• Buradasın

    Yeşilyurt'ta Çocuk Trafik Eğitim Parkı Açılışı

    youtube.com/watch?v=VZsGABAPgAE

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, Yeşilyurt Belediyesi tarafından Fahri Kaya Bulvarı'nda tamamlanan çocuk trafik eğitim parkının açılış törenini belgeliyor. Törende Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi, eski Devlet Bakanı Güldan Akşit, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve diğer yetkililer yer alıyor.
    • Videoda, 5.122 metrekare alan üzerine inşa edilen çocuk trafik eğitim parkının açılışı anlatılıyor. Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat açılış konuşmasını yapıyor ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, çocukların trafik kurallarını öğrenmeleri için yapılan bu parkın önemi vurgulanıyor. Tören sonrası yetkililer parkı geziyor ve çocukların trafik kurallarını öğrenmeleri için yapılan teorik ve pratik eğitimler hakkında bilgi veriliyor.
    00:01Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nın Açılışı
    • Yeşilyurt Belediyesi tarafından Fahri Kaya Bulvarı'nda 5.122 metrekare alan üzerine tamamlanan çocuk trafik eğitim parkı, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi'nin katıldığı törenle hizmete girdi.
    • Okul öncesi ve okul çağı çocuklarının trafik kurallarını öğrenmeleri ve alışkanlık kazanmalarını sağlamak amacıyla yaptırılan parkın açılış törenine birçok yetkili ve davetli katıldı.
    • Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, açılışta kendilerini yalnız bırakmayarak onurlandıran bakanlara teşekkürlerini sundu.
    01:10Milli Eğitim Bakanı'nın Konuşması
    • Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, çocukların gelecek eğitim hayatlarına ciddi katkılar sağlayacak çocuk trafik eğitim parkı'nı Yeşilyurt ilçesinde kazandıran belediye başkanına teşekkür etti.
    • Yeşilyurt Belediyesi'nin "Yeşilyurt Kitapyurdu" projesi kapsamında geçen yıl 25 yazarı Malatya'ya getirerek öğrencilerle buluşturduklarını, bu sene üçüncüsünü gerçekleştiriyor olduklarını belirtti.
    • Çocuk trafik eğitim parkında yıllık olarak 10 binden fazla öğrenciyi eğiteceklerini, öncelikle 4. sınıf çocuklarından başladıklarını açıkladı.
    02:21Bakanların Malatya'ya Yönelik Değerlendirmeleri
    • Bakanlar, Yeşilyurt'ta İstanbul'un en güzel, en lüks semtlerine eşdeğer bir semt oluşturulduğunu ve bu hizmetlerin kat kat geldiğini belirtti.
    • Malatyalıların her zaman doğru yerde duran, kendisine yapılan hizmetleri kat kat misliyle veren bir halk olduğunu vurguladılar.
    • Bakanlar, Malatyalıların her hizmeti ve talebini yerine getirmek için gece gündüz durmadan çalışacaklarını, vaat ettiklerinin arkasında durduklarını ifade ettiler.
    04:04Türkiye'nin Gelişimi Hakkında Değerlendirmeler
    • Bakanlar, 21. yüzyılın Türkiye'nin yüzyılı olacağını, Türkiye büyürken Malatya'nın da büyüyeceğini belirttiler.
    • Türkiye'de kişi başına düşen gelirin 3 bin dolar civarındayken şimdi 9 bin dolar civarında olduğunu, hastanelerde kuyrukların artık olmadığını, evinden hastaneye gidemeyecek hastaya doktorun ayağına gönderildiğini vurguladılar.
    • Bakanlar, geçmiş dönemlerde 80 yılda yapılanlardan çok daha fazlasını 14-15 yılda yaptıklarını, önümüzdeki dönemde daha iyi hizmetler vereceklerini belirttiler.
    06:11Parkın Ziyareti ve Eğitimler
    • Protokol konuşmalarından sonra açılış kurdelasını kesen bakanlar ve diğer davetliler çocuk trafik eğitim parkı'nı gezdiler.
    • Yeşil Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, trafik işaretlemelerinden trafik ışıklarına ve yaya geçitlerine kadar her türlü ayrıntının düşünüldüğü minyatür trafik parkı'nda verilen eğitimler ve uygulamalar hakkında detaylı bilgiler aktardı.
    • Bakanlar, benzin istasyonu, tribün, alt ve üst geçitler ve trafik levhalarının yer aldığı parkta trafik kuralları ile ilgili teorik ve pratik eğitim alan çocuklarla yakından ilgilenip sohbet ettiler.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor