Buradasın
İletişim Yönetimi ve Küresel Siyaset Üzerine Bir Değerlendirme
youtube.com/watch?v=4Lz5hnSkYWsYapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Ali Saydam'ın sunduğu bir program formatında olup, iki ana konuyu ele almaktadır. İlk bölümde Doğan Grubu'nun satış sürecindeki iletişim yönetimi eleştirilmekte, ikinci bölümde ise Sevda Güner'in "Küresel Siyasette Psikolojik Savaş" adlı kitabına dair bir değerlendirme sunulmaktadır.
- Videoda öncelikle Doğan Grubu'nun satış sürecindeki iletişim yönetiminin üç temel ilkede (itibar ve marka değeri açısından fayda sağlama, tutarlı bilgi paylaşımı, çalışanların algısının doğru şekillenmesi) başarısız olduğu vurgulanmaktadır. Daha sonra Sevda Güner'in kitabına değinilerek, küresel siyasette psikolojik savaş, algılama yönetimi ve stratejik iletişim gibi konuların Türkiye'deki önemine değinilmektedir.
- 00:04Doğan Grubu Satış Sürecinin İletişim Sorunları
- Türkiye'de tartışılan olaylardan biri olan Doğan Grubu'nun satılması, iletişim sürecinin nasıl yanlış yönetilebileceğinin bir örneği olarak değerlendirilebilir.
- Bir satın alma veya birleşme durumunda iletişimin doğru yönetilip yönetilmediğinin üç temel ilkesi vardır: itibar ve marka değeri açısından fayda/hasar, bilgi paylaşımı ve çalışanların algısı.
- Doğan Grubu satış sürecinde bu üç ilkenin hepsinde sorunlar yaşanmış, ne KAPA yapılan bildirim ne de Aydın Doğan'ın mektubu tatmin edici olmuştur.
- 01:24Medya Alanında Bilgi Edinme Hakkı
- Hürriyet gazetesi ve Doğan Grubu'nun pek çok markası Türkiye'de medya alanında ciddiye alınması gereken önemli girişimlerdir.
- Hürriyetin ve diğer yayın organlarının çalışanlarının ve okurlarının grubun satılma süreciyle bilgi edinme hakları tartışılamaz.
- Bu alanda yaratılacak en küçük belirsizlik hem markanın değerini düşürür hem de sonradan tamiri mümkün olmayan yaralar açabilir.
- 02:37Psikolojik Savaş Kitabı
- Bu hafta içinde yayınlanan "Küresel Siyasette Psikolojik Savaş" adlı kitap, kültür ve değerlerimiz için pek yer almayan ancak öğrenmemiz gereken bir konuyu ele almaktadır.
- Kitabın yazarı Sevda Güner Hanım, İsaret Yayınları tarafından yayınlanmıştır.
- Kitabın başında Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan Bey'in de bir sunuş yazısı bulunmaktadır.
- 03:43Büyük Devlet Olmak ve Algılama Yönetimi
- Büyük devlet demek sadece ekonomik anlamda büyük olmak değil, dünyanın dört bir köşesindeki algılamayı hakikate en yakın şekilde yönetebilmektir.
- Büyük olmak, en az sert güç kadar yumuşak güçe de önem vermek demektir.
- Bu durum ancak kültür ve değerlerin iletişimi, kamu diplomasisi, stratejik iletişim, algılama yönetimi ve psikolojik operasyonlar konularında bilgi ve tecrübe sahibi olmakla mümkündür.
- 04:13Kitabın Önemi
- Türkiye'de algı operasyonu kavramı kara propagandanın yerine kullanılmış ve algılama yönetimi ilke ve uygulamalarını anlama yetimizin gelişmesi engellenmiştir.
- Türkiye'de bu alanda ciddi yerli kopyala yapıştır ya da çeviri olmayan başvuru kitabı o kadar azdır ki, Sevda Güner Hanım'ın bu eseri çok önemlidir.
- Kitabın dili o kadar yalındır ki stratejik iletişime meraklı herkese de okumaları tavsiye edilir.