• Buradasın

    Okul Yolu Sorunu Üzerine Öğrenci ve Yetkililerin Görüşleri

    youtube.com/watch?v=ZSUqITidq0k

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, İmkb Çok Programlı Lisesi ve Akabe Lisesi öğrencilerinin okul yolunun kötü durumu hakkında yetkililere seslendikleri bir röportaj formatındadır. Ayrıca belediye başkanı Ahmet Eşref Fakı Baba ve vali Celaleddin Güvence de videoda yer almaktadır.
    • Videoda öğrenciler, özellikle kış ve yaz aylarında çamur ve toz içinde okula gidip geldiklerini, bu durumun eğitimlerine olumsuz etkilediğini anlatmaktadır. Belediye başkanı ve vali, öğrencilerin sorunlarını dinleyerek kısa zamanda yol yapımının yapılacağını belirtmektedir. Ayrıca okul aile birliği başkanı da öğrencilerin durumunu destekleyerek yetkililerin girişimlerini vurgulamaktadır.
    00:15Öğrencilerin Yol Sorunu Üzerine Seslenişleri
    • Öğrenciler yetkililere seslenerek okul yolunun kötü durumunu vurguluyorlar.
    • Fakir çocukları olduğu için yolların yapılmadığını, diğer semtlerin (Bahçelievler, Yenişehir, Karaköprü) yollarının daha iyi yapıldığını belirtiyorlar.
    • Yazın toz, kışın çamur içinde okula gidip geldiklerini ve bu durumun devam ederse okula hiç gelemeyeceklerini söylüyorlar.
    01:12Farklı Semtlerden Öğrencilerin Görüşleri
    • Akabe'den gelen öğrenciler sadece kışın değil, yazın da tozlu yollardan dolayı sorun yaşadıklarını belirtiyorlar.
    • Kendilerini köyde değil, şehirde hissetmek istediklerini ifade ediyorlar.
    • Dev Teşhi semtinde oturan öğrenciler her gün çamura batarak okula gidip geldiklerini söylüyorlar.
    02:24Yetkililere Yönelik Talepler
    • Öğrenciler fakir kesim semtleri olduğu için yolların yapılmadığını düşünüyorlar.
    • Belediye başkanı, vali ve belediye başkan yardımcılarına seslenerek yol işlerinin takip edilmesini istiyorlar.
    • Ana caddenin iri mucur veya taş dökülerek yapılması gerektiğini vurguluyorlar.
    03:23Yol Sorununun Nedenleri
    • Son yapılan çalışmalarda gidiş gelişlerin tamamen kapanmış olduğu belirtiliyor.
    • Bazı öğrencilerin okula bu sorundan dolayı gelmediği söyleniyor.
    • Karşı taraftaki altyapı çalışmaları nedeniyle ana yolun daha fazla etkilendiği ifade ediliyor.
    04:19Öğrencilerin Yaşadıkları Zorluklar
    • Akabe Lisesi öğrencileri kışın bu yolda gidip geldiklerini ve rezil olduklarını belirtiyorlar.
    • Yolların eskiden daha iyi olduğunu, şimdi ise hiç berbat olduğunu söylüyorlar.
    • Bazı öğrencilerin maddi durumları nedeniyle okula gidemediğini, bazılarının ise servis olmadığı için yolda gidip geldiğini ifade ediyorlar.
    06:00Yetkililerin Tepkisi
    • Yetkililer çamur yüzünden okula gidemeyen öğrencilerin durumunu anladıklarını belirtiyorlar.
    • Belediye başkanının buraların halini bildiğini ve kısa zamanda yolların yapılacağını söylüyorlar.
    • Yetkililerin kendilerinin de tarım işçi çocuğu olduğunu, öğrencilerin durumunu iyi biliyorlarını vurguluyorlar.
    07:46Çözüm Süreci
    • Yetkililerin bu bir planlama işi olduğunu ve hemen olmayacağını belirtiyorlar.
    • Valilik ve belediye nezdinde girişimlerde bulunduklarını söylüyorlar.
    • Okul aile birliği başkanı, yapılması gereken çalışmaların yapıldığını ve öğrencilerin rahatça gidip gelmeleri için çalışmaların devam edeceğini belirtiyor.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor