Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir teknoloji inceleme içeriği olup, sunucu Logitech G Pro X Super Lite 2 mouse'un detaylı bir incelemesini yapıyor.
- Video, üç sene beklenen Super Lite 2'nin teknik güncellemelerini ve fiziksel özelliklerini ele alıyor. İlk bölümde mouse'un dış görünümü, Hero 2 sensörü, 2000 Hz raporlama hızı, Light Force hibrit switchleri ve Type-C şarj kablosu gibi teknik özellikleri inceleniyor. İkinci bölümde ise kutu içeriği, Logitech C-Hop yazılımı üzerinden ayarlar ve DPI ayarları gösteriliyor.
- Videoda ayrıca Super Lite 2'nin rakipleri olan Nixos Sora 4K ve Labs Atlantis 4K ile karşılaştırması yapılıyor ve Türkiye'deki fiyat bilgileri paylaşılıyor. Sunucu, normal Superlight mouse ile karşılaştırmalar yaparak hangi durumlarda Super Lite 2'ye geçiş yapmanın faydalı olabileceğini değerlendiriyor.
- 00:11Logitech G Pro X Super Light 2 Tanıtımı
- Logitech G Pro X Super Light 2, uzun zamandır beklenen bir güncellemesi olan mouse modeli olarak piyasaya sürüldü.
- İlk Super Light modeli 2020 sonbaharında piyasaya sürüldükten sonra üç yıl sonra gerekli teknik güncellemeyi aldı.
- Dış görünüşte büyük bir değişiklik olmamış, sadece alt kısımdaki SCATS'in şekli değişmiştir.
- 01:08Teknik Özellikler ve Değişiklikler
- Klasik G Pro shape'i korunmuş, ancak ağırlık 63 gramdan 60 grama düşürülmüştür.
- Hero 2 sensörü ile 500 IPS, 40 G hızlanma ve 32.000 DPI çözünürlük sunmaktadır.
- Mec (anakart) güncellemeyle 2000 Hz raporlama desteği kazanmıştır.
- 02:33Karşılaştırma ve Değerlendirme
- Super Light 2'nin 4000 Hz desteği eksik kalmış, rakipleri bu özelliğe sahiptir.
- Switchler Light Force adı verilen hibrit (hem optik hem mekanik) bir yapıya sahiptir.
- SCATS (alt kısımdaki ayarlanabilir parçalar) konusunda eleştiri almış, PTF veya cam SCATS ile değiştirilmesi önerilmektedir.
- 04:53Şarj ve Kullanım
- Type-C şarj girişi eklenerek eski modeldeki micro USB yerine geçmiştir.
- G Pro X 1 kullanıyorsanız ve memnunsanız, boşu boşuna upgrade yapmanız gerekmemektedir.
- 2023 yılında alınan G Pro X 1 modelleri kaliteliydi, iki senedir kullanıyorsanız upgrade yapılabilir.
- 05:43Rakipleriyle Karşılaştırma
- Nisa Sora 4K ile karşılaştırıldığında, Sora 4K hem sensör verileri hem de 4000 Hz desteği açısından daha önde.
- Sora 4K, 47 gram ağırlığında ve yaklaşık 1400 TL daha uygun fiyata sahiptir.
- Atlantis Pro 4K serisi de benzer şekilde daha teknik olarak önde ve fiyat olarak avantajlıdır.
- 07:04Sonuç
- Üç yıllık beklemeye değecek bir ürün olmamış, beklentilerin altında kalmıştır.
- Rakiplerle kıyaslandığında teknik olarak eksiklikleri olduğu belirtilmiştir.
- Tavsiye edilmesine rağmen, beklenen bir yenilik ve farklılık eksikliği vardır.
- 07:44Mouse Kutu İçeriği ve Özellikleri
- Mouse'un kutusu Superlight'in kutusuna çok benziyor, sadece ismi değiştirilmiş gibi görünüyor.
- Kutu içeriğinde gripler, ekstra da, 1000 Hz ve 2000 Hz terslik seçenekleri, uzatma aparatı ve USB kablosu bulunuyor.
- Mouse'un kablosuz bağlantısı için USB yuvası mevcut ve normal kullanım için kapak kullanmak zorunlu değil.
- 08:37Yazılım ve Batarya Özellikleri
- Mouse Logitech C-Hop yazılımı kullanıyor ve şarj durumu göstergesi ile yaklaşık 22 saat kullanım süresi gösteriyor.
- Yazılım üzerinden DPI ayarı yapılabilir ve 1000 Hz, 2000 Hz veya 5000 Hz seçenekleri mevcut.
- Light Force anahtarı optik ve hibrit güç tasarrufu modu olarak ayarlanabiliyor, ancak hissiyatta değişiklik olmuyor.
- 10:07Batarya Süresi ve Farklı Kullanım Şekilleri
- Optik modda yaklaşık 22 saat, hibrit modda ise 2 saat daha az batarya süresi sunuyor.
- 2000 Hz kullanımda maksimum 51 saat, 5000 Hz kullanımda ise 90 saatlik batarya süresi gösteriyor.
- Hertz kullanımının bataryayı etkilediği belirtiliyor, bu nedenle 2000 Hz kullanımda gerçek batarya süresi görülebiliyor.
- 11:10Fiyat ve Satış Durumu
- Mouse'un normal fiyatı 5400 TL, şans eseri 4600 TL'ye düşürülmüş.
- Sadece magenta rengi yaygın olarak bulunuyor, beyaz ve siyah renkler sadece Media Mark'ta satılıyor.
- Normal Superlight'in fiyatı 3500 TL'ye kadar gerilemiş, ancak Superlight 2 için 5400 TL fiyatının uygun olduğu belirtiliyor.