• Buradasın

    Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Psikomotor Testi Deneyimi

    youtube.com/watch?v=S3u0PAFvLYM

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu videoda bir kişi, 25 Haziran 2019 tarihinde Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu'nda gerçekleştirilen ikinci seçim aşamalarının ikinci gününde yaşadığı psikomotor test deneyimini paylaşıyor.
    • Video, testin nasıl yapıldığını detaylı şekilde anlatıyor. Önce bir amfiye götürülüp 45 dakikalık eğitim veriliyor, ardından 20-25 dakikalık psikomotor testi gerçekleştiriliyor. Test yedi aşamadan oluşuyor: uçak şekli belirleme, hedef atma, kırmızı top oyunu, renk-sayı-harf oyunu ve yeşil hedefte tutma. Toplam 80 kişi teste girmiş, 49 kişi başarılı olmuş. Testte el-ayak-göz koordinasyonu ölçülüyor ve 180-180 üzerinde puan alanlar başarılı olarak kabul ediliyor.
    Milli Savunma Üniversitesi Seçim Aşaması
    • Milli Savunma Üniversitesi'nde 25 Haziran 2019 ikinci seçim aşamaları için Kara Harp Okulu'na sabah saat 5'te gidildi.
    • İlk gün gelenler ayrıldı, ikinci gün gelenler 10. sırada yer aldı ve toplam 80 kişi sıraya girdi.
    • Psikomotor eğitimi için amfiye götürüldüler ve 45 dakikalık eğitim aldıktan sonra 20-25 dakikalık psikomotor testine girdiler.
    00:38Psikomotor Testi Hakkında Bilgiler
    • Psikomotor testi yedi aşamadan oluşuyor ve el-ayak-göz koordinasyonunu ölçüyor.
    • Testte 180-180 üzerinde 100 puan alan başarılı oluyor.
    • Toplam 80 kişi (25-20 civarı bayan-erkek) teste girdi, 49 kişi geçti ve 31 kişi elendi.
    01:25Psikomotor Testinin Aşamaları
    • İlk aşamada uçağın şeklini verip, uçağın doğuşu, batışı, yönü ve kanadı konumunu ayarlamak gerekiyor.
    • İkinci aşamada 2000 metre mesafede 50 saniye içinde bir uçak yönetip hedefe ulaşmak gerekiyor.
    • Üçüncü aşamada kırmızı topları joystick ile renksiz çembere denk getirmek gerekiyor, çemberden geçerse puan, geçemezse negatif puan alınıyor.
    02:21Diğer Test Aşamaları
    • Dördüncü aşamada elindeki top renk değiştirirken, çemberin içerisinde dururken sol tarafta çıkan sayıya basmak gerekiyor.
    • Beşinci aşamada sayı-harf-renk oyunu var; toplama, çıkarma, çarpma, bölme işlemleri yaparken aynı zamanda hareketli renkleri ve harfleri doğru tuşlara basmak gerekiyor.
    • Son aşamada yeşil hedefte tutma var; ayağın ve elin joystickleriyle hareket eden karenin içindeki küçük karede topu tutmak gerekiyor, küçük karede tutarsan artı puan, büyük karenin dışına çıkarsan negatif puan alınıyor.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor