Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2020 yılı için hazırladığı eğitim takvimi hakkında bilgi veren bir tanıtım içeriğidir. Videoda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un da sözleri yer almaktadır.
- Video, eğitim takviminin hem eğlenceli hem eğitici özelliklerini anlatmaktadır. Takvimde günün sözü, günün kelimesi, atasözü, doğrusu, günün oyunu, günün değeri, önerisi, çözümü ve nedeni gibi bölümler bulunmaktadır. Ayrıca takvimin nasıl kullanılacağı, sosyal medya üzerinden takip edilebileceği veya ücretsiz uygulama olarak indirilebileceği de açıklanmaktadır.
- Milli Eğitim Bakanlığı'nın Yeni Eğitim Takvimi
- Milli Eğitim Bakanlığı 2020 yılı için öğrenci ve velilere sürpriz olarak eğitim takvimi hazırladı.
- Takvimde velilerin öğrencilerle hem eğlendirici hem de eğitici vakit geçirmesi için birçok özellik yer alıyor.
- Öğrenciler hem oyun oynayacak hem de bilgi ve becerilerini geliştirecek.
- 00:25Eğitim Takviminin Özellikleri
- Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı eğitim takvimi, özgün niteliğe sahip ve saatli Maarif Takvimi sıcaklığını yansıtıyor.
- Eğitim takvimi uygulamasını kullanmak kolay; sosyal medya hesabı takip edilebilir veya ücretsiz olarak indirilebilir.
- Takvimin ön ve arka yüzü zengin içeriğe sahip; günün sözü, günün kelimesi, günün atasözü ve günün doğrusu bölümleri bulunuyor.
- 01:05Takvimin İçeriği ve Oyunları
- Eğitim takviminde velilere ve öğrencilere pratik ve maliyetsiz oyunlar sunuluyor.
- "Günün Oyunu" bölümünde kağıt çizip katlayarak, çocuğa ipuçları vererek nesne tahmin oyunu oynanabiliyor.
- Takvimde Türk kültürüne ait bilinmesi gereken isim, obje, yer, yemek gibi bilgilerden oluşan "Günün Değeri", "Günün Önerisi" ve "Günün Çözümü" bölümleri bulunuyor.
- 01:45Takvimin Diğer Özellikleri ve Bakanın Mesajı
- Takvimde çocukların merak ettikleri sorulara bilimsel açıklamalar getiren "Günün Nedeni" bölümü yer alıyor.
- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim takviminin aileler ve çocuklar için yeni ve taze bir başlangıç olduğunu belirtti.
- Bakan, bu tip uygulamaların 2020 yılında devam edeceğinin mesajını verdi.