• Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, görsel sanatlar öğretmeni Rüveyde Akpınar tarafından sunulan bir çizim eğitimidir. Öğretmen, kolay yöntemlerle üç boyutlu bir çalışma yapmayı göstermektedir.
    • Videoda, beşgen şeklinde bir şekil oluşturma, yaylar çizme, tükenmez kalemle boyama ve karakalem ile gölgelendirme aşamaları adım adım anlatılmaktadır. Öğretmen, dört B kalem ve sıkıştırılmış pamuk kullanarak üç boyutlu bir yuvarlak şekli nasıl oluşturacağını göstermekte, ayrıca pamukla tonlama tekniğini de paylaşılmaktadır. Video, üç boyutlu çizim yapmak isteyenler için temel bir rehber niteliğindedir.
    Üç Boyutlu Çizim Hazırlığı
    • Görsel sanatlar öğretmeni Rüveyde Akpınar, üç boyutlu bir çalışma yapacağını ve kolay yöntemler kullanacağını belirtiyor.
    • Kağıdın ortasına bir nokta koyup, bu noktaya eşit uzaklıkta beş nokta daha koyarak beşgen şekli oluşturuyor.
    • Noktalar arasında hafif bastırmadan oval çizgiler çiziyor ve bu noktaların arasında merkez noktaya doğru yaylar çiziyor.
    02:00Çizimin Tamamlanması
    • Tükenmez veya rapido kalemle çizilen yayların üzerinden geçerek çizime tam anlamıyla başlıyor.
    • Yayların dışına çıkmamak için aynı noktadan merkeze değil, çizginin belirli noktalarında buluşan yaylar çiziyor.
    • Her yayın içini siyah rapido kalemle boyuyor ve kağıdı döndürerek diğer tarafa da aynı işlemi uyguluyor.
    04:58Gölgelendirme
    • Karakalem gölgelendirme kısmına geçerek 4B kalem kullanıyor.
    • Noktaların birleştiği merkez noktayı ve ilk çizilen çizgilerin aralarını boyuyor, yukarıya doğru çıktıkça elini hafifletiyor.
    • Yayların içini de aynı yöntemle boyuyor ve kağıdın alt ve yan kısımlarının altını gölgelendiriyor.
    07:41Pamukla Gölgelendirme
    • Sıkıştırılmış pamuk kullanarak gölgelendirme yapıyor, kırtasiyelerde veya sanat malzemelerinin satıldığı yerlerde bulunabilir.
    • Pamukla kara kalem tonunu dağıtarak geçiş elde ediyor ve üç boyutlu bir görünüm kazandırıyor.
    • İç taraflara da içeriden dışarıya doğru gölgelendirme yapıyor ve tüm açılara aynı işlemi uyguluyor.
    09:20Son İşlemler
    • Dışa çizilen karenin etrafını rapido kalemle geçerek köşelerini oval yapıyor.
    • DörtB kalemle tekrar gölge veriyor ve pamukla dağıtarak ton oluşturuyor.
    • Çizimi tamamlıyor ve üç boyutlu bir çalışmanın sonuna geliyor.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor