• Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, bir sunucunun Ganix tarafından Türkiye distribütörü Kraliçe tarafından gönderilen K1 Max 3D yazıcısını detaylı olarak incelediği bir ürün tanıtımıdır.
    • Videoda öncelikle K1 Max modelinin teknik özellikleri (tamamen kapalı yapısı, 30x30x30 cm baskı alanı, dahili kamera ve lidar sensörü, metal extruder, ısı yalıtımı, yedek hotend ve yapay zeka destekli kontrol sistemi) anlatılmakta, ardından yazıcının Hyper PLA, PLA, ABS, ahşap, PET ve Asa gibi farklı filament türleriyle baskı yapabilme kapasitesi test edilmektedir.
    • Videoda ayrıca yazıcının 100 derece tabla sıcaklığı ve 300 derece hata sıcaklığı ile birçok filamenti rahatlıkla basabildiği belirtilmekte, negatif yönleri olarak yapay zeka hatası ve Kraliçe Cloud uygulamasının çalışmaması gibi sorunlar paylaşılmaktadır.
    K1 Max 3D Yazıcı İncelemesi
    • K1 Max 3D yazıcısı Ganix (Kraliçe'nin Türkiye distribütörü) tarafından gönderilmiş ve incelenmek üzere test edilmiştir.
    • Önceki K1 modelindeki hotend hatası (E200 gibi hatalar) distribütör tarafından ücretsiz değiştirilmiştir.
    • K1 modelindeki extruder'da akış problemi metrik 4 bir pul yardımıyla çözülebilir.
    02:39Filament Kullanımı ve Hızlar
    • 300 mm/s hız ve altında neredeyse her filament kullanılabilir.
    • 300-500 mm/s hızlarda Kraliçe'nin kendi filamenti Hyper-PLA kullanılması önerilir.
    • 250-300 mm/s hızlarda daha ucuz filamente geçiş yapılabilir.
    04:10K1 Max'ın Özellikleri
    • K1 Max tamamen kapalı bir yazıcıdır, ön tarafında damperli cam, yan tarafında pleksi ve üstünde cam kullanılmıştır.
    • Baskı alanı 30x30x30 cm'dir ve büyük parçalar hızlı bir şekilde bastırılabilir.
    • Makinede dahili olarak kamera ve lidar sensörü bulunmakta, ayrıca fan çıkışına filtre konulmuştur.
    05:38Teknik Gelişmeler
    • K1 Max'da arka taraf bakır malzemeden yapılmıştır, ısı yalıtımı için seramik ısıtıcı kullanılmıştır.
    • Makinede bir tane yedek hotend bulunmaktadır.
    • Extruder tamamen lazer kesim ve CNC ile işlenmiş metal malzemeden yapılmıştır.
    06:46Isı Yalıtımı ve Kontrol Sistemi
    • K1 Max'da extruder ısınma sorunu için conta ile ısı yalıtımı yapılmıştır.
    • Lidar sensörü seviyeleme yapmak yerine, z ofseti vermek için kullanılmaktadır.
    • Makine ilk katmanı atar, sonra liderle kontrol eder ve kullanıcıya onay ister.
    09:34Kullanım Kolaylığı ve Ek Özellikler
    • Son sürümde Türkçe menü mevcuttur ve WiFi bağlantısı ile bilgisayar üzerinden kontrol edilebilir.
    • Makine time lapse özelliğiyle çalışabilir ve 720p çözünürlükte kamera ile görüntü alabilir.
    • Polisiye bir makine çalışma sistemi olan K1 Max, direct drive ve daire şeklindeki extruder sayesinde çeşitli filamente uyumludur.
    10:493D Baskı Testleri
    • Konuşmacı kendi filamenti olan Hyperpla'yı 500 hızla bastığını ve yaklaşık 6-7 saatte tamamladığını belirtiyor.
    • Baskı yapılan nesnenin içi boş olduğu, sadece üç duvarı var ve bu nedenle içi tamamen kapatılamadığını açıklıyor.
    • Bu nesne ışık altına konulduğunda gece lambası gibi kullanılabilir.
    11:56Farklı Filament Testleri
    • Konuşmacı Hyperpla filamenti 600 hızla da test ettiğini belirtiyor.
    • BAS filamenti 300-330 hızla başarılı bir şekilde bastığını gösteriyor.
    • Microzen ABS, Porima'nın ahşap filamenti ve PET filamenti de başarılı baskılar alındığını ifade ediyor.
    14:05Makinenin Özellikleri
    • Makinenin tabla sıcaklığı 100 derece, hata sıcaklığı 300 derece olduğu için çoğu filamente uygun bir sıcaklık aralığına sahip.
    • Tabloyu mutlaka kendi içerisinde bulunan stick yapıştırıcı ile sürmek gerekiyor, aksi takdirde hızlı hareket eden makine parçayı tutturamıyor.
    • Hızlı 3D printerlerde tabloya mutlaka stick sürmek tavsiye ediliyor.
    15:05Negatif Yanıtlar
    • Yapay zeka özelliği açıkken sürekli hata verdiğini ve bu özelliği kapattığında sorunların çözüldüğünü belirtiyor.
    • Krali Cloud uygulaması çok iyi çalışmıyor, özellikle evdeyken kamerayla izlemeye çalıştığında sürekli hata veriyor.
    • Uygulamada çok fazla reklam var ve bu reklamlar kullanıcının rahatsız olduğunu ifade ediyor.
    17:37Fiyat ve Satın Alma Bilgileri
    • Makine kaliteli baskılar alıyor ve her türlü filamenti kullanabiliyor.
    • Şu an ön siparişte olduğu için fiyatı 29.900 TL, ancak ön sipariş bittikten sonra fiyatı 35-37.000 TL'ye çıkacak.
    • Konuşmacı kendi sitesinden ürün satıyor ve her türlü destek ve yardım sağlıyor.
    18:51CS Nazlılar
    • CS marka makine çıkar çıkmaz özel olarak üretilen 4 milimetre nazlılar bulunuyor.
    • Bu nazlılar K1, K1 Max ve Kraliçe CRM 4 makinalarında kullanılabiliyor.
    • Volkan makinesi için özel ölçümlü nazlılar var, bu nedenle CS nazlılarını kullanmamak gerekiyor.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor