Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, konuşmacının beş farklı üniversitenin pandemi sürecinde eğitim işleyişini anlattığı bilgilendirici bir içeriktir.
- Videoda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, İstinye Üniversitesi, Altınbaş Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi ve Çağ Üniversitesi'nin pandemi döneminde eğitim uygulamaları detaylı olarak açıklanmaktadır. Her üniversite için 3-14 Ocak 2022 tarihleri arasındaki eğitim süreçleri, derslerin çevrimiçi veya yüz yüze yapılması, sınavların nasıl gerçekleştirileceği gibi bilgiler paylaşılmaktadır. Konuşmacı, izleyicilerden çevrelerindeki üniversite öğrencilerine bu bilgileri aktarmalarını istemektedir.
- 00:07Üniversitelerde Pandemi Dönemindeki İşleyiş Değişiklikleri
- Bu videoda beş üniversitenin pandemi döneminde eğitim-öğretim işleyişindeki farklılıklar ele alınacaktır.
- Üniversitelerin duyuruları resmi web sayfalarında yayınlanmıştır.
- 00:20Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
- 3-14 Ocak 2022 tarihleri arasında hazırlık programı dersleri pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.
- Seviye tamamlama ve muafiyet sınavları yüzde yapılacaktır.
- 00:40İstinye Üniversitesi
- 3-14 Ocak tarihleri arasında tüm teorik dersler, akademik, idari ve sosyal etkinlikler online olarak gerçekleştirilecektir.
- Uygulamalı ve staj dersleri ile laboratuvardaki çalışmalar yüze devam edecektir.
- Yüz yüze planlanmış tüm sınavlara ilişkin süreçler aynı şekilde devam edecektir.
- 01:06Altınbaş Üniversitesi
- Diş hekimliği, tıp fakültesi ve yabancı diller yüksekokulu haricindeki diğer fakültelerde sınavlar online olarak gerçekleştirilecektir.
- 01:24Maltepe Üniversitesi
- Güzel yılında çevrimiçi olarak yapılan derslerin yarı yıl sonu sınavları (finaller) çevrimiçi, yüze yapılan derslerin sınavları ise yüze yapılmasına karar verilmiştir.
- 30 Aralık-7 Ocak tarihleri arasında uygulamalı dersleri ve uygulama saatleri olan derslerin dışındaki tüm diğer dersler çevrimiçi olarak yapılacaktır.
- 01:57Çağ Üniversitesi
- 3-7 Ocak tarihleri arasında planlanan derslerin tamamı COVID-19 vakaları nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.
- Sınavların nasıl yapılacağı Sağlık Bakanlığı görüşü ve Yükseköğretim Kurulu kararına bağlı olarak daha sonra duyurulacaktır.
- İlerleyen süreçlerde Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu üniversitelere bağlı olarak açıklamalar gelecektir.