• Buradasın

    Arıcılıkta Kovan Kontrolü ve Emzik İncelemesi

    youtube.com/watch?v=GlQjlVV2vjI

    Yapay zekadan makale özeti

    • "Renkler ve Zevkler" kanalından bir eğitim videosu olup, bir kişi ve "hocam" olarak hitap ettiği bir arkadaş kovanlarını kontrol etmektedir.
    • Videoda, kovan bölme işleminden sonra beş gün sonra yapılan kontrol süreci gösterilmektedir. İlk olarak ikinci kovanın ana emziği kontrol edilir, ardından ana kovanın durumu incelenir. Mart ayı sonunda yapılan kontrollerde şerbet verme işlemi, çıtaların kabarımı, polen tuzağı tanıtımı ve ana arı, yavrular, bal ve polen durumlarının incelenmesi yer almaktadır.
    • Videoda ayrıca rüzgarlı havalarda arıların davranışları, kovanların bakımı ve ileriki günlerde kovanların nasıl çoğaltılacağına dair bilgiler de paylaşılmaktadır.
    Arıcılık Kontrolü
    • Arıcılık kanalından ikinci kovanın ana emziğini kontrol etme ve ana kovanın durumunu gözlemleme işlemi yapılacak.
    • Kovan bölme işleminden beş gün sonra, yeni oluşan emzikler kontrol edilecek ve bir tanesinin bırakılması, diğerlerinin imha edilmesi planlanıyor.
    • Rüzgarlı havalarda arılar daha saldırgan olabiliyor, bu nedenle kovanlara müdahale etmek tehlikeli olabilir.
    01:50Emzik Kontrolü
    • Kovanlarda üç emzik tespit edilmiş, bunlardan biri ana arı kapanmış durumda.
    • Böldükten sonra yedi gün sonra emzikler kapandıktan sonra çiftleşmeye çıkacak, bir hafta içinde döndükten sonra yumurtlamaya başlayacak.
    • Erkek arılar hayatlarında sadece bir kez çiftleşmeye çıkar ve sonra ölünceye kadar yumurtlamaya devam eder.
    07:34Çıta Kontrolü
    • Sonradan koyulan çıtalarda devam eden yarım emzik tespit edilmiş.
    • Üç emzik var ve herhangi bir müdahale yapılmadığında üçünden de ana arı adayı çıkabilir.
    • Bir tane ana arı kovanda kalır, diğerleri imha edilir çünkü bayan arılar birbirini çekemiyor.
    12:11Kovan Durumu
    • Kovan püskürmüş (oynaşmış) ve girişinde ciddi bir kalabalık kargaşa yaşanmış.
    • Kovanın suyu azalmış ve şerbet eklenmiş.
    • Rüzgarlı havalarda arı kovanlarına müdahale etmemek öneriliyor.
    13:48Yeni Çıtalarda Faaliyet
    • Sonradan böldüğümüz çıtalarda faaliyet var ve yavrular yapılmış.
    • Çıtalarda polen ve yavrular karışık şekilde bulunuyor.
    • Ana arı diğer arılardan daha büyük ve uzun arkaya sahip, yavruları besliyor.
    21:29Kovan Kontrolü ve Şerbet Verme
    • Mart'ın 25'inde kovan kontrolü yapılmakta ve şerbet vermenin faydaları incelenmektedir.
    • Şerbet vermenin faydası, üçüncü sıradaki çıtayı iki günde kabartması olarak gözlemlenmiştir.
    22:14Polen Tuzağı
    • Polen tuzağı yarım açı şeklinde tasarlanmıştır ve arılar aşağıdan girerken bölmenin içine girmektedir.
    • Arılar ayaklarına topladıkları polenleri tuzağın altındaki çekmeceye düşürmektedir.
    • Çekmeceden alınan polenler yiyilebilir veya satılabilir.
    23:36Polen Tuzağı Kullanımı
    • Polen tuzağı günlük kontrol edilmelidir ve tabak çıkarılıp içine dökülen polenler toplanmalıdır.
    • Tuzağın bir tarafı tutması kolay olması için az çıkıntılı yapılmıştır.
    • Kovanın yerden yüksekliği iyi bulunmuştur.
    25:13Kovan Montajı ve Video Özeti
    • Kovanın parçaları (civat, vidalar, kapaklar, tabak, kelepçeler) ayrı olarak gelmekte ve montajı kullanıcı tarafından yapılmalıdır.
    • Video boyunca ikinci kovanın ana arı emzikleri kontrol edilmiş ve 5-6 ana arı emziği oluştuğu görülmüştür.
    • Ana kovanın ana arısı, yavruları, bal ve polen kontrol edilmiş, ilave edilen çıtaların ciddi şekilde çalıştığı gözlemlenmiştir.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor