• Buradasın

    8. Sınıf MEB Yayınları Sütun Grafiği Soruları Çözümü

    youtube.com/watch?v=R8HGeEpwalM

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, bir öğretmenin 8. sınıf MEB yayınları kitabındaki sütun grafiği ile ilgili soruları çözdüğü bir eğitim içeriğidir.
    • Videoda öğretmen, "Sıra Sizde" kısmındaki sütun grafiği sorularını adım adım çözmektedir. İlk olarak futbol maç sonuçlarına göre takımların puanlarını hesaplayan bir soru, ardından Yunus Emre şehirlerinin güzel okuma yarışmasında öğrencilerin puanlarını gösteren bir grafik, hayvan barınaklarındaki hayvan sayılarını gösteren bir grafik ve son olarak Çanakkale Zaferi anma günü gezisine katılan sınıfların öğrenci sayılarını gösteren bir grafik üzerinden sorular çözülmektedir. Her soru için grafiklerin nasıl okunacağı ve verilerin nasıl yorumlanacağı detaylı olarak açıklanmaktadır.
    Sütun Grafiği Soruları
    • 8. sınıf MEB yayınları sayfa 68-69'daki "Sıra Sizde" kısımlarındaki sütun grafiği ile ilgili sorular çözülecek.
    • İlk soruda A, B ve C takımlarının 2016-2017 futbol sezonunda oynadıkları 34 maçtan aldıkları galibiyet, mağlubiyet ve beraberlik sayıları verilmiş.
    • A takımı 77 puanla birinci sırada, B takımı 73 puanla ikinci sırada, C takımı 64 puanla üçüncü sırada yer almıştır.
    02:01Yunus Emre Şehirlerinin Güzel Okuma Yarışması
    • Yunus Emre Şehirlerinin Güzel Okuma Yarışması'nda Ceyda, Semiha ve Eren'in aldığı puanlar grafikte gösterilmiştir.
    • Vurgu ve tonlamadan en yüksek puanı Semiha (100 puan) almıştır.
    • Türkçeyi doğru kullanmaya ilişkin en düşük puanı Ceyda (80 puan) almıştır.
    • Yarışmanın birincisi Semiha, ikincisi Eren, üçüncüsü Ceyda olmuştur.
    03:59Hayvan Barınakları
    • ABC hayvan barınaklarındaki hayvan sayıları grafikte gösterilmiştir.
    • Barınaklarda en fazla hayvan türü diğerleri (130) olmuştur.
    • C barınağındaki köpek sayısı, A barınağında köpek sayısından 40 eksiktir.
    06:0418 Mart Çanakkale Zaferi Gezisi
    • Bir okulda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında gerçekleştirilen geziye katılan sınıfların öğrenci sayıları grafikte gösterilmiştir.
    • En fazla öğrencisi olan sınıf 7. sınıf (110 kişi) olmuştur.
    • Gezi en az katılım 8. sınıftan (10 öğrenci) olmuştur.
    • Geziye katılan öğrencilerin sayısı geziye katılmayan öğrencilerin sayısından 200 kişi fazladır.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor