Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Habacak tarafından sunulan bir eğitim setinin ilk bölümüdür. Eğitim, Milli Eğitim Bakanlığı'nın döküman yönetim sisteminin yerine gelecek olan elektronik belge yönetim sistemini tanıtmaktadır.
- Video, elektronik belge yönetim sisteminin arayüzünü ve temel özelliklerini göstermektedir. Eğitimin ilk bölümünde sistemin giriş seçenekleri (e-imzalı, mobil imzalı, MAPS, e-devlet ve kullanıcı girişi), arayüz yapısı ve menü sistemi anlatılmaktadır. Ayrıca, farklı roller (memur, şef, şube müdürü, bakan) için mevcut işlemler (evrak oluşturma, onaylama, dağıtım planı hazırlama, şablon oluşturma) ve varsayılan ayarlar özelleştirme ekranı detaylı olarak gösterilmektedir. Eğitim serisi, ilerleyen derslerde rolüne göre yapılabilecek işlemleri kapsamlı şekilde ele alacaktır.
- 00:01Elektronik Belgeler Yönetim Sistemi Tanıtımı
- Milli Eğitim Bakanlığı'nın Döküman Yönetim Sistemi'nin yerine Elektronik Belgeler Yönetim Sistemi (EBYS) getirilecek.
- Sistem şu anda öğretmenler dışında okul yöneticileri, il/ ilçe personeli, memurlar ve şefler tarafından kullanılabiliyor.
- Sistemde MEBBS girişi, e-imzalı giriş, mobil imzalı giriş, MAPPs girişi, e-devlet girişi ve kendi kullanıcı girişi bulunuyor.
- 02:38Sistem Arayüzü ve Giriş Yöntemleri
- Sistem arayüzünde üst menüler ve sol menüler bulunuyor, bu menüler kullanıcının rolüne ve görevli olduğu birime göre değişiyor.
- Sağ üstte kullanıcı bilgileri, sol tarafta menüler, ortada duyurular ve bildirimler, sol altta mesajlar yer alıyor.
- Sağ tarafta sık kullanılan üst menüler (kısayollar), profil ve yardımcı bağlantılar bulunuyor.
- 04:53Kullanıcı Yetkileri ve Ayarlar
- Sistemde evrak hazırlama rolü, memurdan başlayarak şube müdürüne, bakanlığa kadar tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilir.
- Kullanıcılar evrak oluşturabilir, aratabilir, dağıtım planı hazırlayabilir ve şablon oluşturabilir.
- Varsayılan ayarlar kısmında arayüz özelleştirme, bildirim sesi, dağıtım planı, mail ayarları, iade notu ve tema değişikliği gibi seçenekler bulunuyor.
- 08:12Gelecek Eğitimler
- Gelecek eğitimlerde rolüze göre yapabileceklerimiz; evrak hazırlama, oluşturma, alma, dağıtım planı hazırlama, onaya sunma ve havale etme işlemleri gösterilecek.
- Fiziksel evrakları tarama, adi posta ile gönderme ve tarayıcıdan evrak tarama gibi konular da kapsanacak.
- Sistemle ilgili geniş kapsamlı bir eğitim sunulacak.