Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Webtekno kanalında yayınlanan bir ürün inceleme videosu olup, sunucu V-Smart Mor Kart adlı bir cihazı test ediyor.
- Videoda, yurtdışından getirilen ve kaydettirilmeyen iPhone'ların hat takıp kullanılabilmesi için tasarlanmış V-Smart Mor Kart cihazı inceleniyor. Sunucu, dört farklı iPhone modelini (iPhone SE 2021, iPhone 11 Pro, yurtdışı kayıtsız iPhone 11 Pro ve kendi iPhone 11'i) kullanarak cihazın performansını test ediyor. Cihazın aramaları çalıştırabildiği, ancak mesajları doğru şekilde iletmediği ve internet bağlantısı sağlayamadığı gösteriliyor. Sunucu, cihazın yasal olmadığını ve güvenlik sorunları taşıdığını belirterek, izleyicilere bu cihazı kullanmamaları tavsiyesinde bulunuyor.
- V-Smart Mor Kart Aparatının Tanıtımı
- Videoda, yurtdışından getirilen ve kaydettirilmeyen iPhone'ları doğal olarak hat takıp kullanabileceğimiz iddia edilen V-Smart Mor Kart adlı bir aparat test edilecek.
- Test için dört telefon bulunuyor: iPhone SE 2020, iPhone 11 Pro, yurtdışından getirilen kayıtsız bir iPhone 11 Pro ve kendi iPhone 11 telefonu.
- Aparat, kredi kartından bir tık daha büyük boyutta, şarj olabilen ve hat takılabilen bir adaptör şeklinde olup, bluetooth üzerinden çalışmaktadır.
- 01:09Aparatın Test Edilmesi
- Önce hat, normal bir iPhone SE 2020 telefonuna takılıp çalıştığı test ediliyor.
- Kayıtsız iPhone 11 Pro'ya hat takıldığında "aradığınız kişiye ulaşılamıyor" mesajı alınıyor, hat çalışmıyor.
- Aparat kullanmak için iPhone 10 ve üstü modeller için "Mor Kart Pro" adlı bir uygulama indirilmeli ve telefon bluetooth üzerinden bağlanmalı.
- 03:07Aparatın Sonuçları
- Aparat sayesinde kayıtsız iPhone 11 Pro'ya hat takılarak arama yapılabiliyor, ancak internet kullanılamıyor.
- Mesaj gönderilebiliyor ancak gelen mesajlar zamanında gelmiyor veya hiç gelmiyor.
- Aparatın sürekli yanınızda taşınması gerekiyor ve yasal olmadığı düşünülüyor.
- 04:35Sonuç ve Tavsiyeler
- Aparatın yasal olmadığı ve çok kullanılmaması tavsiye ediliyor.
- Güvenlik riski taşıdığı, Çinli bir uygulamaya tüm telefon hat bilgilerinin verildiği belirtiliyor.
- Kullanım kararı kişisel olup, sunucu bu aparatı tercih etmeyeceğini belirtiyor.