Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayınlanan, Catherine Rainer'in yazdığı "Yavru Timsah Çipiti" adlı kitabın okunmasını içermektedir.
- Videoda, nehir kıyısında yaşayan yaramaz yavru timsah Çipiti'nin maceraları anlatılmaktadır. Çipiti, kurbağaları, yusufçukları, leylekleri ve su aygırını korkutarak onları uzaklaştırır. Ancak sonunda kendisi de bir gürültü duyunca, "bir gün seni de korkutur birisi" sözünü hatırlar ve yalnız kalır. Video, kitabın tamamının okunmasıyla sona erer.
- 00:01Kitabın Tanıtımı
- Videoda Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayınlanan "Yavru Timsah Çipiti" isimli kitap okunacak.
- Kitabın yazarı Catherine Rainer'dir.
- 00:22Çipiti'nin İlk Macerası
- Tatlı bir meltemle dalgalanan nehir kıyısında, sıcak sabah güneşiyle ısınmış sazlar, çimenler ve çiçekler vardı.
- Yavru timsah Çipiti belirdi ve kuyruğu kitap kitap vurarak çamuru karıştırdı.
- Zavallı kurbağalar Çipiti'ye "uzak dur bizden, yaramaz Çipiti unutma, bir gün seni de korkutur birisi" dediler.
- 01:17Çipiti'nin Diğer Hayvanlara Yaklaşması
- Çipiti sazların arasına daldı ve sağa sola hareket etti, bu da yusufçukları korkuttu.
- Çipiti leyleklere yaklaştı ve kanat şakırtısıyla onları ürküttü.
- Çipiti en büyük su aygırını gözüne kestirdi ve hücum etti, ancak su aygırı çok kızarak "çok yaramaz bir timsahsın, tam bir püsküllü belasın" dedi.
- 02:53Çipiti'nin Yalnız Kalması ve Son Olay
- Çipiti gitti, bir köşeye sindi ve yapayalnız kalmıştı çünkü kimse onunla oynamamıştı.
- Sonra bir gürültü işitti ve sazlar hışırdadı, bir şey yaklaşıyordu.
- Kurbağalar, yusufçuklar ve leylekler tekrar korkarak kaçtı, ancak bu kez Çipiti değil, başka biri onları korkutmuştu.