Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, İstanbul Sarıyer'deki Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören polis adaylarının hayatını ve eğitim sürecini anlatan bir belgesel formatındadır. Videoda okul yetkilileri ve öğrenciler yer almaktadır.
- Video, polislik mesleğini seçen gençlerin vatan için hizmet etme arzusunu vurgulayarak başlıyor. Ardından okulun 1998'den beri hizmet verdiği, 13.500 polis mezunu verdiği ve şu anda 933 polis adayı eğitim gördüğü bilgisi veriliyor. Eğitim sürecinin üç aşamalı olduğu (teorik, uygulamalı ve atış eğitimleri) ve öğrencilerin ders dışı zamanlarında spor imkanları sunulduğu anlatılıyor. Video, öğrencilerin vatan aşkı ve millet aşkı ideallerini ifade eden sözleriyle sona eriyor.
- 00:18Polislik Mesleğine Hizmet
- Polis adayları narkotik, terörle mücadele veya cumhurbaşkanlığında görev yapmak isteyenler olmak üzere farklı isteklere sahip olsa da tek bir hedefleri var: vatan için hizmet etmek.
- Atatürk'ün "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" sözüyle hareket eden bu gençler, Şanlı Türk bayrağı altında görev yapabilmek için polislik mesleğini seçtiler.
- Mezuniyetlerinden sonra vatan ve millet için görev yapacaklar.
- 01:07Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksekokulu
- İstanbul Sarıyer'de bulunan Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksekokulu 1998 yılından beri hizmet veriyor ve bugüne kadar 13.500 polis mezun verdi.
- Şu anda okulda 933 polis adayı eğitim görüyor.
- İstanbul Adilesi olan Mermerci Polis Meslek Yüksekokulu, Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyet göstermektedir.
- 01:42Eğitim Süreci
- Yüksek okulda verilen temel polislik eğitimi üç aşamalıdır: teorik eğitim, uygulamalı eğitim ve atış eğitimleri.
- Öğrenciler teoride gördükleri dersleri pratikte gerçekleştirirler.
- Okulda öğrenciler ders dışı zamanlarında üç halı saha, bir squas salonu, bir tenis kortu ve corp alanları kullanabilmektedir.
- 02:40Eğitim Felsefesi ve Öğrenci Düşünceleri
- Okul, öğrencilerin iki yıllık eğitim süresince önce insan sonra polis olmayı öğreterek daha iyi bir polis olabilmelerini ve vatana hizmet edebilmelerini amaçlamaktadır.
- Öğrencilerin en büyük ideali vatan ve millet aşkıdır.
- Öğrenciler, Türk bayrağı bulunan her yerde çalışmak istiyorlar.