Buradasın
Polis Draması: Sedat'ın Bayram İzni ve Suç Örgütü Mücadelesi
youtube.com/watch?v=bsYQyOGzuYoYapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir Türk polis dramasının bölümüdür. Ana karakterler arasında Sedat (komiser), Barış (Sedat'ın oğlu), Serkan (Sedat'ın arkadaşı), Sinan Kantaroğlu (suç örgütü lideri) ve diğer polis ve suç örgütü üyeleri bulunmaktadır.
- Video, Sedat'ın dört günlük bayram izni sırasında ailesiyle geçirdiği zamanı ve aynı zamanda Sinan Kantaroğlu adlı suçluyu yakalamak için gizli bir görevde bulunduğu hikayeyi anlatıyor. Hikaye, bir sandalın havaya uçması, bir delikanlının parçalanması, Sedat'ın eşi ve oğlunun kaçırılması, Barış'ın boğulması ve halıcı Can'ın öldürülmesi gibi olaylarla gelişiyor.
- Videoda ayrıca siyasi konuşmalar, Başbakan ve Refah Partisi Genel Başkanı Erdal İnönü gibi siyasi figürlerden bahsediliyor. Polis memurları, suç örgütünün Rodos civarında bir tekne kullanarak kaçış planlarını öğreniyor ve onları yakalamaya çalışıyorlar. Video, Sedat'ın terfi etmesi ve bir siyasi konuşmayla sona eriyor.
- 00:29Siyasi Açıklamalar
- BMP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, gübreyi, mazotu, tohumu ve zirai kredi faizini ucuz atacaklarını açıkladı.
- Demokrat Parti Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Adayı Mehmet Yazar, iktidarın çiftçilere verdiği sözlerin hiçbirini tutmadığını belirtti.
- Yazar'a göre gübre ve ilaç fiyatlarındaki artış mahsul fiyatlarının önüne girmiş, buğday fiyatı beş yıl garson gibi katarken çiftçinin geliri yarıya açılmıştır.
- 01:43Aile Hayatı
- Barış adlı bir çocuk bayram harçlığı alıyor ve babasıyla birlikte vakit geçiriyor.
- Barış'ın babası Sedat, ailesiyle birlikte göle gitmek ve balık tutmak için hazırlanıyor.
- Barış'ın iki kardeşi var ve her biri iki oy hakkı bulunuyor.
- 05:17Balık Tutma
- Sedat ve ailesi göle gidiyor ve balık tutmaya başlıyorlar.
- Barış, babasıyla birlikte balık tutarken eğlenceli vakit geçiriyor.
- Balıklar ayıklanıyor ve aile birlikte yemek yapıyorlar.
- 19:18Sedat'ın Geçmişi
- Sedat, komiser olarak görev yaparken Sinan Kantaroğlu'nu Datça'da gördüğünü Murat'a bildiriyor.
- Sedat, yıllardır izin kullanmamış ve aniden mecburi izin verildiğini söylüyor.
- Sedat, kendisini uzaklaştırmak için izin verildiğini ve Sinan Kantaroğlu'nun ne kadar güçlü olduğunu anlatıyor.
- 22:45Siyasi Tartışmalar
- Refah Partisi Genel Başkanı, Refah Partisi'nin şahıslar ve ailelerle uğraşmadığını, sadece iyiliği yayma ve kötülüklerden sakındırma anlamında batıl zihniyetlerle mücadele ettiğini belirtiyor.
- STP Genel Başkanı Erdal İnönü, İzmir'den seslenerek Sedat ile sohbet ettiklerini söylüyor.
- Başbakan, Türk ekonomisinin son on yılın en büyük kalk hızına ulaşabildiğini, bunun sebebinin siyasi istikrar ve iktidarın icraatı olduğunu açıklıyor.
- 27:45Serkan'ın Kaybolması
- Sedat, Barış'a balığa çıkacaklarını söylüyor ancak sonra vazgeçiyor.
- Serkan'ın kaybolduğu anlaşılıyor ve ailesi üzülüyor.
- Aile, Serkan'ın kayboluşunu gizlemek yerine onlara anlatmaya karar veriyor ve birlikte bu bulutu dağıtacaklarını söylüyor.
- 32:49Eski Komiserin Tehdidi
- Eski bir komiser, bir sandalın havaya uçup bir delikanlıyı parçaladığı olaydan dolayı soruşturuluyor.
- Komiser, karşısındakine iki sene hapis yattığını ve bu acıyı yavaş yavaş çıkaracağını söylüyor.
- Karşısındaki kişi korkup kaçmayacağını belirtiyor ve birbirlerini iyi tanıdıklarını vurguluyor.
- 36:36Hastanede
- Bir adam hastanede, eşi hamile olduğu için endişeleniyor.
- Doktor, eşinin durumunun şimdilik iyi olduğunu ancak küçük bir şokun çocuğun düşmesine sebep olabileceğini söylüyor.
- Adam, eşinin durumunu öğrenince moral veriyor.
- 39:48Kazı Çalışması
- Kazıda ufak tefek heykeller bulunuyor, bazıları çok değerli.
- Kazı yavaş yürüyor ve çocuklar geceleri çalışıyor.
- Bir kişi, güzel çalışmasından memnun olduğunu belirtiyor.
- 42:04Tatil Köyü
- Bir grup insan tatil köyünde bulunuyor ve rakı içiyor.
- Bir kişi, çocuğa dokunmaması gerektiğini ve tek başına da olsa karşısındakinin hakkından geleceğini söylüyor.
- Bir baba, oğluna artık dışarı çıkmaması gerektiğini ve ne derse o olacağını belirtiyor.
- 45:00Dükkan Olayı
- Bir dükkan sahibi, sabah saat onda yalnız gelen bir adamla el sıkışıyor.
- Adam, önemli bir iş için yalnız kalabileceklerini soruyor ve patron, çalışanı dışarı çıkartıp yirmi bin lira veriyor.
- Çalışan, patronun iki gündür çevre esnaftan yatlardan Türk parası karşılığı döviz topladığını ve pasaportuna vize istediğini öğreniyor.
- 48:22Polis Operasyonu
- Polis, bir adamın evine gidiyor ve içindeki eşyaları kontrol ediyor.
- Adam, eşyaların kendisine ait olduğunu söylüyor ve polis, yarın hepsini müziğe teslim vereceğini belirtiyor.
- Adam, tutuklanmayacağını ve iade edeceğini söylüyor.
- 49:28Telefon Görüşmesi
- Sinan Bey, telefonla konuşurken işi yapamayacağını ve zorlandığını belirtiyor.
- Karşısındaki kişi, Sinan Bey'in kararını kabul etmiyor ve anlayış göstermesini istiyor.
- Sonunda Sinan Bey, çalışmaya razı olduğunu söylüyor.
- 51:12Dükkan Sahibinin Ölümü
- Bir adam, sabah bankadan geldiğinde dükkanın kapısının açık olduğunu ve üzerine iki el sıkıldığını fark ediyor.
- Dükkan sahibinin genç olduğu belirtiliyor.
- Dükkan sahibinin eşine polis gelip hastaneye gideceklerini söylüyor.
- 55:07Sedat'ın Durumu
- Sedat'ın nerede olduğu sorgulanıyor ve sabah erkenden hesabı ödeyip ayrıldığı öğreniliyor.
- Sinan Bey, arkadaşlarına yardım etmeleri için teşekkür ediyor ve Serkan'ın ölümü, Barış'ın boğulması, Halıcı Can'ın öldürülmesi ve eşinin çocuğunun kaçırılması gibi olayları anlatıyor.
- Karşısındakilerin acımasız olduklarını ve kadınları ve çocukları rehin almaktan çekinmediklerini belirtiyor.
- 56:32Tekne Operasyonu
- Bir iskelede eski bir tekne olduğu ve şüphelenildiği belirtiliyor.
- Tekneden gözün ayrılmaması ve herkesin geldiği yönden dağılması isteniyor.
- Sedat'ın Hüseyin'in peşlerinden gittiği öğreniliyor.
- 1:02:25Barış'ın Ölümü
- Barış'ın ölümü duyuruluyor ve üzülmemeleri isteniyor.
- Bir kadın, kocasının işlerine burnunu sokmasaydı şimdi burada olmayacağını söylüyor.
- Kadın, kocasının yüzünden yedi yüz otuz gün hapis yattığını ve onu her gün öldüreceğini belirtiyor.
- 1:04:21Tekne Hazırlığı
- Teknenin yakıtının tamamlanması isteniyor ve en ufak bir ihmal istenmiyor.
- Bir grup insan, çocukların başına bir şey gelmiş olmasın diye endişeleniyor.
- Kaçma çağrısı yapılıyor ve köşkte olduğu belirtiliyor.
- 1:13:03Sedat'ın Başarısı
- Sedat Bey'e büyük bir iş başardığı için tebrik ediliyor.
- İstanbul'dan gelen Terex ile terfi ettiği ve izninin on beş gün uzatıldığı bildiriliyor.
- Sedat Bey, domatesin evde kalmış olduğunu ve mazotun dünya çapında ucuz derken bin pahalılanmış olduğunu söylüyor.