• Buradasın

    Sibel Can'ın Çıplak Fotoğrafları ve Ayhan Kimsesiz Can'ın Hikayesi

    youtube.com/watch?v=rd5MnQOhsNs

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, Megazin ekibi tarafından sunulan bir belgesel formatında olup, gazeteci Ayhan Kimsesiz Can'ın Sibel Can'ın çırılçıplak fotoğraflarını çekme olayını ve sonrasında yaşadığı zorlukları anlatıyor.
    • Video, 1996 yılında Sibel Can'ın Fethiye'de tatil yaptığı sırada Ayhan Kimsesiz Can'ın gizlice çektiği çırılçıplak fotoğrafların yayılmasıyla başlayan olayları kronolojik olarak ele alıyor. Fotoğrafların yayınından sonra Ayhan Kimsesiz Can'ın mafya tehditleri, mide kanaması geçirmesi ve Türkiye'yi terk etmesi anlatılıyor. Ayrıca, fotoğrafların arkasındaki mafya örgütü olan Karagümrük Çetesi'nin tarihi ve suçları hakkında bilgiler veriliyor. Video, Ayhan Kimsesiz Can'ın Amerika'da yeni bir hayat kurması ve günümüzde hediyelik eşya satan beş büyük mağazası olduğu bilgisiyle sonlanıyor.
    00:05Sibel Can'ın Çıplak Fotoğrafları
    • Sibel Can'ın çırılçıplak fotoğrafları, dönemin en popüler ismi olduğu için büyük bir belaya neden oldu.
    • Bu fotoğraflar yüzünden mafya peşine düştü, ölümlerden döndü ve hayatı altüst oldu.
    • Sibel Can, iyi bir gazeteci ve yazar olmasına rağmen, bu fotoğraflar onun şöhretine şöhret kattı ve mesleği bırakıp yurtdışına kaçmak zorunda kaldığı iddia edildi.
    00:58Ayhan Kimsesiz Can'ın Kariyeri
    • Ayhan Kimsesiz Can, önce Akşam sonra Hürriyet'te magazin dünyasının sevilen ve değer gören gazetecilerinden biri oldu.
    • Paparazzi'nin paparazzi olduğu yıllarda, Ronaldo ile yaptığı röportaj ve program sunumlarıyla Paris'ten başlayıp dünyanın büyük bir kısmını gezmişti.
    • 1996 yazında yaşanan bir olaydan sonra emekli bir gazeteci olacak, Sibel Can ise rızası alınmadan çekilen fotoğrafların mağduru olarak anılacaktı.
    01:33Sibel Can'ın Balkon Fotoğrafları
    • Fotoğrafların danışıklı dövüş olduğu ve Photoshop uygulandığı söylentisi dört yanı sarmıştı.
    • Sibel Can'ın balkonda beyaz bikini ile çekilmiş fotoğrafları, planlı bir çekim olduğu iddialarıyla tartışmalara neden oldu.
    • Sibel Can, Hürriyet'ten Hakan Genci'ye verdiği röportajda "haberim yoktu desem, haberim vardı desem vardı diyenler fikir değiştirir mi sizce?" şeklinde cevap vermişti.
    02:12Fotoğrafların Gerçekliği
    • Ertuğrul Özkök, Hıncal Uluç, Ahmet Hakan ve Cengiz Semercioğlu gibi isimler bu konu üzerine yazılar yazdı.
    • O fotoğraflar gerçek ve yüzde yüz orijinaldi, Photoshop değildi.
    • O dönem en çok okunan haber Sibel Can'ın balkondaki fotoğrafı olmuştu ve bir milyondan fazla kişi bu haberi okumuş, fotoğraflara bakmıştı.
    02:40Ayhan Kimsesiz Can'ın Fotoğraf Çekme Anıları
    • 1996'da Sibel Can kariyerinin zirvesindeyken magazin basını her adımını takip ediyordu.
    • Ayhan Kimsesiz Can, Sibel Can'ın tatil yaptığı otelde gizlice fotoğraf çekmek için sabah saatlerinde villasının karşısında bir noktaya yerleşmişti.
    • Sibel Can bir anda ıslak mayosuna asmak için balkona çırılçıplak çıktı ve o anda deklanşöre bastı, Ayhan Bey iki kare çıplak fotoğraf yakaladı.
    03:06Fotoğrafların Sonrası
    • Fotoğraf yayınlandıktan sonra muhabir kara gümrüklü kişiler tarafından tehdit edildi.
    • Stresten mide kanaması geçiren Ayhan Bey, evine giremeyince gazetenin ayarladığı gizli bir otelde kaldı.
    • Ayhan Kimsesiz Can, yıllar sonra yaşadıklarını anlatırken, Sibel Can'ın havuza geldiğini ve ıslak mayosunu asmak için çırılçıplak vaziyette balkonuna çıktığını anlattı.
    04:11Fotoğrafların Yayını ve Sonrası
    • Dijital fotoğraf makineleri henüz icat edilmemişti, film yıkanmadan çektiği fotoğrafları görmesi imkansızdı.
    • Dört günlük rezervasyonu olmasına rağmen parayı yakıp onbeş dakika içinde tatil köyünden ayrıldı ve İstanbul'a döndü.
    • Fotoğraflar yayınlandıktan sonra Sibel Can'ın karagümrüklü hamileleri onu telefonla gazeteden defalarca arayıp verip veriştirdiler.
    05:42Ayhan Kimsesiz Can'ın Yeni Hayatı
    • Bu olaydan sonra Ayhan Kimsesiz Can, iddalara göre ülkesini terk etmek zorunda kaldı.
    • Amerika'da yeni bir hayat kurdu, bir İtalyanla evlenip iki çocuk babası oldu.
    • Şimdilerde New York, San Francisco ve Los Angeles'ta hediyelik eşya satan beş büyük mağazası var ve hala mağaza fotoğrafı çekiyor.
    07:13Karagümrük Çetesi
    • Emniyetin 2021 verilerine göre 85 silahlı elemanıyla Türkiye'nin en büyük 12 suç örgütüdür.
    • Örgüt, kardeşler Nuri Ergin ve Vedat Ergin liderliğinde yönetilmektedir ve birçok cinayet, adam yaralama ve bombalı saldırıdan sorumlu olan çete, Alaattin Çakıcı ile yaşadıkları husumetleri ile ünlüdür.
    • 1996'da tutuklanıp birkaç firar girişiminden sonra Nuri ve Vedat Ergin kardeşler 1998'den beri cezaevindeler.
    08:05Karagümrük Çetesinin Silahlı Olayları
    • 1990-1995 arası rakip birahaneciler tarafından kendi birahaneleri bombalanır ve anneleri Sevil Ergin evinin önünde rakipleri tarafından ağır darp edilir.
    • 1995'te Fatih Ülkü Ocakları Başkanı Sadık Çelikcan'a silahlı saldırı düzenlediler ve Çelikcan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
    • 1996'da yoğun saldırılarda bulundular; 1 Mart'ta bir nalburiye dükkanına saldırdılar, 7 Nisan'da iki kişiye saldırdılar, 29 Mayıs'ta rakipleri Haluk İlgün'ün birahanesini bombaladılar.
    09:56Sonuç
    • Çekilen fotoğrafların üzerinden neredeyse otuz yıl geçti ama hala akıllarda bomba haber olarak yer almaya devam ediyor.
    • Ayhan Kimsesiz Can yeni hayatında daha mutlu ve huzurlu görünüyor.
    • Soyadının aksine her daim kalabalıklar içinde yaşayan bir Ayhan Kimsesiz Can geçiyor bu hayattan.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor