• Buradasın

    Koronavirüs Salgını Sürecinde Okullarda Alınacak Tedbirler

    youtube.com/watch?v=NwRG5a3lOy0

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan COVID-19 salgını sırasında okullarda alınması gereken önlemler rehberini aktaran bir haber içeriğidir.
    • Video, okullarda alınacak tedbirleri başlık başlık detaylı bir şekilde açıklamaktadır. Maske takma zorunluluğu, teneffüs süreleri, okul giriş-çıkış saatleri, ders süreleri, hasta veya temaslı kontrolü, veli ve ziyaretçi yasağı gibi konular ele alınmaktadır. Ayrıca, 15 yaşından küçük okul servis araçlarının kullanımına ilişkin yeni düzenlemeler de videoda yer almaktadır.
    00:01Okullarda COVID-19 Tedbirleri
    • Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda alınacak COVID-19 tedbirlerini açıkladı.
    • Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan "COVID-19 Salgında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi" il Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildi.
    00:31Maske Kullanımı
    • Öğrenciler okula maske ile gelecek ve okullarda maske takmak zorunlu olacak.
    • Maske takamayan öğrencilerin gelişimsel sorunları veya tıbbi nedenlerle maske takamayan çocukların da mümkün ise yüz koruyucu kullanımı sağlanacak.
    • Tüm okullarda öğretmen, öğrenci ve personelin maske ihtiyacı olması halinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanacak ve maskeler öğrenci yaşına uygun olacak.
    • Okul içinde ortak alanlarda maske atık kutuları olacak.
    01:06Teneffüs ve Sınıf Saatleri
    • Teneffüsler en az on dakika olacak ve tüm öğrenciler bahçeye çıkmak zorunda kalacak, o sırada havalandırmalar yapılacak.
    • Okulun şartları uygunsa okul giriş çıkış saatleri her sınıf seviyesi için farklı olacak.
    • Öğle araları her sınıf için farklı olarak ayarlanabilecek, öğrenciler yemeklerini farklı zamanlarda yiyebilecek ve kantinlerde yoğunluk azaltılacak.
    01:40Ders Süreleri ve Hasta Kontrolü
    • Ders süreleri sınıfın fiziksel boyutu ve öğrenci sayısı dikkate alınarak kırk dakikayı aşmayacak şekilde planlanacak.
    • Hasta veya temaslı kontrolü öğrenciler COVID-19 olursa veya öğrenci ailesinden birisi COVID olursa okul idaresine öğrenci bilgileri mesaj olarak gidecek ve öğrenci bir süre okula gelemeyecek.
    02:04Veli ve Ziyaretçi Yasakları
    • Veliler ve diğer ziyaretçiler okul binasına ve okul bahçesine alınmayacak.
    • Zorunlu ziyaretçiler HES kodu kontrolü yapılarak ve risksiz ise okula alınacak.
    02:17Okul Servis Araçları
    • Koronavirüs salgını gerekçe gösterilerek muayeneden geçmiş olması kaydıyla bir Temmuz 2023 tarihine kadar onbeş yaşından küçük okul servis araçlarının kullanılabilmesi hükme bağlandı.
    • Okul servis araçlarında iç mekanı gösteren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca yayınlanan onay mevzuatına göre şeffaf cam dışında cam kullanılmayacak.
    • Okul öncesi eğitim, ilköğretim ile kreş, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüplerine devam eden çocuk öğrenci olması durumunda rehber personel bulundurulacak.
    • Taşınacak çocuğun servis aracındaki azami seyahat süresi okul yönetimince belirlenecek ve servis araçları belirlenen bu süreye uymak zorunda olacak.
    • Yönetmenlikle okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtların yaşları oniki yaşından büyük olmayacaktır.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor