ve 150 DS seviyesindeki yatay ara direncini kırdı.
    • Hedef 175 DS (2688) ve bu seviyenin kırılması durumunda 200 DS (3000'in üstü) beklentisi var.
    • Ara sayılar kendi desteklerinin üzerinde yükseliyor, stokastik slow aşırı alın bölgesine park etmiş ve işlem hacmi artıyor.
    10:21BIST 100 Endeksi Trend Göstergeleri
    • Ichimoku göstergeleri klasik yükseliş trendi dizilimiyle yola devam ediyor.
    • Dört momentum göstergesi 100 referansın üzerinde ve yönleri yukarı.
    • Diğer artı (alıcı) göstergesi 2000'den gelen direnci kırdı ve alıcılar güçleniyor, diğer eksi (satıcı) göstergesi ise 1,5 yıla yakın süren destek seviyesini kırdı ve satıcılar zayıfladı.
    12:10BIST 100 DS Seviyesi Analizi
    • BIST 100 DS seviyesi 2688 olarak belirlenmiş ve bu seviye kırılırsa hedef 3000'in üzeri olacak.
    • TL bazlı grafiğe bakıldığında BIST 100'in 2021'deki zirvesine yaklaştığı görülüyor ve bu seviyenin kırılması durumunda uzun vadeli yükseliş trendine girilecek.
    • Döviz sepeti bazlı grafikler enflasyona göre daha sağlıklı ve doğru değerler veriyor çünkü resmi rakamlara göre aylık %5, gayri resmi rakamlarda ise %10'luk enflasyon söz konusu.
    13:09Sonuç ve Tavsiyeler
    • 2688 direnci kırılırsa BIST 100'in 3000'in üzerine çıkması bekleniyor.
    • Mevcut döviz kurlarıyla döviz sepeti bazlı grafikte hem DS kuru hem de TL karşılığı değerler paylaşılacak.
    • BIST 30 ve BIST 100'in yönü yukarı devam ediyor ve bu durum geçen hafta da belirtilmiş.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor