• Buradasın

    Silah Bayisi Şakir Erdoğan'ın E-Devlet Sistemi Hakkında Bilgilendirme

    youtube.com/watch?v=wCB5qE4Y1NA

    Yapay zekadan makale özeti

    • Web Silah Danışmanlık Hizmetlerinden Şakir Erdoğan, silah bayisi olarak e-devlet üzerinden mermi taleplerinin nasıl yapıldığını ve bu sistemin getirdiği değişimleri anlatıyor.
    • Video, e-devlet üzerinden mermi taleplerinin nasıl yapıldığını, şifre ile Makine Kimya Endüstri Kurumu'ndan veya bayilerden mermi alma sürecini açıklıyor. Şakir Erdoğan, yivli tüfeklerin, tabancaların ve mermilerin iskalerinin e-devlet üzerinden yürütüldüğünü, ancak yivsiz tüfek fişekleri için henüz bayilerin stoklarında veri olmadığını belirtiyor. Ayrıca, gelecekte ses tabancalarının ve yivsiz tüfeklerin satışlarının da e-devlet üzerinden veya bayilerin kullandığı PAPS ve JASP sistemleri üzerinden yapılabilmesi bekleniyor.
    Mermi Taleplerinin Elektronik Sistem Üzerinden Yapılması
    • Web silah danışmanlık hizmetlerinden Şakir Erdoğan, mermi taleplerinin artık e-devlet üzerinden yapılabildiğini ve gelen şifreyle Makine Kimya Endüstri Kurumu'ndan veya bayilerden mermi alınabildiğini belirtiyor.
    • Daha önce bu işlemler ıslak imzalı belgelerle yürütüldüğünde, belgeyi bayilere verip il emniyet müdürlükleri ve heyecanlanma komutanlıkları bağlarına dilekçe yazmak gerekiyordu.
    • Bu bürokrasilerin ortadan kalkması hem vatandaşlara hem de bayilere işleri kolaylaştırmıştır.
    00:49Yivsiz Tüfek Fişekleri İçin Yeni Sistem
    • Yivli tüfeklerin, tabancaların ve mermilerin iskalerini yürütürken, yivsiz tüfek fişekleri için de talep oluşturulabildiği ve sistemde bin adet kadar miktar gösterildiği belirtiliyor.
    • E-devlet sisteminde yivsiz tüfek fişekleri için bayilerde datalar bulunuyor ancak Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde ve Patte Jasp'te henüz karşılığı yok.
    • İleride yivsiz tüfeklerin fişeklerinin stok karşılığı bayiler tarafından satılacağı veya sadece belirli yerlerde satışının yapılacağı bekleniyor.
    01:45Gelecekteki Beklentiler
    • Bayilerdeki ses tabancalarının ve ses fişeklerinin satış işlemlerinin artık e-devlet üzerinden veya bayilerin kullandığı PAPS ve JUST sistemleri üzerinden yapılabilmesi bekleniyor.
    • Şu anda ses tabancası satışı için şahısın para yatırıp ilçeye ve jandarmaya belge vermesi gerekiyor, bu nedenle neredeyse hiç ses tabancası satılamamaktadır.
    • Yivsiz tüfeklerin de bayilerin kendi portalından emniyet birimlerini işin içine katmadan satışının yapılabilmesi ve hivli tabancaların da elektronik sistem üzerinden satılması için büyük beklentiler bulunuyor.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor