Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Kolaçan kanalında yayınlanan, Altınpark Sürücü Kursu'ndan Osman Hoca ile yapılan bir röportajdır. Sunucu, motosiklet uygulama direksiyon sınavına girecek bir vatandaş olarak Osman Hoca'ya sorular sorarak sınav sürecini anlatmaktadır.
- Video, motosiklet ehliyet sınavının iki ana aşamasını detaylı şekilde açıklamaktadır. İlk olarak motor tanıtımı (gösterge paneli, sinyaller, kornalar, debriyaj, gaz kolu, ayak freni, vites, yağ göstergesi ve akü) ve beş yanlış hakkı anlatılmaktadır. Ardından uygulama kısmında slonom işlemi, sekiz çizme, platform üzerinde durma, hız artırma, engel kaçışı ve ani fren gibi parkur aşamaları gösterilmektedir. Sınavın toplam süresi 35 dakika olup, trafik kurallarına uyulması ve sinyallerin doğru kullanılması gerekmektedir.
- Motosiklet Uygulama Sınavı Tanıtımı
- Video, motosiklet uygulama direksiyon sınavının güzergahını ve detaylarını anlatmaktadır.
- Altınpark Sürücü Kursundan Osman Hoca, sınavla ilgili bilgileri paylaşıyor.
- Sınavın önce motorun parçalarının tanıtıldığı bir bölümü bulunuyor.
- 00:26Sınavın İlk Adımı - Motor Parçalarının Tanıtımı
- Sınav başlamadan önce motorun devir saati, km, yakıt göstergesi, sinyaller, korna, debriyaj, gaz kolu, ayak freni, vites, yağ göstergesi ve akü gibi parçaların tanıtıldığı kontrol ediliyor.
- Sınav müfredatı standart olduğu için herkes aynı sorulara cevap veriyor.
- Tanıtım aşamasında beş yanlış yapma hakkı mevcut, ancak beşten fazla yanlış yapıldığında uygulama başarısız olarak işaretleniyor.
- 01:46Uygulama Sınavının Güzergahı
- Uygulama aşamasında önce "slonom" işlemi yapılarak, ardından "sekiz" kuralı çiziliyor.
- Sekiz çizildikten sonra düz çizgi üzerinde platform kalınıyor, hız artırma ve engel kaçışı, ani fren gibi işlemler yapılıyor.
- Güzergahın sonunda normal otomobillerin güzergahında yaklaşık otuzbeş dakika dolaşma yapılıyor.
- 04:05Sınav Kriterleri ve İpuçları
- Sekiz çizilirken ayağın yere temas etmemesi gerekiyor, aksi takdirde sınav sonlandırılıyor.
- İki kez stop etme hakkı var, üçüncü kez stop edildiğinde başarısızlık işaretleniyor.
- Güzergahda sinyalleri ve diğer trafik kurallarına uyulması gerekiyor, ancak insanların korktuğu kadar zor bir sınav değil.