Buradasın
Çin Çay Kültürü ve Tarihi
fakirkene.blogspot.com/2021/01/10-maddede-cin-cay-cin-cay-kulturu-ve.htmlYapay zekadan makale özeti
- Tarihsel Gelişim
- Çay, MÖ 2737'de İmparator Shennong tarafından keşfedildi
- MÖ 221-MS 8 arasında çay işlenmeye başlandı
- Çay ilk olarak ilaç olarak kullanıldı
- Modern Çay Kültürü
- Çin'de sudan sonra en çok tüketilen içecektir
- Farklı bölgelerde farklı çay türleri yetiştirilir
- Pu-erh çayı bir gram altından daha değerlidir
- Çay, sosyalleşme ve iş toplantıları için önemli bir araçtır
- Çay Çeşitleri ve Özellikleri
- Yeşil, siyah, Oolong, pu-erh, beyaz, sarı ve koyu çay türleri vardır
- Çay kalitesi demleme malzemeleri ve saklama koşullarına bağlıdır
- Yixing kil çaydanlığı çayın tadını sürekli emer