• Buradasın

    İstanbul Aydın Üniversitesi Reklamcılık Bölümü Tanıtımı

    youtube.com/watch?v=PpDc-mowatk

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu videoda Gizem, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde reklamcılık okuyan bir öğrenci, tercih döneminde olan öğrencilere kendi deneyimlerini paylaşıyor.
    • Video, İstanbul Aydın Üniversitesi'nin konumu, kampüsü ve eğitim imkanları hakkında bilgiler sunuyor. Gizem önce okulun Florya'daki konumunu ve ulaşım imkanlarını anlatıyor, ardından kampüsteki yemek seçenekleri, hastane ve etkinlikler hakkında bilgi veriyor. Reklamcılık bölümünün yapısı, hazırlık okulu, dil eğitimi ve ikinci yabancı dil imkanları detaylı şekilde açıklanıyor. Ayrıca yaratıcılık kavramı, kulüp faaliyetleri ve üniversite yaşamı hakkında kişisel deneyimler paylaşılıyor.
    00:06Aydın Üniversitesi Tanıtımı
    • Konuşmacı Gizem, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde reklamcılık okuyor ve tercih döneminde kafası karışanlar için bu videoyu çekiyor.
    • Aydın Üniversitesi, Küçükçekmece'ye bağlı Florya'da, eski Atatürk Havalimanı'nın yanında bulunuyor.
    • Okul beş yol, otobüs ve metrobüs durağına yürüme mesafesinde, kendine ait yurdu yok ancak çevresinde özel yurtlar ve Florya Kız Devlet Yurdu bulunuyor.
    02:06Kampüs ve Yaşam Koşulları
    • Kampüste üç farklı kahve zinciri, iki-üç yemek zinciri ve yemekhane tarzı restoranlar bulunuyor.
    • Okulun hemen yanında okula ait bir hastane var.
    • Okulda çok fazla etkinlik düzenleniyor ve bu etkinlikler meslek insanları ile tanışma imkanı sunuyor.
    03:49Reklamcılık Bölümü ve Yaratıcılık
    • Reklamcılık, fikir işçisi olarak yaratıcı fikirler ortaya atmayı gerektiren bir meslek.
    • Konuşmacı, "Yaratıcı Beyin" belgeselini izlemeyi ve kitabını okumayı öneriyor.
    • Yaratıcılık, iki şeyden anlamlı tek bir şey çıkarabilmek için uğraşmaktır.
    04:51Hazırlık ve Dil Eğitimi
    • Konuşmacı bir yıl hazırlık okumuş, ancak Türkçe okuyan öğrenciler hazırlıkta kalsalar da bölüme geçebiliyor.
    • Bilgi Üniversitesi'nde hazırlık zorunlu çünkü ders dili İngilizce, muhtemelen Yeditepe ve Bahçeşehir'de de öyledir.
    • Okulda speaking club bulunuyor ve ikinci yabancı dili dört yıl boyunca ücretsiz olarak alabiliyorsunuz.
    07:17Reklamcılık Bölümü Programı
    • İlk iki yıl teorik eğitim veriliyor, ufak tefek incelemeler ve projeler yapılıyor.
    • Üçüncü ve dördüncü sınıfta meslekle daha fazla haşır neşir olunuyor.
    • Okulda reklam atölyesi bulunuyor, öğrenciler küçük butik ajans oluşturup yarışmalara ve projelere hazırlanabiliyorlar.
    08:17Sonuç ve Tavsiyeler
    • Hangi okulu tercih ederseniz edin, her şeyin bir sebebi vardır ve elinizden geleni yaptığınızda gerisini oluruna bırakmalısınız.
    • Üniversitede arkadaşlarınızı seçebileceğinizi unutmayın, kendinize bir şeyler katacak insanlar seçin.
    • Konuşmacı, kendi okulunu çok sevdiğini ve özellikle arkadaşlarını çok sevdiğini belirtiyor.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor