Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, iki farklı çocuk efsane hikayesini anlatan animasyon filmidir. İlk bölümde Pamuk Prenses, kötü kalpli Kraliçe Hella, yedi cüce ve prens Antuan karakterleri yer alırken, ikinci bölümde Kırmızı Başlıklı Kız, hasta büyükannesine kurabiye götürmek için ormana çıkan bir kız ve kurt karakterleri bulunmaktadır.
- Video, iki farklı efsane hikayesini kronolojik olarak anlatmaktadır. İlk bölümde Pamuk Prenses'in Kraliçe Hella tarafından zehirli elmalarla uykuya dalması ve yedi cücelerin evinde saklanması, ardından prens Antuan'ın onu kurtarması anlatılır. İkinci bölümde ise Kırmızı Başlıklı Kız'ın hasta büyükannesine kurabiye götürmek için ormana çıkması, kurtla karşılaşması ve avcının yardımıyla kurtulması hikayesi aktarılır.
- Her iki hikaye de gerçek aşkın gücü, tehlikelerden korunma ve iyilik ile kötülük arasındaki mücadeleyi konu almaktadır.
- 00:06Pamuk Prenses'in Doğumu
- Soğuk bir kış günü, iyi kalpli bir kraliçe sarayda yaşamaktaydı.
- Kraliçe, bahçedeki kardan adamın tepesine konan kırmızı mendilini izleyen çocukların mutluluğunu görmek için camı açtığında, rüzgar mendili alıp götürmüştü.
- Aylar sonra iyi kalpli kraliçe'nin hayali gerçekleşmiş ve Pamuk Prenses doğmuş, ancak kraliçe hastalanıp gökyüzünde bir yıldız olmuştu.
- 01:27Kötü Kalpli Kraliçe Hella
- Kral, Pamuk Prenses'in babası, birkaç yıl içinde Hella adında kendini beğenmiş ve kibirli bir kadınla evlenmiş.
- Hella, sihirli aynanın kendisinden daha güzel birinin olup olmadığını sorunca, ayna Pamuk Prenses'in daha güzeldiğini söylemiş.
- Hella, Pamuk Prenses'in güzelliğini yok etmek isteyerek sarayda en güvendiği avcının onu ormana götürüp kalbini getirmesini emretmiş.
- 03:39Pamuk Prenses'in Kaçışı
- Avcı, Pamuk Prenses'e kanadı yaralı bir kuş göstermiş ve onu vurmaktan vazgeçerek onu kurtarmış.
- Prenses ormanda kaçmaya başlamış ve kuytu bir köşede uyuyakalmış.
- Avcı, kraliçeye bir yaban domuzunun kalbini götürmüş ve Hella, prensesin öldüğünü düşünerek keyiflenmiş.
- 05:38Yedi Cücenin Evi
- Uyanan Pamuk Prenses, şirin bir ev görmüş ve içeri girmiş.
- Evin içinde her şey oyuncak gibiymiş: el kadar tencereler, kaşıklar, bardaklar ve boy boy yataklar.
- Prenses aç ve yorgun olduğu için önce yemek yiyip sonra uyumuş.
- 06:55Yedi Cücenin Tanışması
- Yedi cüceler eve döndüğünde, evdeki karışıklığı fark etmişler.
- Prenses uyurken cüceler onu fark etmiş ve prenses battaniyenin altına gizlenmiş.
- Cüceler kendilerini tanıtmış ve Pamuk Prenses'in başından geçenleri dinleyip onu evlerinde korumaya karar vermişler.
- 09:36Prensin Aşkı
- Uzak diyarlarda yaşayan genç ve yakışıklı Prens Antoine, en sevdiği şeyin yıldızları izlemek olduğunu.
- Bir gece yıldızların arasında Pamuk Prenses'in yüzünü görmüş ve ona aşık olmuş.
- Hayatının aşkını aramak için atına atlayıp yola koyulmuş.
- 10:30Kraliçe Hella'nın Yeni Planı
- Kraliçe Hella, sihirli aynanın kendisinden daha güzel birinin olup olmadığını sorunca, ayna tekrar Pamuk Prenses'in daha güzeldiğini söylemiş.
- Hella, sevimli bir tavşan kılığına girip yedi cücelerin evindeki Pamuk Prenses'i zehirlemeye karar vermiş.
- Prenses, yaralı tavşanı evine götürmüş, tavşan uyanıp üç kez zıpladıktan sonra Hella'ya dönüşmüş ve prensesin yastığına zehirli bir bitki özü damlatmış.
- 13:59Elmaların Kandırmacıları
- Bir sabah cüceler madene gittiğinde, Pamuk Prenses evde dikiş dikiyormuş.
- Kapı çalınca gelen çirkin yüzlü yaşlı kadın, elinde kıpkırmızı elmalarla prensesin kapısını çalmış.
- Prenses, yaşlı kadının uzattığı elmayı alıp yutamadan oracıkta yere yığılmış.
- 15:20Prens Antoine'un Buluşması
- Uzun yollardan gelen Prens Antoine, bir ağacın gölgesinde dinleniyormuş.
- Yaşlı bir kadın görmüş ve yanına gitmeye karar vermiş.
- Kadın ormanda aniden kötü kalpli Kraliçe Hella'ya dönüşmüş ve prens, kraliçenin kötü bir şey yaptığını düşünmüş.
- 16:07Pamuk Prenses'in Sonu
- Pamuk Prenses'in bedeni bin parçaya bölünmüş camdan bir tabuta yerleştirilip nehirde bırakılmış.
- Prens, nehir kenarında ilerlerken kayığın içindeki cam tabutu fark etmiş ve içine bakınca Pamuk Prenses'in cansız olduğunu görmüş.
- Prens, prensesin boynuna yıldız tozu kolyesini takmış ve gerçek aşkın büyüsü sayesinde Pamuk Prenses yeniden hayata dönmüş.
- 17:20Düğün ve Kraliçe Hellanın Sonu
- Pamuk Prenses ve Prens Antoine, krala olup biteni anlatmışlar ve kral, Kraliçe Hellan'ı saraydan kovmuş.
- Kraliçe Hellan'ın eşyaları ve sevdiği aynası sarayın en uzak, en karanlık odasına kilitlemiş.
- Pamuk Prenses ve Prens görkemli sarayda üç gün üç gece düğün yapmışlar ve sonsuza dek mutlu yaşamışlar.
- 18:13Kırmızı Başlıklı Kızın Hikayesi
- Ormanın kenarında yaşayan küçük bir kız, büyükannesine yılbaşı kurabiyeleri götürmek istemiş.
- Annesi onu eve kalmaya ikna edemeyince, kız kalın giyinip büyükannesinin evine gitmiş.
- Ormanda yavru ceylanı bulup ona yardım etmek istemiş, ancak ceylan kaçınca orman yolundan ayrılmış ve kaybolmuş.
- 22:04Kurtla Karşılaşma
- Kırmızı başlıklı kızın sesini duyan hain kurt, ona zarar vermeyeceğini söyleyerek yaklaşıp kızın büyükannesinin evinin yerini öğrenmiş.
- Kız orman yoluna çıkınca kurt ona saldırmış, ancak silah sesi duyarak kaçmış.
- Kırmızı başlıklı kız, maceralı yolculuğunu bitirip büyükannesinin evine varmış.
- 26:02Kurtun Tuzakına Düşmesi
- Kız, büyükannesinin evinde kendisine çok farklı görünen büyükannesiyle karşılaşmış ve kurtun gerçek kimliğini anlamış.
- Kurt, kıza saldırmış ama kız kaçmayı başarmış ve kurt bir tuzağa düşmüş.
- Kurtun peşinde olan avcı, kızı kurtarmış ve ona büyükannesinin kendisinde olduğunu söylemiş.
- 29:17Mutlu Son
- Akşam olurken kırmızı başlıklı kız, büyükannesinin ve avcının eşliğinde evine varmış.
- Kız, annesine özür dilemiş ve orman yolundan ayrılmış olduğunu itiraf etmiş.
- Aile, avcı ve büyükanne birlikte yılbaşı akşamı kutlamış, ancak hain kurtun hayatındaki en kötü yılbaşı gecesi olmuş.