• Buradasın

    AutoCAD Dersi 30: Solid Editing Komutları

    youtube.com/watch?v=KcvOuSLcxQE

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, bir eğitmen tarafından sunulan AutoCAD dersinin 30. bölümüdür. Eğitmen, izleyicilerin AutoCAD'i büyük ölçüde öğrendiklerini ve çizim yapabildiklerini belirtiyor.
    • Videoda Solid Editing bölümündeki temel komutlar gösterilmektedir. Eğitmen, Slice, Ticker, Imprint, Extract, Adris ve Offset komutlarını adım adım anlatmaktadır. Özellikle Slice komutu ile kesme işlemi, Ticker komutu ile kalınlık verme, Imprint komutu ile yüzeye damga atma gibi temel işlemler gösterilmektedir. Ayrıca Dynamic UCS özelliği ve kısayollar (F6 tuşu) hakkında bilgiler verilmektedir. Video, Solid bölümünün yarısını bitirmiş olup, bir sonraki bölümde kalan komutlar ve parametrik ayarlar anlatılacağı belirtilmektedir.
    00:16AutoCAD Dersi Tanıtımı
    • Bu ders, AutoCAD'in 30. dersi olup, öğrencilerin büyük bir kısmını AutoCAD'i öğrenmiş ve çizimler yapabildiklerini belirtiyor.
    • Derslerde çizim sayısı azalacak, yerine Solid, Surface, Mesh, Visual, Parametrik ve Insert bölümündeki özellikler gösterilecek.
    • Bugünkü konu Solid bölümündeki Solid Editing bölümü olup, Slice, Ticker, Imprint, Interfa Extract, Adris ve Offset komutları anlatılacak.
    01:54Slice Komutu
    • Slice komutu kesme komutudur ve önce parçayı seçip Enter'a basarak kesme eksenini belirler.
    • Kesme işlemi sonrası, bıçağı vuracağınız eksen ve kalacağı yeri seçerek işlemi tamamlarsınız.
    • Slice komutu, parçaları farklı şekillerde kesmek için kullanılır.
    03:03Ticker Komutu
    • Ticker komutu, PR (kalınlıksız parça) olarak adlandırılan parçalara kalınlık vermek için kullanılır.
    • PR parçaları, X ve Y ekseninde ölçülerine sahip ancak Z ekseninde (kalınlık) ölçüsü olmayan parçalardır.
    • Ticker komutu, parçayı seçtikten sonra Enter'a basarak kalınlık değeri girerek kullanılır ve sadece PR parçaları için geçerlidir.
    04:26Imprint Komutu
    • Imprint komutu, damga veya markalama için kullanılır.
    • Imprint komutu, bir parçayı başka bir yüzeye damgalamak için kullanılır ve kaynak objeyi (damga) seçip, hedef objeyi seçerek uygulanır.
    • Imprint komutu, 3D Max'te çatı gibi eğimli yüzeylere baca yapmak gibi durumlarda kullanışlıdır.
    05:15Dynamic UCS ve Gelecek Dersler
    • Dynamic UCS (Dynamic User Coordinate System), 3D çizimlerde otomatik olarak seçilen yüzeylere göre çizim yapmayı sağlar.
    • F6 tuşu ile Dynamic UCS açılıp kapatılabilir.
    • Gelecek derslerde Solid Editing bölümündeki diğer komutlar ve Surface bölümündeki ayarlar anlatılacak.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor