Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir eğitimci tarafından sunulan Son Smith müzik programının tanıtımını içeren bir eğitim videosudur.
- Videoda Son Smith programının nasıl kullanılacağı adım adım gösterilmektedir. Program, şarkı söylediğimizde arkasına müzik koyan bir müzik programıdır ve özellikle müziksel zekaya hitap eden bir eğitim aracı olarak sunulmaktadır. Video, programın menülerinin tanıtımıyla başlayıp, ritim ayarlama, kayıt yapma ve kaydetme işlemlerini göstermektedir. Ayrıca, programın eğitimciler tarafından çocukların derse daha ilgi duymasını sağlayabileceği vurgulanmaktadır.
- 00:01Son Smith Programı Tanıtımı
- Son Smith programı, şarkı söylediğimizde arkasına müzik koyan bir müzik programıdır.
- Program özellikle eğitim açısından ele alınacak ve öğrencinin müziksel zekasına hitap eden bir programdır.
- Programın nasıl indirildiği blog'ta paylaşılmış olup, bu video da blog'da paylaşılacaktır.
- 00:45Programın Kullanımı
- Programı açtığımızda dört-beş menü karşımıza gelir: Nelson, Lasson, Demo 1, Demo 2 ve Demo 3.
- "Next" diyerek müzik tarzımızı seçtikten sonra ritmimizi ayarlayabiliriz, bu işlem mouse yardımıyla veya yön tuşlarıyla yapılabilir.
- "Song Starter" menüsünde "Load Song" daha önce yaptığımız kayıtları çağırmaya, "Save Song" ise kaydımızı bilgisayara kaydetmeye yarar.
- 01:49Örnek Çalışma ve Kaydetme
- Örnek olarak "Ali Baba'nın bir çiftliği var" şarkısını kullanarak müzik programı gösterilmiştir.
- Kaydedilen müzik "Save Song" menüsünden "Save" ile proje şeklinde veya "Export" ile müzik dosyası olarak kaydedilebilir.
- Eğitmenlerin bu programı kullanarak çocukların derse daha ilgili olmasını sağlayabileceği düşünülmektedir.