Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Selahattin ve Sultan Nurettin arasındaki bir savaş sahnesini gösteren bir film veya dizi bölümüdür. Videoda Selahattin, Sultan Nurettin ve diğer askerler yer almaktadır.
- Video, Selahattin'in Sultan Nurettin'in ordusunu yenmesi ve ardından Sultan Nurettin'in Selahattin'i yakalamaya çalışması etrafında şekillenmektedir. Selahattin, Sultan Nurettin'in ordusunu beklerken, Sultan Nurettin onu yakalayıp biat etmesini ister ancak Selahattin boyun eğmez. Sonunda Selahattin, Sultan Nurettin'in ordusunu yenmeyi başarır ve Sultan Nurettin'in ordusunu yok eder. Video, Selahattin'in Sultan Nurettin'e karşı zaferini ve Haçlı askerlerine karışarak kaçışını göstermektedir.
- 00:07Savaş Alanında
- Bir ordu yokluğu belirtiliyor ve insanlara çabuk olmaları söyleniyor.
- Etraflarını kaçmalarına izin verilmemesi emrediliyor.
- Konuşmacı, Sultan Nurettin'ı ordusu buraya gelmeden yendiğini ve şimdi diğerlerinin sırasının geldiğini belirtiyor.
- 01:10Taarruz Hazırlığı
- Kapıya yaklaşıldığı ve orduyun birazdan taarruz edecek olduğu söyleniyor.
- Birine "acelen ne Selahattin" deniliyor.
- Birine "bunları almadan mı gidiyorsun?" soruluyor.
- 02:20Çıkış Yolu Kapanıyor
- Konuşmacı, buradan çıkışlarının olmadığını ve ölüm zamanının geldiğini söylüyor.
- Konuşmacı, karşısındakine ve sevdiklerine yaşama şansı verdiğini ancak biat etmesini istediğini, oysa boynunun koparılmasını tercih ettiğini belirtiyor.
- Karşısındaki kişi, kelle gövdende olmasına rağmen emin olmadığını söylüyor.
- 03:35Tehdit ve Karşı Tehdit
- Konuşmacı, karşısındakinin orduna güvenip güvendirmeyeceğini soruyor.
- Konuşmacı, karşısındakinin ordunun gelmediğini ve gelemeyeceğini, artık ölümle baş başa olduğunu söylüyor.
- Okçular emri veriliyor.
- 05:14Kurtuluş Mücadelesi
- "Yettim ama Hatun Kara Tekil" deniliyor.
- "Esaret bitti, gayrı hürriyet vaktidir" söyleniyor.
- "Hepsi gebersin" ve "kaçacak yerin kalmadı" ifadeleri kullanılıyor.
- 06:09Son Karar
- Selahattin'e teslim olmaması durumunda önce onun sevdiklerini sonra kendisini öldürme tehdidi yapılıyor.
- Selahattin, kapanın düştüğü yerden kurtulamayacaklarını söylüyor.
- Askerlere "öldürün hepsini" emri veriliyor.
- 07:14Son Saldırı
- Hacı askerlerin arasına karışmaları ve gözlerini örtmeleri emrediliyor.
- "Dara düştüğümüzde lazım olacaksınız" söyleniyor.
- Karşısındaki kişiye "burayı sana mezar edeceğim" deniliyor ve "gebertin hepsini" emri veriliyor.