Buradasın
Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi Tanıtım Röportajı
- Eğitim
- Lise
- Sosyal Etkinlikler
- Okul Tanıtımı
- Kültürel Faaliyetler
- Fransızca Eğitim
- Galatasaray Üniversitesi
Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir eğitim programı formatında olup, sunucu Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi Müdürü Ali Rıza Aka ile röportaj yapmaktadır. LGS tercih sürecinde okulları tanıtmayı amaçlayan bu programda, okulun özellikleri ve imkanları detaylı şekilde anlatılmaktadır.
- Röportajda okulun Fransızca eğitim veren devlet okullarından biri olduğu, hazırlık sınıfı açılışı ve bunun okula etkisi ele alınmaktadır. Ayrıca okulun 614 öğrencisine sahip olduğu, üç katlı binası, pansiyonlu olmadığı, depreme dayanıklı yapısı ve fiziksel imkanları hakkında bilgiler verilmektedir.
- Videoda ayrıca okulun yurtiçi ve yurtdışı projeleri, sosyal ve kültürel etkinlikleri, mezunların üniversite yerleşme oranları ve Galatasaray Üniversitesi'ne giriş avantajları anlatılmaktadır. Okulun 1969 doğumlu ve 1986 yılında tren kazası sonucu vefat eden Burak Bora'nın anısına kurulduğu ve sevgi temelli bir ruh taşıyan, akademik yeterliliğin yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal ve insani değer odaklı çalışmalar yapan bir kurum olduğu vurgulanmaktadır.
- 00:01LGS Tercih Süreci ve Okul Tanıtım Programı
- LGS tercih süreci 30 Haziran'dan sonra başlayacak, ancak o öncesinde okulları tanıtmaya devam ediliyor.
- Üniversiteler için de benzer program düşünülüyor ve rektörler ve hocalarla buluşma sağlanacak.
- YKS adayları da unutulmamak üzere, sınav kaygısı ve sınav kuralları konularında yayınlar yapılacak.
- 00:56Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi Müdürünün Yayına Katılması
- Geçen sene hazırlık sınıfı açılan liselerden biri olan Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi müdürü Ali Rıza Aka ile görüşme planlanıyor.
- Okul müdürü, okulun yüzdelik dilimleri, hazırlık sınıfının etkisi, kontenjanlı durum, üniversite yerleştirme oranları gibi konuları anlatacak.
- Okul müdürlerinin devlet memuru olması nedeniyle yayına katılmaları için izin gerekiyor ve bu süreç İstanbul'da daha hızlı ilerliyor.
- 03:50Yayına Katılım Sorunları ve Çözüm Arayışı
- Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi müdürüne istek yollandı ancak bağlanılamadı ve telefon değiştirme sorunu yaşandı.
- Önceki gün de benzer bir sorun yaşanmış, android telefonlarla bağlanılamadığı için telefon değiştirerek çözüm bulunmuştu.
- Yayına katılamayan okulların müdürleri, Instagram hesabından kaydedilen röportajları izleyebilirler.
- 07:25Diğer Okulların Yayına Katılımı
- Fransız okulları da katılacak, ancak okul olarak değil, tüm okullar için temsilci olarak Mina Akcan konuşacak.
- İtalyan lisesi ise katılmayacağını açıklamıştı.
- Yayına katılmak isteyen okullara teklif ediliyor, katılırsa alınıyor, katılmak istemiyorsa bir şey yapılamıyor.
- 09:01Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi ile Görüşme
- Aksaklık sonrası Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi müdürü Ali Rıza Aka yayına katıldı.
- Okul, hazırlık sınıfı açılmadan önce de Fransızca eğitim veren devlet okullardan biriydi.
- Hazırlık sınıfının açılması okula ilgiyi nasıl etkilediği sorulacak.
- 10:40Okulun Yabancı Dil Yüzdelik Dilimleri
- Konuşmacı, LGS sınavından çıkan öğrenciler ve velilere iyi akşamlar diliyor ve başarılar dileniyor.
- Okul bu yıl ilk defa hazırlık sınıfı öğrenci kabul etmiş, 1. sınıf Fransızca, 4. sınıf İngilizce kabul etmiş.
- Hazırlık sınıfı okulun yüzdelik dilimine etki etmiş, İngilizce yüzdelik dilimi 1,37'den 1,1'e yükselmiş.
- 11:21Hazırlık Sınıfı ve Yabancı Dil Seçimi
- Ortaokulda iyi İngilizce bilgisi olan öğrenciler ikinci bir yabancı dil olarak Fransızca bölümünü tercih etmişler.
- Hazırlık sınıfı okula ilgiyi artırmış, Galatasaray'dan sonra hazırlıklı ve Fransızca hazırlığı olan bir Anadolu Lisesi olmanın avantajı olmuş.
- Geçen yıl İngilizce'de son giren öğrencinin puanı 459,78, Fransızca'da ise 457,90 olmuş.
- 13:00Nakiller Dönemi ve Hazırlık Sınıfı
- Nakiller döneminde İngilizce'de %0,6'lık, Fransızca'da %0,4'lük yüzdelik dilim oynaması olmuş.
- Hazırlık sınıfı zorunlu olmasına rağmen, öğrenciler yeterlik sınavı vererek hazırlığı atlayabilirler.
- Velilerin görüşlerine göre hazırlık sınıfı bu yaşta bir kayıp değil, aksine bir artı olarak görülüyor.
- 15:32Kontenjan Değişikliği
- Geçen yıl 5 şube (4 İngilizce, 1 Fransızca) olmak üzere 170 öğrenci alınmış.
- Bu sene de 5 şube (4 İngilizce, 1 Fransızca) olacak ancak şube mevcutları 30 olacağı için kontenjan 150 olacak.
- Geçen yıl LGS'ye 1.455.000 öğrenci girmişken, bu sene 1.250.000 civarında olacak, bu da yüzdelik dilimlere etki edecek.
- 17:51Uzaktan Eğitim Süreci
- Hazırlıklı okul olmak için 2020 yılında Şubat'tan itibaren yabancı dil zümrelerinde yoğun çalışma başlatılmış.
- Hazırlık sınıfı öğrencilerinin kayıtları 24-28 Ağustos 2020 tarihleri arasında alınmış, 28 Ağustos'ta şube veli grupları kurulmuş.
- 31 Ağustos'ta (21 Eylül'den önce) hazırlık sınıflarında normal programla eğitime başlanmış.
- 19:23Yabancı Dil Eğitimi
- Öğretmenlere Web 2.0 araçları kullanım kursu hizmeti sunulmuş, özellikle İngilizce, Almanca ve Fransızca öğretmenleri ek eğitim almışlar.
- Beş ay boyunca öğrencilerine ayda 32 saat, haftada 8 saat, toplam 160 saat ekstra İngilizce, Almanca ve Fransızca kursları verilmiş.
- Hazırlık sınıfı bitirirken öğrencilerin İngilizce seviyesi genellikle B2, Fransızca seviyesi genellikle B1-B2, Almanca seviyesi A12 olarak ölçülmüş.
- 23:36Öğretmenler ve Sertifikalar
- Okulda toplam 2 Fransızca-Almanca zümre öğretmeni var, Fransızca öğretmenleri MEB kitap yazma komisyonlarında çalışmış ve Fransa'da kalmış.
- İngilizce'de de çalışma şartları tutan öğretmenler var.
- Öğrenciler uluslararası sınavlara müracaat ederek sertifika alabilecekler.
- 24:28Okul Hakkında Genel Bilgiler
- Okulda ekstra olarak yabancı doğal konuşmacı öğretmenler bulunmakta ve öğrenciler bu kaynaklarla desteklenmektedir.
- Okul pansiyonlu değil, gündüzlü bir okuldur ve zemin kat dahil üç katlı bir bina içinde yer almaktadır.
- Okulda toplam 614 öğrenci bulunmaktadır.
- 25:25Okul Projeleri ve Etkinlikleri
- Okul, yurtiçi ve yurtdışı projelerde yer almaktadır; özellikle kan ve kök hücre bağışı kampanyalarında marka olmuştur.
- Kan bağışı kampanyalarında okul, öğretmenler ve rehberlik sadece destek olurken, tüm organizasyon, sponsorluk ve reklam öğrenciler tarafından gerçekleştirilir.
- Okulda kaliteli mum etkinliği, girişimcilik zirvesi, inovasyon ve gelişim kampı gibi çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.
- 27:11Yurt Dışı Etkinlikler ve Projeler
- Okulda İngiltere yaz okulu ve CERN gezisi gibi yurt dışı etkinlikler düzenlenmektedir.
- Bu sene İlliler Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Erasmus Plus projesi kapsamında öğrenciler ve öğretmenler yurtdışına gidecektir.
- İki öğrenci Kanada, bir öğrenci Amerika'dan kabul almış ve bir öğrenci Amerika'dan tam burslu üniversite kabul görmüştür.
- 29:07Mezuniyet ve Üniversite Yerleşimi
- Mezun öğrenciler en çok tıp fakültesini tercih etmektedir, ancak geçen yıl salgın nedeniyle mühendislik fakültelerine daha fazla yönelmişlerdir.
- Geçen yıl 129 öğrenciden 997'si tercihte bulunmuş ve iyi üniversitelere yerleştirilmiştir.
- Okulun en büyük avantajı, ilk 25 bin giren öğrencinin Galatasaray'ın iç sınavına girme hakkı kazanmasıdır.
- 31:07YKS Hazırlık ve Uluslararası Programlar
- Okulda YKS için kurslar düzenlenmektedir ve şartlara göre yüz yüze, online veya hibrit şekilde gerçekleştirilmektedir.
- Gelecek yılın hazırlığına şimdiden başlanmış ve 19 Haziran'da öğrenciler adaptasyon sürecine girmiştir.
- Okul, Kanada merkezli yeni bir diploma programı değerlendirmekte ve veli taleplerine göre karar verecektir.
- 34:21Okul Ziyaretleri ve İmkanlar
- 1-10 Temmuz tarihleri arasında okul tanıtım günleri düzenlenmektedir ve öğrenciler velileri karşılayacaklar.
- Okul depreme dayanıklı bir bina olup, 2013 yılında deprem güçlendirmesi yapılmıştır.
- Okulda spor salonu, 250 kişilik konferans salonu ve beş ayrı atölye bulunmaktadır.
- 37:11Yeni İmkanlar
- Okula 300 metrekare iki katlı bir kütüphane kazandırılmaktadır.
- Kütüphane bağımsız bir bina olarak modern şekilde donatılacak ve öğrencilerin üniversite hazırlık sürecinde hafta sonları kullanabileceği bir katı olacak.
- Kütüphane gece geç saatlere kadar açık olacak.
- 37:45Burak Bora Anadolu Lisesi'nin Tanıtımı
- Burak Bora Anadolu Lisesi, 1969 doğumlu ve 1986 yılında bir tren kazası sonucu vefat eden Burak Bora'nın anısına kurulmuş bir okuldur.
- Okul, kaybedilen genci bulabilme ve binlerce Burak Bora yetiştirebilme amacıyla kurulmuş, temeli sevgiye dayalı özel bir ruh taşıyan bir okuldur.
- Mezunlar derneği, bağışçılar, veliler, öğretmenler ve okul yöneticileri bu sevgiyi fark etmiş ve aile havası içerisinde eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütüyorlar.
- 39:37Okulun Eğitim Anlayışı
- Okul, akademik yeterliliğin yanında sosyal, kültürel, sanatsal ve insani değer odaklı birçok çalışmayı gerçekleştiriyor.
- Sloganı "Büyük beyinli, koca yürekli, üstün karakterli" olan okul, öğrencilerinin iyi insan olmalarını önemsiyor.
- Okulun bu seneki sloganı "Gelecek burada" olup, öğrencileri kendilerine gelmeleri için davet ediyor.
- 40:49Okul Müdürü Hakkında Bilgiler
- Okul müdürleri dört yıl görev yapar, takdir edilirse iki dört yıl daha görev yapabilirler.
- Burak Bora Anadolu Lisesi müdürü Ali Rıza Akay, 16 Ağustos 2009'da başlamış olup, 2021'de görevinin ikinci yılını dolduracak.
- Okul, 1 Temmuz'da tanıtım günlerine davet ediyor.