• Buradasın

    Sürücü Sınavı ve Güvenli Sürüş Eğitimi

    youtube.com/watch?v=kjah_dUaGFQ

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, bir eğitmen tarafından sunulan sürücü adaylarına yönelik eğitim içeriğidir.
    • Video, iki ana bölümden oluşmaktadır: İlk bölümde direksiyon uygulama sınavının üç ana bölümü (aracın dış kontrolü, sürücü koltuğunun ayarlanması ve gösterge panelinin kullanımı, park işlemleri) detaylı olarak anlatılmaktadır. İkinci bölümde ise şehir içi ve çevre yollarında güvenli sürüş teknikleri, dönüş yaparken sinyal kullanımı, şerit muhafaza etme, hız sınırları ve şerit değişimleri gibi konular ele alınmaktadır.
    • Video, sürücü adaylarının sınavda başarılı olmaları için gerekli bilgileri içermekte ve özellikle işaretlerin doğru kullanımı, hız sınırlarının tutulması ve park yaparken dubalara çarpmamak gibi önemli noktaları vurgulamaktadır. Ayrıca şehirlerarası karayollarında yaşanan trafik kazaları ve bunların önlenmesi için alınması gereken tedbirler de açıklanmaktadır.
    Direksiyon Uygulama Sınavı Hazırlık
    • Direksiyon uygulama sınavlarında araç lastiklerinin havalarının gözle kontrol edilmesi gerekiyor.
    • Motor kaputu açılıp akünün, silecek suyunun, radyatör suyunun, motor yağının ve yağ çubuğunun konulma yerleri kontrol ediliyor.
    • Bagaj kısmında ilk yardım çantası, reflektör, yangın söndürme cihazı, yedek lastik, bijon anahtarı ve kriko kontrol ediliyor.
    02:17Sürücü Koltuğu Ayarları
    • Koltuk ayarında sol ayağın debriyaj pedalına sonuna kadar basılı tutulması ve ayağın ne çok gergin ne de çok kırık pozisyonda olması gerekiyor.
    • Arkaya yaslanıp kol uzatıldığında bileğin iç kısmı direksiyonun üst noktasına değiyorsa ideal koltuk ayarıdır.
    • Aynalar ayarlanırken sol arka kapının açma kolunu sol aynada, sağ arka kapının açma kolunu sağ aynada görmek gerekiyor.
    04:07Gösterge Paneli ve Kontroller
    • Hız göstergesi, kilometre saati, devir saati, el freni göstergesi, emniyet kemeri göstergesi, yakıt seviyesi ve motor hararet seviyesi göstergeleri sınavlarda soru olarak geliyor.
    • Araçın kaç vitesli olduğu, kumanda kollarının, debriyaj, fren ve gazın yerleri, el freni ve iç aydınlatma lambaları sınavlarda soru olarak geliyor.
    • Sinyal kolu, silecek kolu, far açma kapama anahtarları da adayların bilmesi gereken konular içinde yer alıyor.
    05:12Sınav Başlangıcı ve Çıkış İşareti
    • Sınava başlarken mutlaka işaretler verilmeli ve kurala uygun araç kullanmak daha önemlidir.
    • Yolun sol tarafına park etmiş bir araç varsa sağ sinyal, sağ tarafa park etmiş bir araç varsa sola sinyal yakılır.
    • Çıkış yapmadan önce aynadan arkadan gelen trafiğin kontrol edilmesi gerekir ve gelen araç varsa emniyete geçmesi sağlanır.
    06:12Sınav Güzergahı ve Hız Sınırları
    • Sınav güzergahında okul bölgesinde azami hız 30 km/saat, şehir içi bölünmüş yolda azami hız 50 km/saat'tır.
    • Kavşaklara yaklaşıldığında uygun mesafe öncesinden sinyal yakılıp trafiği kontrol edilir ve dönüş yapılır.
    • Kavşağa girmeden önce durup sağ ve sol kontrol edilmeli, gelen araç varsa yol verilmeli ve güvenli geçiş yapılmalıdır.
    08:08Park İşlemi
    • Park yerine yaklaşırken sağ sinyal yakılıp makul bir mesafe öncesinden uygun şeride yanaşılır.
    • Park ederken ilk park yerine geldiğinizde park dubası arka cama baktığınız zaman arka camın bitiş noktasında görünmelidir.
    • Direksiyon tam sağa çevrilip, sağ aynada kaldırma 50 cm uzaklıkta çizilmiş çizgi görüldüğünde geri vitese alınır ve iki dubayı görene kadar geri getirilir.
    10:45Park Alanından Çıkış
    • Park alanından çıkarken mutlaka işaret verilmeli ve dubalara çarpmadan araç çıkarılmalıdır.
    • Park yerine girerken içeri, ileri ve geri manevra hakkı varken, çıkarken sınırlı manevra hakkı yoktur.
    • Çıkış yaparken kaldırıma ve dubalara değmemek önemlidir.
    12:48L Park İşlemi
    • L park, market gibi yerlere gittiğimizde aracımızı park edebileceğimiz alanlara verilen isimdir.
    • Sağ sinyal yakılıp güvenlik şeridinin içerisine girilir ve iki duvar arasına dik bir şekilde girilir.
    • Çıkış işlemi yaparken araç geri vitese alınır, yarıya kadar çıkarılıp durdurulur, direksiyon tam sağa yapılır ve emniyet şeridinin dışına çıkarmadan güvenli bir şekilde park alanından çıkılır.
    15:44Yol Kuralları ve Dönüşler
    • Sağda dönüş yapılacaksa, uygun mesafe öncesinden sağ sinyal yakarak dönüş yapılacağını diğer sürücülere bildirmek gerekir.
    • Köprünün altından gelen araç olup olmadığını kontrol etmek ve kör bakış yaparak gelen aracın olmadığından emin olduktan sonra yola çıkış yapılmalıdır.
    • Şehir içi yolda azami hız 50 km/saat olmalıdır.
    18:07Trafik Güvenliği Önerileri
    • Şehirlerarası karayollarında trafik kazalarının en çok yaşandığı yollar olduğu için, bulunduğunuz şeridi muhafaza etmek ve kurallara uymak kazaya karışma ihtimalini azaltır.
    • Şerit değişimlerinde sinyal zamanında yakılmalı ve aynalardan gerekli kontroller zamanında yapılmalıdır.
    • Düz ve boş görünen yollarda sürücüler aşırı hız yaparak aracın kontrolünü kaybedebilir, bu nedenle karayolları her zaman tehlikelerle doludur.
    20:25Direksiyon Tutuş Pozisyonu ve Dönüşler
    • Direksiyon tutuş pozisyonu "dokuzu çeyrek geçe" olarak olmalı ve bu modelde direksiyon hakimiyeti en iyi sağlanır.
    • Sinyal kolları ve silecek kolları parmak uçlarında olduğu için araç kullanırken rahat edilir ve sinyal verme alışkanlığı başlar.
    • Sola dönüş yaparken sol ayna kontrol edilmeli, gelen araç olmadığından emin olduktan sonra sola sinyal yakılıp yumuşak bir şekilde geçiş yapılmalıdır.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor