Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Selçuk Üniversitesi'nden bir yetkili tarafından öğrencilerine yönelik yapılan bir açıklamadır. Konuşmacı, COVID-19 salgını nedeniyle üniversite eğitimindeki değişiklikleri anlatmaktadır.
- Video, 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde bahar yarıyılında uzaktan eğitim uygulamasının planlandığını açıklamaktadır. 6 Nisan-22 Mayıs tarihleri arasında teorik derslerin uzaktan asenkron olarak verileceği, 1 Haziran'dan itibaren uygulamalı eğitimlerin yoğunlaştırılmış şekilde devam edeceği belirtilmektedir. Sınavların 8-19 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacağı, teorik derslerin sınavlarının önceden belirlenen tarihlerde, uygulamalı derslerin sınavlarının ise pratik ve staj eğitimleri tamamlandıktan sonra yapılacağı açıklanmaktadır.
- 00:14COVID-19 Salgını Nedeniyle Eğitim Tedbirleri
- COVID-19 salgını nedeniyle Türkiye'de hayatın gündelik akışını değiştirecek tedbirler alınmıştır.
- Yükseköğretim Kurulu tarafından 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde bahar yarıyılında eğitim-öğretim faaliyetlerinin uzaktan eğitim şeklinde sürdürülmesi kararlaştırılmıştır.
- Selçuk Üniversitesi'nde 6 Nisan ile 22 Mayıs tarihleri arasında teorik derslerin uzaktan eğitim şeklinde verilmesi planlanmıştır.
- 00:58Uzaktan Eğitim Detayları
- Verilecek uzaktan eğitim asenkron olarak yapılacak ve kaydedilen ders görüntüleri üç ay süreyle günün her saatinde öğrencilerin erişimine açık tutulacaktır.
- Pandeminin Mayıs ayı sonu itibariyle Türkiye'de etkisini yitireceği ve alınan korunma tedbirlerinin kısmen kaldırılacağı beklenmektedir.
- 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren uygulamalı eğitimlerin yoğunlaştırılmış bir şekilde verilmesi planlanmaktadır.
- 01:33Sınavlar ve Eğitim Süreci
- Sınavlar 8-19 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacaktır.
- Sadece teorik eğitimi olan derslerin sınavları önceden belirlenen tarihlerde yapılabilecektir.
- Uygulamalı derslerin sınavları gerekli pratik ve staj eğitimleri tamamlandıktan sonra yapılacaktır ve bazı derslerde eğitim-öğretim sürecinin ve sınavların Temmuz-Ağustos aylarına sarkabileceği öngörülmektedir.
- 02:16Öğrencilere Yönelik Uyarılar
- Bu süreç değişken ve dinamik bir süreçtir, gelişmelere göre alınan kararlarda öğrencilerin lehine olacak değişiklikler yapılabilecektir.
- Öğrenciler, COVID-19 salgınını en az kayıpla ve kısa sürede atlatabilmesi için ülke genelinde alınan tedbirlere eksiksiz olarak uymalı ve derslerine çalışmalıdır.
- Birlik ve beraberliği bozmadan devlet-millet bütünleşmesinin en iyi örneklerinden birisini sergileyebilecek bir dönemdeyiz.