• Buradasın

    Zülkarneyn, Kova Çağı ve Kutup Taklası Hakkında Bir Sunum

    youtube.com/watch?v=my9Opxpd2XU

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, bir konuşmacının Zülkarneyn, Kova Çağı ve kutup taklası konularını anlattığı bir sunum formatındadır. Konuşmacı, izleyicilere çizimlerle konuyu görsel olarak açıklamaktadır.
    • Sunumda, Zülkarneyn'in dünya sistemini kontrol ettiği ve Kova Çağı'nın 2028 yılında başlayacağı, 2028-2100 yılları arasında süreceği anlatılmaktadır. Konuşmacı, dünyanın presesyon hareketi, kutup taklası ve bunun dünya üzerindeki etkileri hakkında bilgiler vermektedir. Ayrıca, Kehf Suresi'ndeki Hızır hikayesi, Roslin Şapeli ve Mısır piramitleri gibi konular da ele alınmaktadır. Video, izleyicilerin sorularına cevap verilerek sona ermektedir.
    Zülkarneyn ve Dünya Sistemi
    • Zülkarneyn, dünya sistemini ve zamanı kontrol eden bir figür olarak tanımlanıyor.
    • Zodyak, on iki takımyıldızdan oluşan bir sistemdir ve her bir derece yetmiş iki sene, kova ve balık burçları arasındaki süre ise iki bin yüz altmış sene olarak hesaplanıyor.
    • Şu anda balık burcunun son bir derecesindeyiz ve 2028 yılında kova çağına geçiş yapılacak.
    01:17Kova Çağının Planları
    • Kova çağına geçişin ilk derecesi 2028'den 2100 yılına kadar olacak ve bu süreçte dünyayı sembollerle bir yere götürmek isteyen sistem galip gelmek istiyor.
    • Kova çağı iki bin yüz altmış sene süreceğini hesaplayanlar, dünyanın tam hakimi olmayı düşünüyorlar.
    • Kehf suresinde anlatılan sistem, kova çağına geçerken bir olay yaşayacak ve sistem ters dönecek, tekrar balık çağına giriş olacak.
    01:57Presesyon ve Dünya Hareketi
    • Presesyon, dünyanın kendi etrafında dönüşüyle birlikte bir yalpalanması olarak tanımlanıyor ve bu yalpalanma yirmi beş bin dokuz yüz yirmi senede bir tur atıyor.
    • Dairesel hareketlerde, turlar aynı yerde bitmez, biraz önce biter ve bu geriye doğru bir presesyon hareketi olarak gözlenir.
    • Mısır'daki Sfenks heykelinin durumu, dünyanın gerçek hareketini gösteriyor ve şu anda 2028'de son bir derecedeyiz.
    04:46Kutup Taklası ve Dünya Dönüşü
    • 2028 ile 2100 senesi arasında kutup taklası denilen bir olay var, bu olayda kutup dünya ters dönüyor, kuzey güney oluyor, güney kuzey oluyor.
    • Kutup taklası sırasında güneş dünya ve Kabe'deki tavaf da ters dönmeye başlıyor.
    • Bu sistem kova çağına giderken terse gitmeye başlıyor ve balık çağına girmeden geriye dönüyor.
    07:32Kutup Taklasının Nedenleri
    • Dünya içindeki demir çekirdeğin bir dönüşü var ve şu anda dünyanın kabuğuyla dönüşü ile uyumlu.
    • Kutup dairesinin kenarına gelmiş durumda olan manyetik sapma normalde on kilometre kadarlık bir sapma varken, şu anda ellibeş kilometreye kadar çıkmış.
    • Kutup taklası için demir çekirdeğin dönüşüyle dış kabuğun dönüşü uyumsuz olması gerekiyor ve bunun sebebi göktaşı çarpması veya on bir şiddetinde bir deprem olabilir.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor