Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Yeşim Ceren Bozoğlu'nun "Kuruluş Osman" dizisinde Hazal Hatun karakterini canlandırdığı bir röportajdır. Yeşim, oyunculuk kariyeri ve Hazal Hatun rolü hakkında bilgiler paylaşıyor.
- Röportajda Yeşim, Hazal Hatun karakterini oynamak için yaşadığı heyecanı, karakterin güçlü ve dirayetli bir kadın olduğunu anlatıyor. Ayrıca dizinin tarihsel arka planını ve karakterlerin siyasi güç mücadelesini açıklıyor. Yeşim, ilk çekim gününde yaşadığı zorlukları ve ekip arkadaşlarının kendisine verdiği destek hakkında da konuşuyor. Video, Yeşim'in Hazal Hatun karakterini canlandırmak için yaşadığı zorlukları ve bu süreçte yaşadığı deneyimleri yansıtmaktadır.
- 00:07Yeşim Ceren Bozoğlu'nun Hazal Hatun Rolü Hakkında
- Yeşim Ceren Bozoğlu, Kuruluş Osman dizisinde Hazal Hatun karakterini canlandırıyor.
- Hazal Hatun rolünü Allah'ın bir lütfu olarak hissettiğini ve uzun zamandır sektörde çok güzel roller geldiğini belirtiyor.
- Beykoz'a taşındığı dönemde, ders verdiği kamera önü oyunculuk sınıfından bir öğrencisinin gösterdiği Kuruluş Osman sahnesinden etkilenmiş ve bu rol için dua etmiş.
- 01:34Hazal Hatun Karakterinin Özellikleri
- Hazal Hatun rolü için normal bir aktörün performansının çok üstünde bir performans gerektirdiğini, hem aktör olarak hem fiziksel olarak hem zihinsel olarak hem ruhsal olarak hem zeka olarak da zor olduğunu belirtiyor.
- Hazal Hatun'u "ejderha kadınlar" olarak tanımlıyor ve Hazal'ın bu ejderhaların en başındaki ejderha gibi güçlü olduğunu vurguluyor.
- Hazal'ı diğerlerinden ayırt eden en önemli özelliklerden birinin geldiği aile ve siyasi güç olarak bu hikayedeki en güçlü kadın karakter olması olduğunu, ayrıca dirayetli ve güçlü bir kadın olduğunu düşünüyor.
- 03:27Dizinin İçeriği ve Hazal'ın Rolü
- Kuruluş Osman'ın bütün karakterlerindeki adanmışlık, tutku ve aşkın Hazal'da da olduğunu belirtiyor.
- Türk boylarının siyaseten hem Müslümanlığın hem Türk'ün gücünün dünyaya yayılması üzerinden bir politika güdüyorlar ve oradaki güç savaşını izliyoruz.
- Hazal da kendi doğru bulduğunu, doğru bildiğini yapmaya çalışıyor ve Osman'ın yeni bey olduğu dönemde daha tecrübeli bey olabilecek kişiler vardı.
- 04:25İlk Çekim Deneyimi
- Obaya ilk girişini çektiğimiz sahnede yağmur başladı, balya balya Osmanlıca tiratlar okuyor ve role hakim değilken attan inerken kılıcı düşünmemem gerekiyordu.
- İlk çekim günü tiratlar ve ana sahnelerde çok ağır ama içeriği de çok dolu laflar ediyordu ve dört tane ağrı kesici ve kas gevşetici almıştı.
- Bir ara "yapamayacağım buraya kadarmış" dedi, ancak Didem, Nurettin, Ragıp, Emre, Celal gibi ekip üyeleri ona moral verdi ve ikna ettiler.