Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 4-6 yaş grubuna yönelik Kur'an kurslarını tanıtan bir belgesel formatındadır. Videoda kursların öğretim programı ve uygulamaları hakkında bilgiler verilmektedir.
- Video, "Anne-Çocuk El Ele Kur'an Kursu" sloganıyla başlayan ve 2013 yılında 10 ilde pilot olarak başlayan programın Türkiye genelinde 2000'e ulaştığını anlatmaktadır. Kursların amacı çocukların gelişim süreçlerine katkıda bulunmak, değerler eğitimi vermek ve İslam dininin değerlerini günlük hayata aktarmaktır. Program kapsamında sevgi, dürüstlük, doğruluk gibi değerler eğitimi verilmekte ve öğrencilerin Kur'an'ı kendi yaş gruplarına uygun şekilde tanıyabilmeleri için eğitimler sunulmaktadır.
- Diyanet'in 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursları
- Diyanet'in 4-6 yaş grubuna yönelik Kur'an kurslarına ilgi her geçen gün artıyor.
- Programın öncelikli amacı çocukların yaşları gereği ihtiyaç duydukları gelişim süreçlerine katkıda bulunmak.
- "Anne-çocuk el ele Kur'an kursuna" sloganıyla başlayan program 2013 yılında 10 ilde pilot olarak başladı ve Türkiye'ye yayıldı.
- 00:49Programın Kapsamı ve Hedefleri
- Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 4-6 yaş arasındaki çocuklara yönelik Kur'an kursları öğretim programı kapsamında Türkiye genelinde yaklaşık 70 bin öğrenci eğitim alıyor.
- Programın öncelikli hedefi çocukların yaşları gereği ihtiyaç duydukları gelişim süreçlerine katkıda bulunmak.
- Her haftaya bir konu ayırarak değerler eğitimi veriliyor: anne-baba ilişkileri, çocuk sevgisi, dürüstlük, doğruluk ve yalan söylemenin kötü olduğu gibi konular.
- 01:27Değerler Eğitimi ve Kur'an Eğitimi
- 4-6 yaş grubundaki çocuklara yönelik kurslarda amaç İslam dininin değerlerini insan hayatına anlam kazandıran unsurlardan biri olarak fark etmelerini ve bu değerleri günlük hayatlarında kullanabilmelerini sağlamak.
- Değerler eğitimi sevgi konusundan başlıyor ve bir hafta boyunca sevgi ile ilgili konular ele alınıyor.
- Program kapsamında öğrencilerin Kur'an'ı, Kerim'i içerik, ses ve şekil olarak kendi yaş grubuna uygun olarak tanıyabilmesi yönünde eğitimler veriliyor.
- 02:19Velilerin Değerlendirmesi
- Uygulama velilerden tam not aldı.
- Veliler çocuklarının besmeleyle her şeye başlayacağını öğrendiklerini belirtiyor.
- Veliler hem eğitimin hem de günlük hayatta kullanabilecekleri bilgilerin bir arada bulunmasını istiyorlar.