Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Alexander Puşkin'in eserinden uyarlanan "Yüzbaşının Kızı" adlı radyo oyununun dördüncü bölümüdür. Oyunda Peter Andreage (Pit), Maria Ivanovna, Alexey (Alexey), Maksim, Vasilisya, Piyotr, Piyotr'un babası Andrei Petroviç ve Yüzbaşı Ivan Kuzmic gibi karakterler yer almaktadır.
- Oyun, Peter Andreage'nin askere gönderilmesi ve Begorskaya kalesinde Maria Ivanovna'ya aşık olmasıyla başlar. Alexey de Maria'ya aşık olur ve iki teğmen arasında düello gerçekleşir. Peter, düello sırasında yaralanır ve Maria ile evlenme teklifinde bulunur. Ancak Maria'nın babası, Peter'in babasının evliliğe karşı çıkacağından endişe duyar ve Maria'nın Piyotr'un babasının onayını almadan evlenemeyeceğini düşünerek onu terk etmeye karar verir.
- Videoda ayrıca Piyotr'un babasının kendisine yazdığı mektup okunarak, babasının kendisini düello ettiğini ve Maria ile evlenmek istediğini öğrendiği ve Maria'nın bu durumu öğrenince onu terk etmeye karar verdiği anlatılmaktadır. Video, bir toplantı çağrısıyla sona erer ve beşinci bölümün geleceği belirtilir.
- 00:21Pit Android'in Hikayesi
- Pit Android, hizmetçi kızların peşinden koştuğu ve haylazlık yaptığı için babası tarafından askere gönderilir.
- Askerliğini Begorskaya kalesinde yapacak olan Pit, yolda tipiye yakalanır ve donmak üzereyken bir yabancı tarafından kurtarılır.
- Pit, bu yabancıya iyiliği karşısında tavşan kürkü gocuğunu hediye eder.
- 01:34Maria'ya Aşık Olma
- Ertesi günü kaleye giden Pit, burada kale komutanının kızı Maria'ya aşık olur.
- Maria'ya aynı zamanda Alexi adında bir teğmen de aşıktır ve bu yüzden kılıçla düello yapmaya karar verirler.
- Düello için saat yedide buluşurlar, ancak Alexey hala gelmez.
- 02:06Düello ve Komutanın müdahalesi
- Alexey geldiğinde düello başlar, ancak Maksim adlı yaşlı baykuş onları durdurur.
- Komutan, düello yaptıklarını duyunca çok kızar ve onları yanına çağırır.
- Komutan, düello yasak olduğunu belirterek onları hapse atmak yerine affeder, çünkü Assi Pugaçov'un adamları kaleye saldırabileceği ihtimali var.
- 04:45İkinci Düello
- Alexey, Pit'e düello işinin bittiğini zannetmemesini söyler ve yarın sabah aynı saatte ve yerde tekrar düello yapmaya karar verirler.
- İkinci düello sırasında Pit, Alexey'in dikkatini dağıttığı için yaralanır.
- Pit, omzundan yaralanır ve eve götürülür, kale berberi aynı zamanda doktorluk işlerine de bakar.
- 09:12Maria ile Evlilik Teklifi
- Pit, Maria'ya Alexey'e düello yaptığını duyunca kendinden geçtiğini söyler.
- Maria, Alexey'in kendisine evlenmek istediğini ve Pit'in kabul etmediğini anlatır.
- Pit, Maria'ya evlenme teklif eder ve Maria kabul eder, ancak Maria'nın babasının evliliğe karşı çıkabileceği konusunda endişelenir.
- 12:20Piyotr'un Babasının Mektubu
- Piyotr'un babası Andrei Petroviç, oğlunun yüzbaşının kızı Maria ile evlenmek için rızalarını rica eden mektubunu aldıklarını ve bu işe rıza göstermek niyetinde olmadığını belirtiyor.
- Mektupta, Piyotr'un subay rütbesine aldırmadan cezalandırılacağı, yurdunu korumak için verilen kılıcı taşımaya layık olmadığı ve düelloyu kaybedip yaralandığı için annesinin üzüntüsünden yataklara düştüğü söyleniyor.
- Piyotr, Saveli'nin babasına düello yaptığını ihbar ettiğini düşünüyor ve ona ispiyonculuk yaptığını söylüyor.
- 14:12Saveli'nin Mektubu
- Saveli, Piyotr'a babasının kendisine de yazdığı bir mektup gösteriyor ve içinde babasının onu "koca köpek" olarak hitap ettiği, Piyotr'un yaramazlıklarını başkalarından öğrendiği ve gerçeği bildirmeyerek oğluna yardakçılık ettiği için onu domuz çobanı yapacağı belirtiliyor.
- Piyotr, Saveli'nin babasına düello yaptığını ihbar etmediğini anlıyor ve bunun komutanları yüzbaşı Ivan Kuzmic tarafından yapıldığını düşünüyor.
- Piyotr, Maria'ya evlenme teklifini geri çekmek zorunda kalıyor çünkü babası evlenmelerine karşı çıkıyor.
- 15:56Maria'nın Tepkisi
- Maria, Piyotr'un babasının evlenmelerine karşı çıktığını duyunca şaşırmıyor ve kaderin böyle olduğunu söylüyor.
- Maria, Piyotr'un ailesinin kendisini aralarına almak istemediğini kabul ediyor ancak Tanrı'nın dediği olacağını ve her şeyin Tanrı'nın kontrolünde olduğunu belirtiyor.
- Maria, Piyotr'un annesinin ve babasının rızası olmadan ona varamayacağını, onların hayır dua etmeyince mutlu olamayacağını söylüyor ve Piyotr'u unutmasını istiyor.
- 17:06Komutanlık Odası Toplantısı
- Maksimiç, Piyotr'a komutanın Ivan Kuzmiç'in beş dakika içinde bütün subayların komutanlık odasında olmasını istediğini bildiriyor.
- Piyotr, önemli bir şey olduğunu düşünüyor ve diğer subaylara da toplantı hakkında bilgi veriyor.
- Piyotr, "Yüzbaşının Kızı" adlı oyunun dördüncü bölümünü dinlediklerini ve beşinci bölümde buluşmak üzere olduklarını söylüyor.