• Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, bir eğitmen tarafından sunulan el işi eğitim içeriğidir. Eğitmen, motif birleştirme tekniğini adım adım göstermektedir.
    • Videoda motif birleştirme tekniği detaylı olarak anlatılmaktadır. Eğitmen önce tığında ilmek oluşturma, trabzan örmek ve motifleri birbirine bağlamak için gerekli teknikleri göstermekte, ardından ilk motifin kenar ilmeklerini örüp ikinci motifin tek kenardan birleştirilmesini açıklamaktadır. Köşe geçişleri, zincir birleştirme işlemleri ve alt sınırın nasıl kapatılacağı gibi teknik detaylar da gösterilmektedir.
    • Bu teknik, yatak örtüsü, battaniye, şal veya atkı gibi büyük veya küçük çalışmalar için de kullanılabilmektedir. Video, dört motif üzerinden yapılan bir örnek üzerinden ilerlemekte ve sonraki videolarda farklı örneklerle devam edileceği belirtilmektedir.
    Motif Birleştirme Çalışması Tanıtımı
    • Bu videoda motif birleştirme çalışması yapılacak, motif yapımı daha önceki videolarda anlatılmıştır.
    • Motifler tek renk zeminli veya çok renkli olarak hazırlanabilir, hem ortası hem kenarı renkli görüntüler elde edilebilir.
    • Motifler birbirine ip kesmeden birleştirilecek, bu yöntemle yatak örtüsü, battaniye, şal veya atkı gibi büyük çalışmalar da yapılabilir.
    01:37Motif Birleştirme Sırası
    • Motifler için renk planlaması yapılmışsa sağ alt köşedeki motifle çalışmaya başlanır, planlama yoksa rastgele bir motifle başlanabilir.
    • İlk sıradan birleştirme işlemini başlatırken, ilk sırada birleşecek motifler aşağıdan yukarıya doğru sırayla birleştirilir.
    • İlk sıranın motif birleştirmesi en aşağıdaki motiften başlar.
    02:36Motif Birleştirme Tekniği
    • Birleştirme işlemi tığımda ilmek oluşturarak başlar, ip dolanıp zincir çekilerek tığın üzerine ip alınır.
    • İlk motifin kenarına köşe boşluğuna ikili trabzan örülmeye başlanır ve tüm trabzanlar üzerine birer tane ikili trabzan örülmeye devam edilir.
    • Birleştirme sırasında deseni bozmadan, aşağıda hangi ilmekler varsa o ilmekler de birleştirme sırasında yapılır.
    04:12Köşe Birleştirme
    • Köşelerde üç zincirle dönülür çünkü üç zincirle dönünce çok gerilmeden köşe birleşimleri sağlanır.
    • İkinci kenar örüldükten sonra başlangıç köşesi yarım bırakılır ve tam bir köşe dönülür.
    • İkinci kenarın sonunda yarım köşe bırakılarak yukarıya bağlantı yapılır.
    06:08Motifler Arası Bağlantı
    • Motifler arası bağlantı üç zincir çekilerek yapılır, motif önce yana alınır ve köşede trabzanlar örülmeye başlanır.
    • Birleştirme işlemi, bir motifin ilmeklerinden diğer motife bağlantılar yaparak ilerler.
    • Zincirli alanlarda zincirlere herhangi bir işlem yapılmadan trabzana geçilir, zincirler işlemsiz kalır.
    11:41Köşe Birleştirme ve Zincir Dönüşü
    • Köşelerde trabzanlar boşluğa kadar birleştirilir, boşluk trabzanları örüldükten sonra karşı köşenin boşluk trabzanıyla birleştirilir.
    • Zincir dönüşü yapılırken, bir zincir çekilip ilmek bırakılır, karşı köşenin boşluk trabzanına üstten batıp tık alttan çıkarılır.
    • Köşeden bağlantı yapıldıktan sonra tek kenarlı birleştirme tamamlanmış olur.
    13:49İkinci Motifin Kenar İlmeklerinin Örülmesi
    • İkinci motifin kenar ilmekleri, ilk motifte yapılan gibi örülecek.
    • Zincirli alana geldiğinde iki zincir trabzan şeklinde ilerlenecek ve köşe dönüşümü yapılacak.
    • İlk sıra bitiminde, ilk motif iki kenar örerek başlanıp, gelen motif tek kenardan birleştirilerek devam edilecek.
    15:20İlk Sıranın Tamamlanması
    • Dört motif üzerinden çalışıldığı için, ilk motif ve son motif arasında diğer motifler birleştirilecek.
    • İlk sıranın işlemi, kenarı kapatarak bitirilmeli ki ikinci sıranın bağlantısı aşağı noktadan yapılarak yukarıya doğru ilerleyebilelim.
    • Alt sınır birleştirme işlemi bitene kadar açıkta kalacak ve ilmek çalışılmayacak.
    16:18Köşe Geçişi ve Motif Birleştirme
    • Köşeyi yarım başlatıp üç zincir çekip köşeyi tamamlayarak, tüm ilmeklerin üzerine aynıları örülecek.
    • İki motifin kesiştiği bölüme geldiğinde, boşluktaki ikinci trabzan örülecek ve üç zincirlik geçiş yapılacak.
    • Birleştirme işlemine başlarken üç zincir boşluk oluşturmuş, bu boşluğa batıp ilmek çıkarılıp sık iğne çalışılacak.
    18:41İkinci Sıranın Başlangıcı
    • Köşeyi iki ilmekle doldurduktan sonra ikinci sıranın motifleri birleştirmeye geçilecek.
    • İlk motifin herhangi bir köşesine bir ilmek yapılarak bağlantı yapılacak ve yönüme dönülecek.
    • İlk ilmeği ördükten sonra tam karşısına düşen trabzan üzerine tığ batırılacak ve ilmek zinciri tutularak geçirilecek.
    21:37İkinci Sıranın Tamamlanması
    • Kenar tamamlandıktan sonra yukarıdaki motifin bağlantısına geçilecek.
    • İkinci sıranın ilk motifinden sonra kaç motif birleşecekse hepsini iki kenarlı birleştirip sırayı o şekilde bitirecek.
    • Kesişen noktadaki birleştirme önemli olup, üç zincir çekip motife ilk bağlantıyı yaptıktan sonra tek bir ilmekle yerine dönülecek.
    25:04Tüm Sıraların Tamamlanması
    • İkinci sıra, ilk sıradaki son motifin dönüşüne kadar motifleri birleştirdikten sonra dönüş yaparak bitecek.
    • Tüm sıralar bittiğinde, açıkta kalan alt sınır da kenarlarda olduğu gibi kapatılacak.
    • Motif birleştirme işleminin başından beri açıkta kalan alt sınır da aynı köşe geçişleriyle aşağıya doğru inerken kapatılacak.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor