Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, "Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler" adlı çocuk masalını anlatan bir anlatımdır. Hikayede Pamuk Prenses, kötü kalpli Kraliçe Hella, kahyası Dunkov, yedi cüce (bilgin, utangaç, öfkeli, sakar, meraklı, neşeli ve uykucu) ve prens Antuan karakterleri yer almaktadır.
- Masal, Kraliçe Hella'nın Pamuk Prenses'e intikam almak için kara ayna yapması ve yedi cüceyi tuzağa düşürmesiyle başlar. Prenses ormanda kaçarken yedi cücelerin evine sığınır, ancak Kraliçe Hella'nın zehirli tavşan ve elma ile yaptığı planlar sonucu prenses ölür. Prens Antuan, prensesin cam tabutunu bulup onu kurtarır ve gerçek aşkın büyüsüyle prenses yeniden hayata döner.
- Masal, Pamuk Prenses'in doğumundan başlayarak, kraliçenin ölümü ve babasının yeni evliliğiyle devam eder. Sonunda cüceler ve prenses, Hella ve Dunkov'u kara aynanın içine kapatarak onları karanlık ormanda yok ederler ve Pamuk Prenses ile Prens Antuan evlenir.
- 00:03Pamuk Prenses ve Kötü Kraliçe Hella
- Gökyüzünün masmavi olduğu, çimenlerin yemyeşil parladığı bir ülkede Pamuk Prenses ve Prens Antoine mutluluk içinde yaşarlarmış.
- Pamuk Prenses'e yaptığı kötülükler yüzünden saraydan kovulan kötü kalpli Kraliçe Hella, dağların ardında karanlık bir mağarada kahyası Dunkov ile yaşıyormuş.
- Hella'nın artık yeni büyüleri ve intikam planları varmış, bu kez ne cüceler ne de Prens Antoine ona engel olabilecek.
- 01:15Hella'nın Yeni Sihirli Aynası
- Hella'nın doğruları söyleyen aynası sarayın en karanlık odasına kilitlendiği için, Hella kendisine yeni bir ayna yapmak üzere ormanın derinliklerine gitmiş.
- Hella, cimbicim bir otu, kızıl ejder bitkisinden topladığı malzemeleri ve bataklıktan aldığı çamurla bir ayna yapmış.
- Ateş söndükten sonra kara ayna yüzünü göstermiş ve Hella, karanlık ormandan asla kurtulamayacaklarını söylemiş.
- 02:46Yedi Cücenin Yolculuğu
- Bütün gün çalışıp yorulan yedi cüceler madenin içinden bir bir çıkmışlar: Bilgin, Utangaç, Öfkeli, Sakar, Meraklı, Neşeli ve Uykucu.
- Sakar cüce, dalların arasında uçan karganın ağzındaki parlak küçük taşı almak için ağaca tırmanmaya başlamış, ancak ağaç sallanarak karga uçup gitmiş ve Sakar cüce ağacın dalları tarafından kısrak yakalanmış.
- Meraklı cüce, lezzetli bir turta kokusu duyunca gözlerini kapamış ve kokunun geldiği yöne doğru yürümeye başlamış, bir ağacın dalına takılıp yere kapaklanmış ve turtanın kokusu daha da yoğunlaşmış.
- 05:26Pamuk Prenses'in Yardımı
- Cüceler yürüye yürüye sonunda ormandaki minik sevimli evlerine varmışlar.
- Pamuk Prenses, yedi cüceleri ziyarete giderken, kuş prensesin omzuna konmuş ve ona bir şeyler anlatmaya çalışmış.
- Prenses, kuşu takip edince koca bir ağacın tepesinde sallanan Sakar cüce'nin şapkasını ve dikenli otların arasında Meraklı cüce'nin şapkasını bulmuş.
- 07:23Cücelerin Kurtarılması
- Pamuk Prenses, Bilgin, Neşeli ve Öfkeli yola koyulmuşlar, Hella ve Dunkov ise Meraklı ve Sakar cüceyi bir kafese kapatıp uçurumun kenarına asmışlar.
- Pamuk Prenses ve cüceler dağları bayırları aşmışlar, sonunda gökyüzünde kapkara bulutların dolaştığı, şimşeklerin çaktığı bir yere gelmişler.
- Cüceler kulaktan kulağa konuşup zekice bir plan yapmışlar, Öfkeli Dunkov'un arkasından gelip başına bir çuval geçirirken, Neşeli ve Bilgin kafesin kolunu çevirmiş ve Dunkov'u bayıltmışlar.
- 10:36Hella ile Mücadele
- Pamuk Prenses, Hella'ya kötülük yaparak güzelleşemeyeceğini söylemiş, ancak Hella prensesin ne dediğini umursamamış.
- Hella, ellerini yukarı kaldırdığında tırnakları uzamaya, sivrilmeye başlamış ve cüceler gizlice içeri girmişler.
- Sakar cüce Hella görmeden onun ayaklarının dibine yatmış, diğer cüceler de Hella'nın arkasında üst üste binmiş ve onu aynanın içine girmişler.
- 11:49Kara Aynanın Yok Edilmesi
- Hella ve Dunkov aynanın içindeki karanlık ormanına sahip durumda kalmışlar.
- Cüceler sevinçle koşup Pamuk Prenses'e sarılmışlar ve kara aynayı yok etmeleri gerektiğini söylemişler.
- Cüceler ve prenses aynayı çığdan aşağı fırlatmışlar ve artık eve dönebilirler.
- 12:33Pamuk Prenses'in Doğuşu
- Soğuk bir kış günü bembeyaz bir sarayda iyi kalpli bir kraliçe yaşarmış.
- Kraliçe, lapa lapa yağan karı izlerken birkaç çocuğun eğlenceli gülüşmeleri duymuş ve onların mutluluğunu görebilmek için camı açmış.
- Aradan aylar geçmiş, iyi kalpli kraliçenin hayali gerçekleşmiş ve dünyalar güzeli Pamuk Prenses doğmuş.
- 13:38Pamuk Prenses'in Büyümesi
- Pamuk Prenses biraz büyüdükten sonra kraliçe çok hastalanmış ve gökyüzünde bir yıldız olmuş.
- Birkaç yıl içinde kral olan babası Hella isminde başka bir kadınla evlenmiş, yeni kraliçenin güzelliğinden çok etkilenmiş ama onun kendini beğenmiş ve kibirli biri olduğunu hiç fark etmemiş.
- Pamuk Prenses büyümüş, serpilmiş, güzelleşmiş ve kral babası askerleri ile birlikte uzun bir yolculuğa çıkacakmış.
- 14:51Kraliçe Hella'nın Pamuk Prenses'e Karşı Planı
- Kötü kalpli kraliçe Hella, sihirli aynadan kendisinden daha güzel birinin olduğunu öğrenince çok sinirlenmiş.
- Kraliçe, sarayda en güvendiği avcıyı çağırıp Pamuk Prenses'i ormana götürüp kalbini getirmesini emretmiş.
- Pamuk Prenses, ormanda yaralı bir kuşu kurtarırken avcı onu vurmaktan vazgeçmiş ve kraliçe'ye yaban domuzunun kalbini götüreceğini söylemiş.
- 18:04Pamuk Prenses'in Yedi Cücelerin Evine Sığınması
- Pamuk Prenses, ormanda uyurken şirin bir ev görmüş ve içeri girmiş.
- Evde her şey oyuncak gibi küçük boyutlarda ve yedi cüceler (bilgin, neşeli, öfkeli, meraklı, sakar, utangaç ve uykucu) evde yaşamış.
- Cüceler, Pamuk Prenses'i evlerinde güvende tutabileceklerini söylemişler ancak şarkı söylemesini istemişler.
- 22:03Prens Antuan'ın Aşkı
- Uzak diyarlarda yaşayan genç prens Antuan, geceleri yıldızları izlerken Pamuk Prenses'in yüzünü görmüş ve ona aşık olmuş.
- Prens, hayatının aşkını aramak için atına atlayıp yola koyulmuş.
- Kraliçe Hella, sihirli aynadan Pamuk Prenses'in daha güzel olduğunu öğrenince, sevimli bir tavşan kılığına girip onu zehirlemeye karar vermiş.
- 24:20Kraliçe Hella'nın Zehirli Planları
- Pamuk Prenses, yaralı bir tavşanı evine götürmüş ve yarasını sarmış.
- Tavşan uyanıp üçüncü kez zıpladığında kötü kalpli kraliçeye dönüşmüş ve prensesin yastığına zehirli bir bitki özü damlatmış.
- Cüceler eve geldiğinde prenses uyuyormuş ve zehrin etkisi kaybolmuş.
- 26:25Pamuk Prenses'in Ölümü ve Kurtuluşu
- Bir sabah, çirkin yüzlü yaşlı bir kadın (kraliçe Hella) kıpkırmızı elmalar getirmiş ve Pamuk Prenses elmayı yiyip oracıkta yere yığılmış.
- Prens Antuan, yaşlı kadını ormanda bulmuş ve onun kötü kalpli kraliçe Hella'ya dönüşmüş olduğunu görmüş.
- Cüceler eve geldiklerinde prensesin cansız olduğunu görünce onu camdan bir tabuta yerleştirip nehrine bırakmışlar.
- 28:49Gerçek Aşkın Büyüsü
- Prens Antuan, nehir kenarında kayığın içindeki cam tabutu fark etmiş ve içinde Pamuk Prenses'i bulmuş.
- Prens, prensesin boynuna yıldız tozu kolyesini takmış ve üzgünce başını eğmişken gerçek aşkın büyüsü işe yaramış.
- Pamuk Prenses yeniden hayata dönmüş ve onu kurtaran prense aşık olmuş, kraliçe Hella saraydan kovulmuş ve Pamuk Prenses ile Prens Antuan görkemli sarayda düğün yapmışlar.