• Buradasın

    9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 40 Uygulaması

    youtube.com/watch?v=xJLxdYkQMjI

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, bir öğretmenin 9. sınıf coğrafya ders kitabındaki sayfa 40'daki uygulamayı çözdüğü eğitim içeriğidir.
    • Videoda Uluslararası Coğrafya Olimpiyatı hakkında bilgi verilerek, yarışmaya katılan ülkelerin saat dilimleri ve Türkiye saati ile 12'de yapılacak çevrimiçi bilgilendirme toplantısına katılım saatleri hesaplanmaktadır. Öğretmen, Kanada, Berlin, Petersburg ve Tokyo gibi ülkelerin saat dilimlerini ve İstanbul saati ile arasındaki farkları hesaplayarak, her ülkenin toplantıya katılacağı saatleri açıklamaktadır.
    00:21Uluslararası Coğrafya Olimpiyatı Hakkında Bilgi
    • Uluslararası Coğrafya Olimpiyatı, dünyanın farklı yerlerinde okuyan lise öğrencilerinin katıldığı ve coğrafi okulu yazarlığı ölçen bir yarışmadır.
    • Yarışma 2026'da İstanbul'da yapılacaktır.
    • Türkiye saati ile 12'de yarışmanın içeriğine yönelik çevrimiçi bilgilendirme toplantısı planlanmıştır.
    01:31Saat Dilimleri Hesaplama
    • Kanada (A harfi) -5 saat diliminde, İstanbul +3 saat diliminde olduğundan, Kanada'da saat 12'den 8 saat geriye gidersek saat 4 olur.
    • Enes (B harfi) -3 saat diliminde, İstanbul +3 saat diliminde olduğundan, Enes'te saat 12'den 6 saat geriye gidersek saat 6 olur.
    • Berlin (C harfi) +1 saat diliminde, İstanbul +3 saat diliminde olduğundan, Berlin'de saat 12'den 2 saat geriye gidersek saat 10 olur.
    • Petersburg (Ç harfi) +3 saat diliminde, İstanbul +3 saat diliminde olduğundan, Petersburg'da saat 12 ile aynıdır.
    • Tokyo (F harfi) +9 saat diliminde, İstanbul +3 saat diliminde olduğundan, Tokyo'da saat 12'den 6 saat ileri gidersek saat 18 olur.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor