Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, TH serisi otomatik çivi üretim makinelerinin teknik özelliklerini ve çalışma prensiplerini anlatan bir ürün tanıtımıdır.
- Video, TH serisi otomatik çivi üretim makinelerinin dört farklı modelini (TH14.32, TH25-60, TH3180 ve TH40120) detaylı olarak tanıtmaktadır. Her modelin tel çap ve boy aralıkları, üretim hızları ve kullanım alanları açıklanmaktadır. Ayrıca makinelerin çalışma mekanizması, güvenlik özellikleri, yağlama sistemi, çene kabini seçenekleri ve özel donanımları (BN35 bileyci, kalbeleme sehpası) hakkında bilgiler verilmektedir. Video, makinelerin potansiyel üretim aralığı ve Oapol tarafından sunulan kalite garantisi ile sonlanmaktadır.
- 00:07Otomatik Çivi Üretim Makinaları
- TH serisi otomatik çivi üretim makinaları, yuvarlak veya kare kesitli çelik, bakır, pirinç ve alüminyum tellerden çivi üretimi için geliştirilmiştir.
- Üretilen çiviler başka mekanik işlemlerden geçirilebilir ve takımların değiştirilmesiyle inşaat çivisi dışında benzer ürünler de üretilebilir.
- Otomatik çivi makinalarının işlenecek çivi çap aralığına bağlı olarak dört ayrı modeli vardır.
- 00:42TH 14,32 Modeli
- TH 14,32 modeli makina 0,70 ila 1,40 tel çap ve 6 ila 35 boy aralığında normal ve hassas çiviler üretir.
- En büyük çivi baş çapı 3,50 ve en yüksek üretim hızı dakikada 900 çividir.
- 01:07TH 25-60 Modeli
- TH 25-60 modelinin geniş çalışma tel çapı aralığı ve en sık kullanılan çivi ölçülerini üretebilme kapasitesi ile her çivi fabrikasında kullanılacak bir temel model olması amaçlanmıştır.
- Bu makine genel amaçlı ağaç çivisi, havalı tabancalar için hassas T-form çivi, alüminyum malzemeler üretilecek perçin ve benzer şekilli 1 ila 2,50 çap ve 10 ile 63 boy aralığında parça üretimi için uygundur.
- Alüminyum malzeme kullanıldığında işlenebilecek azami tel çapı 40 milimetreye ve vurulacak çivi baş çapı 60 milimetreye ulaşır ve en yüksek hızı dakikada 700 çividir.
- 02:02TH 3180 Modeli
- TH 3180 modeli normal çivilerin yanı sıra 2,29 ile 3,15 tel çapı, 10 ila 80 boy aralığında hassas çiviler de üretebilmektedir.
- Alüminyum alaşımlı teller için çalışılabilecek azami tel çapı 5 milimetre, azami baş çapı ise 8 milimetre olmaktadır.
- En yüksek üretim hızı dakikada 600 parçadır.
- 02:37TH 4120 Modeli
- TH 4120 modeli normal çivilerin yanı sıra 2,50 ila 40 tel çapı, 10 ila 120 boy aradığında hassas çiviler de üretebilmektedir.
- Alüminyum alaşımlı tenler için çalışılabilen azami tel çapı 6 milimetre, azami kafa çapı ise 10 milimetre olmaktadır.
- En yüksek üretim hızı dakikada 500 parçadır.
- 03:09Makinenin Teknik Özellikleri
- Otomatik çivi makinaları yüksek kapasiteli hızlı darbe presleridir ve modeline bağlı olarak gerekli güçte elektrik motoru ile donatılmıştır.
- Ana mekanizmalar yüksek kaliteli çelik döküm gövdeye yerleştirilmiştir ve kaliteli rulman ve dişliler güç aktarma sistemine uzun ömür ve çivi üretiminde yüksek kalite sağlar.
- Çalışma sırasında operatörlerin güvenliği koruma kapakları ile sağlanır ve kapaklardan herhangi biri kaldırıldığında makine otomatik olarak durur.
- 03:41Çivi Üretim Süreci
- Üretim, zımba, çene kabini ve bıçakların bulunduğu bölgede gerçekleşir; çeneler telin ucunu kavrar ve sabitlerler.
- Zımba darbesi ile çivi başını oluşturur, besleme sistemi başı oluşturulmuş yarı çivi ürününü ileri sürer ve bıçaklar çivi ucunu şekillendirir.
- Ağ atıcı çiviyi çalışma bölgesinden uzaklaştırır ve üst atıcı telin kesilen ucunu kesme sırasında oluşan çapaklardan temizler.
- 04:12Ayarlanabilir Özellikler
- Çivi boyu, besleme sisteminin merkezcil konumu değiştirilerek kolayca ayarlanabilir.
- Kaldırma mekanizması, sürme bıçaklarında telin oluşturduğu geri hareket momentini soğurarak yeterli aralığı sağlar ve iyi kalitede çivi gövdesi elde edilir.
- Telin mükemmel bir şekilde hizalanması basit, kolay erişilebilen ve kontrol edilebilen bir hizalama cihazı sayesinde yapılır.
- 04:55Yağlama Sistemi
- Makineler standart olarak sunulan elektronik yağlama sistemi ile donatılmıştır ve yağ boşaltım ve yağ dolaşım sistemi olarak iki ayrı devre vardır.
- Her iki sistem ayrı tank ve pompalara sahip olup, pompalar yalnızca gerekli zaman aralıklarında çalıştırılır.
- Bu sistemlerin en uygun şekilde ayarlanmasıyla yağ tüketimi önemli ölçüde azaltılır, daha temiz çivi üretilir ve elektronik aksam da makinanızı hasara karşı korur.
- 05:30Çene Kabini ve Donanım
- Otomatik makinalar, inşaat çivileri üretimi için 14 ağızlı iki dairesel çene içeren çene kabini ile donatılabilir.
- Hassas çivi ve özel parça üretimi için biraz hızlı trapez kesitli çene içeren çene kabini ile de donatılabilir ve her iki tip çene kabini de kolaylıkla birbirleri ile değiştirilebilir.
- Makine isteğe göre özel gürültü engelleyici kapaklarla donatılabilir ve kesme sırasında oluşan çapaklar titreşimli bir ayraç ile çivilerden ayrılır.
- 06:11Ek Donanımlar
- Makinalar, atık yağların biriktirildiği tavaya yerleştirilen titreşim emici bloklar üzerine sabitlenir.
- Bıçakların elle bilenmesi için kullanılan BN 35 model takım bileyci özel donanım olarak sunulur ve kesici bıçakların fonksiyonel olarak kullanılması bu donanım olmaksızın sağlanamaz.
- İşlenecek olan teli kangaldan çözen kalbeleme sehpası da vazgeçilmez donanımlardan biridir ve farklı kapasiteli modelleri bulunmaktadır.
- 07:50Üretim Potansiyeli ve Destek
- Otomatik çeviri makinalarının potansiyel üretim aralığı oldukça geniştir.
- Üretici Oapol kalite garantisi verir, teknik servis ve yedek parça sağlar.
- Deneyimi ile makinalarında en üst düzey performans, rahatlıkla ve güvenilirliği garanti eder.