Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir eğitmen tarafından sunulan matematik dersi formatındadır. Eğitmen, "sevgili gençler" diye hitap ederek öğrencilere yönelik çözümler sunmaktadır.
- Videoda Kurmay Yayınları'nın Fenomen A serisi testinin 12. bölümündeki sorular çözülmektedir. İlk bölümde aralarında asal sayılar konusu üzerinden toplam 7 soru çözülmekte, ikinci bölümde ise dört farklı matematik problemi adım adım çözülmektedir. Sorular arasında ardışık sayılar, çarpımlar, EBOB-EKOK kavramları ve günlük hayattan örnekler kullanılarak aralarında asal sayılar konusu pekiştirilmektedir.
- Videoda ayrıca iki sınıftaki öğrenci sayılarını bulma, iki kutudaki bilye sayılarını ve oranlarını kullanarak x çarpı y değerini bulma, dikdörtgen şeklindeki kartonun alanı ve çevresi ile ilgili problemler de çözülmektedir. Her problem için çözüm yöntemleri detaylı olarak açıklanmakta ve doğru cevaplar belirtilmektedir.
- 00:25Aralarında Asal Sayılar
- Aralarında asal sayılar, bir'den başka ortak böleni olmayan ve ortak asal çarpanı olmayan sayı çiftleridir.
- Sıfır hariç ardışık doğal sayılar ve ardışık tek doğal sayılar aralarında asaldır.
- Bir sayısı tüm doğal sayılarla (sıfır hariç) aralarında asaldır.
- 01:53Aralarında Asal Sayılar Soruları
- Verilen sayı çiftlerinden altı tanesi aralarında asaldır.
- Çarpımları 72 olan ve aralarında asal olan sayıların toplamının alabileceği en büyük değer ile en küçük değer arasındaki fark 56'dır.
- Anahtar numarası kilit numarası ile aralarında asal değilse kilit açılmamaktadır.
- 05:55Futbol Forma Numaraları ve Aralarında Asal Sayılar
- Ahmet'in forma numarasını alabileceği değerler toplamı 193'tür.
- İki sayının ekoku, eğer aralarında asal ise, bu iki sayının çarpımına eşittir.
- Aralarında asal olan iki sayının ebob'u her zaman bir'dir ve ekoku bu iki sayının çarpımıdır.
- 11:21Fanus ve Toplar Sorusu
- Fanusun içinde her birinin üzerinde birbirinden farklı iki basamaklı sayının yazılı olduğu 90 tane top vardır.
- 13 sayısı ile aralarında asal olmayan numaralı toplar kaba düşecektir.
- Fanusta geriye 83 top kalır.
- 13:11Matematik Problemleri Çözümü
- Cumhuriyet Ortaokulu'nda 8A ve 8B sınıflarında bulunan öğrenci sayılarının çarpımı 23 olduğunda, a+b'nin değeri 20 olarak bulunmuştur.
- İki kutuda bulunan bilye sayıları aralarında asal olup, a kutusundaki bilye sayısının b kutusundaki bilye sayısına oranı 27/24 olduğunda, x×y'nin değeri 91 olarak hesaplanmıştır.
- Dikdörtgen şeklindeki kartonun ön yüzünün alanı 60 santimetre kare olduğunda, çevresi 32 santimetre olamaz.
- 18:34Dikdörtgen Problemi
- Dikdörtgen şeklindeki kartonun çevresi 40 santimetredir ve kenar uzunlukları tam sayı ve aralarında asaldır.
- Kısa kenar ve uzun kenarın toplamı 20 olan ve aralarında asal olan sayılar: 1-19, 3-17, 7-13, 9-11'dir.
- Bu kartonun bir yüzünün alanı 75 santimetre kare olamaz.