• Buradasın

    Korku PA Serisi Cihazlarında Ritim Yazma Eğitimi

    youtube.com/watch?v=WI13-5bDXb8

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, bir müzisyen tarafından sunulan, Korku PA serisi cihazlarında ritim yazma konusunda bilgi veren bir eğitim içeriğidir. Sunucu, kendisinin profesyonel olmadığını belirterek, sadece ritim yazmadaki mantığı anlatmayı amaçladığını ifade etmektedir.
    • Video, ritim yazma ekranının tanıtımıyla başlayıp, tempo, metre uzunluğu, mezur uzunluğu gibi temel ayarların nasıl yapılacağını göstermektedir. Ardından relation sekmesi, Do majör kararı seçimi ve farklı seslerin (kit, bas, piyano, gitar, pet) nasıl ekleneceği adım adım anlatılmaktadır. Son olarak, oluşturulan ritmin eko ayarları ve pan ayarları yapılarak, cihazın ak banyosu ile birlikte çalınmasıyla video sonlanmaktadır.
    Korku PA Serisi Cihazlarında Ritim Yazma Giriş
    • Video, Korku PA serisi cihazlarında ritim nasıl yazılacağını, ritim yazarken dikkat edilmesi gereken noktaları ve nota değerlerine dikkat edilmesi gerektiğini anlatmayı amaçlıyor.
    • Konuşmacı, bu konuda profesyonel olmadığını ancak ritim yazmadaki mantığı anlatmak ve dikkat edilmesi gereken noktaları vurgulamak istediğini belirtiyor.
    00:40Ritim Yazma Ekranı ve Temel Ayarlar
    • Ritim yazmak için rekor tuşuna basıp "Record New Style" seçeneğini seçmek gerekiyor.
    • Element kısmında ritmin var sonlara, ataklara veya introlara yazılacağı seçilebilir.
    • Tempo değeri, metre uzunluğu (5/4, 7/8, 9/8, 6/8 veya 4/4) ve mezur uzunluğu ayarlanabilir.
    02:17Relation Sekmesi ve Karar Seçimi
    • Relation sekmesi, ritmin metronomun vuruşuyla aynı anda vurması için önemli bir alan.
    • Profesyonel kullanıcılar genellikle "High" seçeneğini tercih ederken, ritmin kaçırmaması için "Low" seçeneği kullanılabilir.
    • Ritimlerin ekseriyası Do majör üzerinden yazılır ve bu karar, akım kampanyaları yazarken verilen seslerin üzerinde olması gerekir.
    04:01Ritim Yazma İşlemi
    • Metronom açılarak ritim yazma işlemi başlatılır.
    • İlk kalıbı oluşturduktan sonra diğer tuşlardaki seslerden ilaveler yapılabilir, ancak çok fazla sese boğarak ritmin ahengini bozmamak gerekir.
    • Perküsyon, bas sesleri ve diğer akım kampanyaları eklenerek ritim tamamlanır.
    09:39Ses Ayarları ve Son İşlemler
    • Ritim kabataslak oluşturulduktan sonra eko ayarları, efix ayarları ve volüm ayarları yapılır.
    • Seslerin soldan veya sağdan gelmesi gibi konum ayarları yapılabilir.
    • Ritim tamamlandıktan sonra kaydedilir ve ak banyosu ile beraber çalınabilir.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor