• Yapay zekadan makale özeti

    • "Çocuk Atölyesi" adlı televizyon programında Kıpır sunucusu ve Merve Gökmen, Merve Pekmezli, Arif gibi öğretmenler ile Yiğit, Ali, Elif ve Trabzon'dan Fatma Zehra gibi çocuklar yer almaktadır.
    • Program, 23 Nisan ve Regaip Kandili'ni ele alarak kelebek, kuş ve çocuk figürleri gibi çeşitli sanat eserlerinin yapımını göstermektedir. Çocuklar ve öğretmenler birlikte çalışarak figürlerin nasıl yapıldığını, kıyafetlerin nasıl boyanacağını, yapıştırılacağını ve süsleneceğini adım adım göstermektedir.
    • Programda ayrıca çocukların en sevdiği hayvanlar, oyunlar ve yemekler hakkında sohbetler yapılmakta, izleyicilerden gelen çalışmalar gösterilmekte ve Diyanet Vakfı'nın Kocatepe Konferans Salonu'nda düzenleyeceği 23 Nisan Kandil Regaip Kandili programı hakkında duyuru yapılmaktadır.
    00:32Çocuk Atölyesi Programı Tanıtımı
    • Çocuk Atölyesi programında öğretmenler ve izleyiciler ortak bir çalışma yapacaklar.
    • Programda yaklaşık kırkbeş dakika boyunca eğlenceli bir çalışma gerçekleştirilecek.
    • Çalışmada dünya, çocuklar, kelebekler, kuşlar ve güneş figürleri yer alacak.
    02:26İzleyicilerle İletişim
    • Programda telefon numaraları (312 205 83 33) ve Facebook adresi (facebook.com/atölyesi) hatırlatılıyor.
    • İzleyicilerden katılım isteniyor ve doğru cevap verenlere kitap armağanı yapılacak.
    • İzleyerek öğrenmenin öneminden bahsediliyor.
    06:34Çalışma Detayları
    • 23 Nisan ve Regaip Kandili'ni ele almak için çocuklar, kelebekler, kuşlar ve güneş figürleri yapılacak.
    • Çocuklar boyanacak ve süslenecek, Merve Gökmen öğretmeni kuş figürleri öğretecek.
    • Çocuk figürlerine kıyafetler, saçlar, gözler, kaşlar ve ayakkabılar eklenecek.
    09:25Malzemeler
    • Çocukların kıyafetleri için eva kağıdı ve grafon kağıdı kullanılacak.
    • Kız çocukları için kumaştan elbise, saçlar iplerden, gözler ve kaşlar boyanacak.
    • Ayakkabılar evadan yapılacak ve ip, boncuk, pul ve ponpon gibi malzemeler de kullanılabilir.
    09:52Çocuk Figürleri Boyama ve Giydirme Çalışması
    • Çocuklar ve öğretmenler, pullarla süslenmiş çocuk figürlerini boyama ve giydirme çalışması yapacaklar.
    • İlk olarak kıyafetlerin çizimleri kesilecek, sonra yapıştırılacak ve diğer çocuklar boyama yapacaklar.
    • Bazı figürlerin şapkaları pamuktan yapılacak, bazıları ise farklı renklerle boyanacak.
    11:15Öğretmenlerin Çalışma Planları
    • Bir öğretmen, çocuk figürlerine eve kağıdı kullanarak kıyafet giydirecek.
    • Merve öğretmeni, sepetli kızla başlayacak ve sepetlerini boncuklarla, çiçek şeklinde boncuklarla süsleyecek.
    • Çocuklar hem boyama hem de boncuk yapıştırma gibi aktivitelerle çalışacaklar.
    12:34Çalışmanın Önemi ve Kardeşlik
    • Arif abla, birlikte yapılan çalışmaların çok güzel sonuçlar verdiğini ve duvarları süslediğini belirtiyor.
    • Evde yapılan çalışmaların da misafirlerin ilgisini çekeceğini ve beğenileceğini söylüyor.
    • Müminlerin kardeş olduğu hatırlatılıyor ve özellikle umreye ve hacca gidenlerin bu kardeşliği daha iyi anladıkları belirtiliyor.
    15:23İzleyicilere Çağrı ve Mehmet ile Konuşma
    • İzleyicilere malzemeleri toplayıp çalışmaya katılmaları için çağrı yapılıyor.
    • Mehmet adlı yedi yaşındaki bir izleyici telefonla programa katılıyor ve en sevdiği hayvanın aslan olduğunu söylüyor.
    • Mehmet'e "bazen gökyüzünde görünür, ortalık aydınlık olur, sonra biz onunla ısınırız" sorusuna "güneş" cevabını vererek kitabı kazanıyor.
    20:14Çocuk Figürleri ve Malzeme Kullanımı
    • Çocuk figürleri hızla ilerliyor ve güzelleşmeye başlıyor, öğretmenler onlara tatlı ve sevimli özellikler ekliyor.
    • Çocuk figürlerinin saçları elbise kumaşı ve ip kullanılarak hazırlanıyor, bu işlem pratik ve kolay.
    • Çocuk atölyesi programında artan parçalar değerlendiriliyor; ayakkabılar için küçük parçalar, kıyafetler için kumaşlar ve ipler kullanılıyor.
    21:37Çocuklarla Sohbet
    • Yiğit, balık tutmuş bir figür yapmış ve en sevdiği yemek pizza olduğunu belirtmiş.
    • Yiğit, evde sofrayı hazırlamakla yardım ettiğini ve Minecraft oyununu sevdiğini söylemiş.
    • Yiğit, "yerden yüksek" oyununu anlatmış; yüksekte olunca ebeleyemiyor, aşağıda olunca ebeliyor ve arada kalırsanız dede oluyorsunuz.
    24:10Diğer Çocuklarla Sohbet
    • Elif, açık çiçeklerine yardım etmiş ve en sevdiği oyun evcilik olduğunu belirtmiş.
    • Elif, dışarıda yerden yakalamacalık oynadığını ve en sevdiği yemeklerin makarna ve köfte olduğunu söylemiş.
    • Fatma Zehra, Trabzon'dan katılmış, altı yaşında ve en sevdiği yemek sulu köfte olduğunu belirtmiş.
    27:29Dünya Resmi Çalışması
    • Çocuklar, büyük bir resim yapıyorlar ve bu resimde insanlar yaşar, evler yaparlar, denizler vardır ve kocaman yuvarlaktır.
    • Fatma Zehra, "dünya" cevabını vererek kitabı kazanmış.
    • Çalışma, tüm dünyadaki çocukları simgeleyen ve kardeş olduklarını hatırlatmak amacıyla yapılmış.
    29:49Kelebek Yapımı
    • Kelebek yapımı için iki tane kelebek figürüne ihtiyaç var; biri büyük, biri küçük olacak.
    • Küçük kelebek ortadan az kat izi verecek şekilde katlanıp büyük kelebeğin içine yerleştiriliyor.
    • Tüylü tellerden parçalar kesilip kelebeklerin antenleri yapılıyor ve yapıştırılarak kelebekler tamamlanıyor.
    31:09Hayvanların Özellikleri
    • Antenler gibi her canlıya özel özellikler verilmiş, bu özellikler sayesinde yönlerini, yiyeceklerini ve bulacakları şeyleri bulabiliyorlar.
    • Kıpır kelebek yapmış ve çocukların en çok hangi hayvanları sevdiğini sormuş.
    • Çocuklar tavşan ve ejderha gibi hayvanları sevdiğini belirtmiş, ejderhanın eskiden var olduğunu ama artık olmadığını öğrenmişler.
    32:59Çocuk Figürleri Çalışması
    • Çocuk figürleri hemen hemen tamamlanmış, birkaç tane daha figür kaldı.
    • Merve öğretmeni kelebekleri çoğaltıyor, sonra çocuk figürlerini tamamlayacaklar ve kuşların nasıl çalışıldığına geçecekler.
    • Eskimo figürü boyanıyor ve tamamlanmaya devam ediyor.
    34:01İzleyicilerin Çalışmaları
    • İzleyicilerden gelen çalışmalar gösterilecek, birkaç gündür paylaşamadığı için huzursuz olduğunu belirtmiş.
    • Eslem Öztürk ve annesi hediye paketleri hazırlamış, karton kullanarak oyuncak olabilecek bebek arabası yapmışlar.
    • Kutlu doğum nedeniyle hadis-i şerifler yerleştirilmiş rengarenk zarflar ve renkli zarflar hazırlanmış.
    35:52Geçmiş Çalışmalar
    • Geçen günlerde yapılan çalışmalardan bazıları gösterilecek, hepsini paylaşamadıklarını belirtmiş.
    • Çocuk atölyesi programında birlikte çalıştıkları tatlı çalışmaları hatırlamışlar.
    • Çalışırken eğlendiklerini, öğrendiklerinin yanlarına kar kaldığını ve bugün de öyle olmasını istediklerini ifade etmişler.
    40:24Figürlerin Tamamlanması
    • Figürler hemen hemen bitti, çok tatlı ve süslü figürler çıktı.
    • Merve öğretmeni pamuk kullanarak eskimo figürünün şapkasını yünlü görünümde boyamış.
    • Çocuk figürlerinin eteklerine boncuk yapıştırarak çalışmayı tamamlamaya çalışıyorlar.
    42:01Dünya Birliği Mesajı
    • Dünya üzerinde farklı yerlerde yaşasak da, uzak gibi görünsek de aslında kardeşiz ve yakın sayılırız.
    • Dünya büyük gibi görünse de hepimiz üzerindeyiz, farklı yerlerde olsak da aynı dünyanın üzerindeyiz.
    • Birlikte güzel yaşamayı öğrenmeliyiz, çocuklar bunu gayet güzel başarıyorlar.
    42:32Etkinlik Duyurusu
    • 23 Nisan akşamında Altınpark'ta bir etkinlik olacağını duyurmuş.
    • Diyanet İşleri Başkanlığı Kocatepe Konferans Salonu'nda 17:00 ile 19:00 arasında Kandil Regaip Kandili programı yapılacak.
    • Yer ve saat biraz değişmiş.
    43:25Etkinlik Duyurusu
    • Kocatepe Konferans Salonu'nda Diyanet Vakfı'nın 17-18 yaş arası çocukları için bir etkinlik düzenleniyor.
    • Katılımcılar güzel bir gün geçirecek ve hazırlıklara şahit olacaklar.
    • Yarınki programda etkinliğin detayları tekrar hatırlatılacak.
    44:06Kuş Yapımı
    • Kuş yapımı için gövde ve figürler gerekiyor, kanatların daha belirgin olması için küçük kanatlar çiziliyor.
    • Kanatlar makas yardımıyla açılıp kuşa sabitleniyor, arkasından küçük bir parça içe doğru kıvrılarak yapıştırılıyor.
    • Kuşa oynar göz ve burnu yapıştırılarak tamamlanıyor.
    44:58Programın Sonu
    • Programda güneş, dünya, kelebekler ve kuşlar gibi figürler yerleştiriliyor.
    • Çocuklar kıyafetlerini süslemek için boncuklar, pullar ve ponponlar kullanıyorlar.
    • Bir sonraki programda Allah nasip ederse tekrar buluşacaklar.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor