• Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, araştırmacı gazeteci Müge Anlı'nın sunduğu bir televizyon programıdır. Programda Nevgül Alan (Şirin), Nazmiye Taner, Remzi, Doğan, Abdullah Taner ve diğer aile üyeleri yer almaktadır.
    • Program, Nevgül Alan'ın kaybolması ve ölümü etrafında dönen bir aile dramını ele almaktadır. İlk bölümde Nevgül'ün kaybolması ve ölümü hakkında bilgiler verilirken, sonraki bölümlerde aile içi ilişkiler, şüpheler ve çatışmalar detaylı şekilde incelenmektedir. Program, aile üyeleri arasındaki telefon görüşmeleri, röportajlar ve soruşturma sürecini içermektedir.
    • Programın son bölümünde Cumhuriyet 100. yılı kutlaması yapılmakta ve Belçika Sivaslılar Birliği ile yapılan röportajda engelli kardeşlere akülü sandalye dağıtım projeleri ve Filistin'deki olaylar hakkında bilgiler paylaşılmaktadır. Ayrıca, 16 yaşındaki bir kızın kaçırılması ve 22 yaşındaki Remzi ile evlendirilmesi süreci de programda ele alınan konular arasındadır.
    00:46Bedriye Kılıç'ın Şüpheli Kaybı
    • Bedriye Kılıç'ın şüpheli kaybı konusu ele alınıyor.
    • Kocası Tayfur, kayıp karısını aramaması ve "aramayın" demesi şüpheli görülüyor.
    • İsparta'da uçurum kenarında arabayı aşağı uçurduğu iddia ediliyor.
    01:46Nevgül Alan'ın Ölümü
    • Nevgül Alan, zeytinlikte asılı halde bulundu.
    • Kızın üzerinde ters giydirilmiş tişört, bol gelen pantolon, ayrı ayrı yerlere atılmış çanta ve telefonlar var.
    • Nevgül Alan'ın erkek arkadaşı olduğu söylenen Doğan, intihar etmiş olabileceğini düşünerek zeytinlikleri aradığını iddia ediyor.
    03:35Nevgül Alan'ın Ölümü Hakkında Şüpheler
    • Nevgül Alan'ın ailesi, kızının intihar etmediğini, bunun bir cinayet olduğunu iddia ediyor.
    • Doğan'ın intihar etmiş olabileceğini düşünmesi ve zeytinlikleri araması şüpheli görülüyor.
    • Nevgül Alan'ın ailesi, kızının intihar etmeyeceğini ve her zaman sağ olduğuna inandıklarını belirtiyor.
    06:17Müge Anlı'nın Tekerlekli Sandalye Projesi
    • Araştırmacı gazeteci Müge Anlı, Türkiye'nin dört bir yanına tekerlekli ve akülü sandalye göndermeye devam ediyor.
    • İzleyiciler arayarak veya video göndererek sandalye talep ediyorlar.
    • Sandalyeler Manisa, Mersin, Kayseri, Konya, Sivas, Ankara, Çerkezköy ve Malatya'ya doğru yola çıkıyor.
    09:02İzleyicilerin Müge Anlı'ya Tepkileri
    • İzleyiciler Müge Anlı'ya teşekkür ediyor ve onun hayırseverliğini övüyorlar.
    • Müge Anlı'nın vatansever ve hayvansever olduğu belirtiliyor.
    • İzleyiciler, Müge Anlı'nın yaptığı yardımlardan dolayı çok teşekkür ediyorlar.
    11:38Nevgül Alan'ın Kayboluşu Hakkında Yeni Gelişmeler
    • Programda Nevgül Alan'ın kayboluşu hakkında yeni gelişmeler paylaşılacak.
    • Dün bir ihbar geldi ve bugün Nevgül'ün kayınvalidesi Aslı Hanım ile erkek kardeşi Abdullah programda yer alıyor.
    • Abdullah, evlerine hırsız girdiğini iddia ediyor ve hırsızın sadece Nevgül'ün odasına girdiğini belirtiyor.
    12:35Abdullah'ın İddiaları
    • Abdullah, Nevgül'ün kaybolduktan sonra evlerine hırsız girdiğini ve Nevgül'ün çantasının o zaman alındığını iddia ediyor.
    • Abdullah, çantanın evlerine girilmeden önce orada olduğunu ve Nevgül'ün kaybolduktan sonra alındığını belirtiyor.
    • Abdullah'ın açıklamaları önemli çünkü hırsız evden her tarafı karıştırmamış, sadece Nevgül'ün odasına girmiş.
    13:01Nazmiye ile İlgili İddialar
    • Nazmiye'nin Nevgül'ün kayboluşuyla ilgili bilgi sahibi olduğu düşünülüyor.
    • Remzi, Nazmiye'nin kendisine zamanında mesaj attığını ve bunu Nevgül'e gösterdiğini iddia ediyor.
    • Nazmiye, Doğan'la sadece bir iki kere kaldırımdan yürürken gördüğünü ve telefon görüşmelerinin olmadığını söylüyor.
    13:54Nazmiye'nin Telefon İddiaları
    • Nazmiye'nin telefonunda "asker" olarak kayıtlı olan kişi kim olduğu soruluyor.
    • Nazmiye, telefon numarasını verebileceğini söylüyor.
    • Nazmiye, polislerin kendisine baskı yaptığını iddia ediyor.
    15:08Filiz Yavuz'un İhbarı
    • Filiz Yavuz, Doğan ve Nazmiye'nin ilişkisi olduğunu, Nevgül'ün kaybından bir hafta önce bunu öğrendiğini ve tartıştığını anlatıyor.
    • Doğan'ın bir arkadaşına "yakalandık patladık" dediği iddia ediliyor.
    • Filiz, Doğan'ı "manyak" olarak nitelendiriyor ve Nevgül'ün ortadan kaldırıldığını düşünüyor.
    15:40Doğan'ın İddiaları
    • Doğan, Nevgül'ün sevgilisi olmadığını, onun nazarında tek taraflı beklenti olduğunu söylüyor.
    • Bir izleyici, Doğan'ın Nazmiye'yi daha önce beğendiğini ve Şirin Hanım'ın Doğan'a yaklaşınca Nazmiye ile irtibat kurduğunu iddia ediyor.
    • Şirin Hanım, Nazmiye ile Doğan'ın arasındaki ilişkiyi fark edip Doğan'a bildirdiğini, Doğan'ın ise Nazmiye'yi kıskandığını söyleyerek geçiştirdiğini söylüyor.
    17:29Nazmiye'nin Tepkisi
    • Nevgül Alan'ın şüpheyle yaklaşılan ölümüyle ilgili kardeşi Nazmiye Taner'in bilgi sahibi olduğu düşünülüyordu.
    • Nazmiye, Remzi'ye saldırmasının mantıksız olduğunu ve hedef şaşırtmaya çalıştığını düşündüğünü belirtiyor.
    • Nazmiye, Doğan'la sevgili olmadığını, hiçbir şekilde alakası olmadığını ve samimiyetinin bile olmadığını söylüyor.
    19:03Nevgül'ün Öz Babası Hakkında Tartışma
    • Nazmi, Nevgül'ün babasının kendisi olduğunu iddia ederken, Nevgül'ün babasının başka biri olduğuna inandığı konusunda şüphe duyuyor.
    • Nevgül, kocasıyla görüştürdüğü birine "amcam" diye hitap ediyor ve babası diye başka birinin ismini veriyor, bu da üvey bir evlat olduğuna inandığını gösteriyor.
    • Nazmi, Nevgül'ün öz kardeşi olmadığını düşünüp birbirlerinin sevgilisine ilgi duymanın normal olduğuna mı inandıklarını soruyor.
    19:51Remzi'nin Ortadan Kaybolması
    • Remzi'nin programa gelmeden önceki üç gün ortada olmadığı ve bu süre içinde başka biriyle görüştüğü söyleniyor.
    • Nazmi, Remzi'nin öldürmüş olabileceği veya Nevgül'ün intihar etmiş olabileceği ihtimalini de öne sürüyor.
    • Nazmi, bu konunun Sedat Bey ve dedesinin de bildiği bir konu olduğunu belirtiyor.
    20:43Nevgül'ün Öz Babası Hakkında Gerçeğin Ortaya Çıkması
    • Nevgül'ün öz babası hakkında yalanların atıldığı ortaya çıkıyor; Kartal Bey'in öz babası olduğu iddiası yalanlanıyor.
    • Nevgül'ün annesi, bir yıl evli kaldığını, bir hafta kaldığını ve kavga ettiğini, dövüldüğünü ve bu yüzden bıraktığını söylüyor.
    • Nevgül'ün annesi, Gemlik'te oturan dayılarının kendisini hamile sanıp iftira attıklarını, dört-beş ay çocuk olmadan tedavi olduğunu anlatıyor.
    22:28Nevgül'ün İnançları ve Nazmiye'nin Bilgisi
    • Nevgül'e dayılarının "senin baban Sedat değil" dediği ve Nevgül'in bu inancı kocasına da anlattığı belirtiliyor.
    • Nazmiye'nin bu konularla ilgili hiçbir bilgisi olmadığı iddia ediliyor, ancak Nazmi'nin evde yaşadığına göre bunları bildiği düşünülüyor.
    • Nazmiye, ablasının bu konuları kendisine anlatmadığını ve hiç konuşmadıklarını söylüyor.
    25:05Remzi ve Nazmiye Arasındaki İlişki
    • Remzi'nin Nazmiye'ye mesaj attığı ve Nazmiye'nin bunu inanmadığı belirtiliyor.
    • İzni'nin Nazmiye'nin telefonunu kontrol ettiği ve üç sene önce olduğu söyleniyor.
    • Nazmiye, Remzi'nin iftiracı ve yalancı olduğunu bildiğini ifade ediyor.
    25:52Doğan ve Nazmiye Arasındaki İlişki
    • Bir kadın, Doğan'ın Nazmiye ile sevgili olduğunu ve Nazmiye'nin bu ilişkide arabuluculuk yaptığını anlatıyor.
    • Doğan'ın eşine kaba bir kelime kullandığı ve Şirin Hanım'ın bu durumu fark ettiği belirtiliyor.
    • Şirin Hanım'ın mesajlaşma veya telefon konuşmasını yakaladığı ve Doğan'ın "kötü patladık, yakalandık" dediği söyleniyor.
    29:25Nazmiye'nin Ablası ve Doğan Hakkında Tartışma
    • Nazmiye'nin ablası, Doğan adlı bir erkekle görüntülü konuşuyor ve Nazmiye'nin erkek arkadaşıyla ilgili "o benim elimde kalacak" demiş.
    • Nazmiye, ablasının Doğan'la görüntülü konuşurken kendisine küfür ettiğini ve "sen utanmıyor mu, iki çocuk annesi ile konuşmayı" dediğini belirtiyor.
    • Nazmiye, Doğan'la arabada gezdiklerini iddia eden kişiye karşı çıkıyor ve "ben Doğan'la aynı arabada gezmedim" diyor.
    31:22Barış ve Nazmiye'nin İlişkisi
    • Nazmiye, Barış adlı biriyle de görüşmüş ve Barış'ın "sevgililik" ve "manitacılık" kavramlarını karıştırdığını belirtiyor.
    • Nazmiye'nin ablası, Nazmiye'nin Doğan ile olan yakınlaşmasını eski sevgilisi olduğu için Barış'a anlatmış.
    • Nazmiye, ablasının kendisini kıskandığını ve Doğan'ı sevmediğini, ona hep küfür ettiğini söylüyor.
    35:02Nazmiye'nin Ablasının Davranışları
    • Nazmiye'nin ablası, Nazmiye'nin telefonuna bakarak "var mı yok mu diye" kontrol etmiş, bu Nazmiye'ye güvensizlik gösteriyor.
    • Nazmiye, ablasının Doğan'la yakın arkadaş olduğunu ve Barış'ın da Doğan'ın arkadaşı olduğunu belirtiyor.
    • Nazmiye, ablasının Doğan'la çıkmaya başladığında Barış'ın kendisine "uzak dur" dediğini, ancak nedenini sormadığını söylüyor.
    37:36Nazmiye'ye Yönelik Eleştiriler
    • Konuşmacı, Nazmiye'ye çok güzel olduğunu ve hayatımda gördüğüm ender güzellikteki bir kız olduğunu söylüyor.
    • Nazmiye'nin okulu bıraktığını ve kendine sahip çıkmadığını eleştiriyor.
    • Nazmiye'nin eniştesi Remzi ile Doğan arasında bir ilişki olduğunu iddia ediyor.
    38:41Nazmiye'nin Savunması
    • Nazmiye, kendisine sahip çıktığını ve Doğan ile hiçbir alakası olmadığını iddia ediyor.
    • Eniştesini aramadığını, yanlış anlaşılır diye aramadığını söylüyor.
    • Remzi'nin kafadan uydurduğunu veya Nazmiye'den gelen mesajları yanlış okuduğunu düşünüyor.
    40:03Mesajların İçeriği
    • Nazmiye, annesinin hasta olduğunu ve hastaneye gideceğine dair mesajların hepsini okuduğunu söylüyor.
    • Mesajlarda "benle beraber olmak istiyordu" şeklinde bir ifade olduğunu iddia ediyor.
    • Şirin'i okuttuğunu ve mesajları okumasa İznik'e gidip hesap soramayacağını belirtiyor.
    41:34Nazmiye'nin Tutumu
    • Nazmiye, dünyada on binlerce erkek olduğunu ve daha yakışıklıları olduğunu söylüyor.
    • Kendi ablasının kocasına bakamayacağını, onur ve şerefsizlik olduğunu belirtiyor.
    • Bakmamasının sebebinin güzelliği veya çirkinliği olmadığını, farklı bir şey olduğunu vurguluyor.
    42:53Nevgül'ün Kaybolması
    • Konuşmacı, Nevgül'ün hayata olan bağlılığı, neşesi ve 22 yaşında olduğunu belirtiyor.
    • Nazmiye ve Nevgül'ün küçük olduklarını, gençlik neşesi, mutluluğu ve heyecanı olduğunu söylüyor.
    • Nevgül'ün kaybolmadan iki gün önce yaşanan bir olay olduğunu ve suçlu bulunmasını istediğini ifade ediyor.
    44:18Aile İçi Tartışma
    • Sunucu, Aslı Hanım ve Remzi Bey'i bir reklama göre almayı planlıyor ve Barış'a konuşmalarında sakin olmasını söylüyor.
    • Sunucu, Aslı Hanım'a Sedat Bey'e ve Sultan Hanım'a başsağlığı dilemediğini, dünürlerle kopuk olduklarını sorguluyor.
    • Aslı Hanım, dünürlerle küs olmadığını ancak Şirin'in iki seneden çok iyi olduğunu, sonra babasıyla anasıyla konuşmadığını belirtiyor.
    45:45Aile İçi Sorunlar
    • Aslı Hanım, Şirin'in evde oturmadığını, bir gün onlarda, üç gün onlarda, beş ay onların evinde olduğunu anlatıyor.
    • Aslı Hanım, kızının ve oğlunun yuvasının yıkıldığını, iki yavrusunun yetim bırakıldığını söylüyor.
    • Aslı Hanım, kendisinin hasta bir insan olduğunu, doktorların kalıbı olduğunu ve kalp bitmemesi olduğunu belirtiyor.
    46:38Para ve Aile İlişkileri
    • Aslı Hanım, kızının evde oturup bir tabak çorba yapsın, kocasının çocukların önüne koysun istemediğini söylüyor.
    • Aslı Hanım, anne babanın kızının yuvasının bozulmasını istemediğini, para için her şeyi yaptıklarını iddia ediyor.
    • Aslı Hanım, Nevgül'ün para ve menfaati olmadığını, Doğan'ın babası ve kardeşi bu işin içinde olduğunu belirtiyor.
    47:17Sedat Bey'in Tepkisi
    • Sedat Bey, Hüseyin Bey'in Doğan'ın akrabası ve kuzeni olduğunu söylüyor.
    • Sedat Bey, Doğan'ın suçlu olarak görülmediğini, kendisinin de işin içinde olduğunu belirtiyor.
    • Sedat Bey, sürekli kızının peşinde olduğunu, Doğan'ın olduğu evde sürekli şiddet olduğunu iddia ediyor.
    48:59Mesaj Tartışması
    • Sunucu, Nazmiye'nin Remziye'ye attığı mesajlardan haberdar olup olmadığını soruyor.
    • Aslı Hanım, mesajların Şirin'e gösterildiğini ve Şirin'in okurken deliye döndüğünü, İznik'e gideceğini söylediğini anlatıyor.
    • Aslı Hanım, iki tane daha şahit olduğunu ancak onların içeride çıkmak istemediğini belirtiyor.
    49:46Para ve Mesaj Tartışması
    • Remzi'nin eşine gösterdiği bir mesaj konusunda tartışma yaşanıyor.
    • Mesajın kız kardeşinin parmağı olduğu ve para konusu olduğu belirtiliyor.
    • Remzi'nin eşine mesajı göstermesi haklı görülüyor, ancak bu durumun evliliği etkileyebileceği vurgulanıyor.
    50:41Kız Kardeşin Durumu
    • Aslı Hanım, kız kardeşinin mesajı okuduğunu ve Şirin'in deliye döndüğünü anlatıyor.
    • Kız kardeşiyle konuşulduktan sonra Şirin'in "Ben gittim sen niye böyle yaptın" dediği belirtiliyor.
    • Şirin'in kız kardeşinin sesini çıkarmaması gerektiği söyleniyor.
    51:35Aile İlişkileri ve Yalanlar
    • Kız kardeşin Gemlik'te olduğu ve ayrı olduğu iddia ediliyor.
    • Kız kardeşin mesajları okuduğu ve Şirin'e hakaret ettiği söyleniyor.
    • Kız kardeşin kaybolmadan önce İznik'te olduğu ve Nazmiye'nin yanında olduğu belirtiliyor.
    52:37Kur'an Tartışması
    • Kur'an'ı el basmak yerine okumak gerektiği vurgulanıyor.
    • Kur'an'ın el basmak için değil, aydınlanmak için okunduğu belirtiliyor.
    • Nazmiye'nin kız kardeşiyle İznik'te olduğu ve kaybolmadan iki gün önce beraber olduğu tekrarlanıyor.
    53:52Kız Kardeşin Yaşadığı Yer
    • Kız kardeşin İznik'te ve Gemlik'te dedesinin evinde kaldığı belirtiliyor.
    • Annenin 4 Ağustos'ta vefat ettiği ve kız kardeşin arada bir gelip annesinin yanına döndüğü söyleniyor.
    • Doğan'ın kız kardeşini Gemlik'e çağırdığı ve şüphelenildiği belirtiliyor.
    54:41Aile İçindeki Gerilim
    • Kız kardeşin babasını öldürebileceği konusunda tartışma yaşanıyor.
    • Kız kardeşin torunlarını yetim bıraktığı iddia ediliyor.
    • Nazmiye'nin sinirlendiği ve "seni gömerim" dediği belirtiliyor.
    56:56Röportaj ve Son Tartışma
    • Nazmiye'nin abisiyle bir röportaj yapıldığı ve bu nedenle buraya geldiği belirtiliyor.
    • Kız kardeşin her aradığında arabaya alındığı ve "insan etini anlat" dediği söyleniyor.
    • Aslı Teyze'nin gözyaşı döktüğü ve herkese örnek olması gerektiği vurgulanıyor.
    59:08Aile Arasında Çatışma
    • Bir kadın kendini kahrettiğini ve karşısındakine acıdığını söylüyor.
    • Karşısındaki kişi, çocuğun yuvasını bozanın kendisi olduğunu iddia ediyor.
    • İki kişi arasında iftira ve suçlamalar arasında bir tartışma yaşanıyor.
    1:00:21Annenin Ölümü ve Nevgül'ün Gelmesi
    • Bir kadın, annesinin öldüğünü ve İznik'te cenazesini yaptıklarını anlatıyor.
    • Nevgül'ü Gemlik'ten eşyalarını almaya geldiği zaman aldığını söylüyor.
    • Şirin adlı biriyle telefonla konuştuğunu ve Şirin'in dedesinin hayrını yapamadığını, para istediğini belirtiyor.
    1:01:30Para ve Eşya Tartışması
    • Şirin'in beş lira daha istediğini ve arabayı nereden bulacağını sorduğunu anlatıyor.
    • Eşyasını getirmesini ve parasını vereceğini söylediğini, Gemlik'te kamera kayıtlarının olduğunu belirtiyor.
    • Karşısındaki kişi canının yanıldığını ve torununun gitmiş olduğunu söylüyor.
    1:02:41Çözüm Arayışı
    • Bir kişi annesine ihtiyacı olduğunu söylüyor.
    • Konuşmacılar birbirlerine susmalarını söylüyor.
    • Bir kadın, kızın onbeş yaşında Remziye kaçtığını ve görüşmek istemediklerini anlatıyor.
    1:03:34Bir Aile Tartışması
    • Aslı Hanım'ın kocası iki sene kayınvalidesinin yanında kalmış, 15-17 yaşında kaçmış ve çocuk doğurmuş.
    • Aslı Hanım, kocası ve çocukları arasında problem yaşamaya başlayınca eve dönmek istemiş, abisi arayıp almasaydı evde kalacaktı.
    • Aslı Hanım'ın abisi, kardeşi arayıp al dediğinde almak zorunda olduğunu söylüyor.
    1:04:54Gecenin Olayları
    • Gecenin saat 2-3'ünde şimşek çarpıyor, yağmur yağıyor ve Aslı Hanım'ın yeğenleri çığlık atarak yardım istemiş.
    • Polisler gelince Remzi sonradan kalkmış, polisler Aslı Hanım'ı kafaya almış ve barışmışlar.
    • Aslı Hanım bir gün durmuş, ertesi gün çocukları alıp gelmiş.
    1:06:04Polis müdahalesi
    • Aslı Hanım uyurken çığlık sesi duymuş, gözlerini açtığında polis olduğunu düşünmüş.
    • Polis, Aslı Hanım'ın gelininin kafasının yerinde olduğunu ve bir şey içtiğini söylemiş.
    • Polis, Aslı Hanım'ın gelininin o gece evde kalmasını ve sabaha kadar anlaşmalarını beklemelerini önermiş.
    1:07:36Sabah Olayları
    • Sabahleyin Aslı Hanım işe gitti, Şirin ve çocukları kahvaltı yaptılar.
    • Şirin bir kadınla konuşmak için aşağı indi, sonra Havva Abla'ya gitmiş.
    • Şirin saat 5'e kadar parkta kalmış, sonra çocuklara kaçırmış ve gitmiş.
    1:08:50Şiddet ve Tehditler
    • Konuşmacı, şiddet gören birinin bunu bir kere, iki kere, üç kere affedebileceğini ama alkol veya yasaklı madde alıp rutine bağlayan kişinin bunu kimse kabul etmeyeceğini belirtiyor.
    • Mahalledeki insanlar, evde kavga veya bağırma görmediklerini, sadece televizyonda seyretmişler diyor.
    • Remzi'nin sinirlenince "gömerim" gibi tehditler yaptığını, bu da onları korkuttuğunu söylüyorlar.
    1:10:26Şirin'in Durumu
    • Dört ay önce bir telefonda Şirin'in bir fotoğrafı görülmüş, Şirin "bu benim kocam" demiş.
    • Şirin, "ben onunla evleneceğim, o benim kocam" demiş.
    • Konuşmacı, Şirin'in dudaklarını koruduğunu ve konuşamadığını belirtiyor.
    1:11:53Abdullah'ın Röportajı
    • Nevgül Alan'ın kardeşi Abdullah Taner, ablası kaybolduktan birkaç gün sonra bir hırsızlık olayı yaşanmış ve ablasının cenazesinin yakınlarında bulunan çanta çalınmış.
    • Nevgül kaybolduktan bir hafta sonra eve hırsız girmiş, babası polis ekiplerine bildirmeyi istemiş ama dedesi evinden bir eşya kaybolmadığını söylemiş.
    • Abdullah, hırsızın evlerine nasıl girdiğini göstermiş ve hırsızın duvardan atlayarak evin bahçesine girdiğini, kapıların kilitlenmediğini belirtmiş.
    1:13:46Hırsızlık Olayı ve Kapı Kilitleri
    • Kapı kilitlenmediğinde iterek rahatlıkla açılabiliyor ve evin içerisine girilebiliyor.
    • Cam ve kapı aynı şekilde açılabilir, ancak hırsızın girdiği duvar dışında araya girilebilecek başka bir nokta yok.
    • Hırsız duvardan atlayıp mutfak kapılarından iterek içeri giriliyor ve buradan girildiğinde direkt karşı ablamın odasına gidiliyor.
    1:14:25Hırsızlık Sonrası Durum
    • Abdullah Bey, iki bazayı kalkık halde ve her yer darmaduman, tüm eşyaların dışarıdaydı.
    • Ablasının çantası odada duruyordu, ancak hırsız tarafından alınmış ve başka bir yere koyulmuş.
    • Abdullah Taner'in şüphesi, ablasının en son telefonda konuştuğu erkek arkadaşının eve girip Nevgül Alan'ın çantasını alıp gittiği yönündeydi.
    1:14:47Abdullah Taner'in İddiaları
    • Abdullah Taner, kardeşinin Nazmiye Taner ile ilgili bir iddiada bulunuyor.
    • Müge Anlı'nın programında iki gün önce kardeşinin hesabına erişmek istemiş ve babasının verdiği kodu kullanarak hesaplarına erişmiş.
    • Kardeşi annesine hakaret etmiş, "sizin ne hakkınız var?" diye sormuş ve "siz kimsiniz" diye sormuş, ayrıca "asker" diye birini arayıp "polisler seni alacak" demiş.
    1:15:50Telefon Konuşmaları ve Şüpheler
    • Nazmiye, telefonunu karıştırdıklarını öğrendikten sonra birini arayıp "yandık, polisler seni alabilir" dediğini iddia ediyor.
    • Nazmiye, önce başka biriyle konuşup sonra "asker" dediği Recep ile saat dört'e kadar konuştuğunu belirtiyor.
    • Nazmiye, telefonlarının dinlendiğini düşünüyor ve polisin kendisini dinlemesinin nedenini sorguluyor.
    1:20:35Polis Sorgusu ve Şüpheler
    • Nazmiye, yemliğe gittiğinde polislerin kendisini sorguya aldığını ve bazılarının sert tepki verdiğini anlatıyor.
    • Nazmiye, polislerin kendisini sorgulamasının nedenini anlamadığını ve kendini tam ifade edemediğini söylüyor.
    • Nazmiye, annesinin ona "kimi saklıyorsan biliyorsan erkek kimseyi saklamıyor" dediğini belirtiyor.
    1:23:09Telefon Konuşmalarının İçeriği
    • Nazmiye, telefon konuşmalarında "yandık" ve "seni de polisler alır" ifadelerini kullandığını iddia ediyor.
    • Nazmiye, kendisinin "seni de polisler alır" demediğini, sadece "konuşma" dediğini söylüyor.
    • Nazmiye, telefon konuşmalarında "Recep" adlı biriyle konuştuğunu ve onun yaşadığı yeri söylediğini belirtiyor.
    1:26:50Telefon Konuşması Çelişkisi
    • Nazmiye'nin annesi, kızının polise ifade verirken yalan yanlış konuştuğu ve sorulara düzgün cevap vermediği için polisin telefonlarını dinlemeye aldığını iddia ediyor.
    • Nazmiye, annesinin "polis seni de alacak" dediğini Recep'e söylediğini düşünüyor, ancak Recep bu konuşmayı reddediyor.
    • Nazmiye, Recep ile 24 saat konuştuğunu ve onunla sosyal medya üzerinden tanıştıklarını belirtiyor.
    1:28:06Nazmiye'nin Durumu Hakkında Değerlendirme
    • Nazmiye'nin 22 yaşında olması ve üniversite öğrencisi olması gerektiği, üniversiteyi bitirip parasını kazandıktan sonra kendisine yaşamının devamını geçirebileceği bir eş bulması gerektiği vurgulanıyor.
    • Nazmiye'nin ekonomik anlamda hayatını sürdürebileceği, çocuklarına bakabilecek ve kimseye ihtiyacı olmadığı belirtiliyor.
    • Nazmiye'nin annesinin ilaç kullandığı için farklı algılayabileceği ve "yandık" kelimesinin yanlış anlaşılabileceği söyleniyor.
    1:32:10Telefon Konuşması Detayları
    • Nazmiye, tuvalete giderken Recep'in telefonunu aldığını ve aşağı indiğini, sonra geri döndüğünü anlatıyor.
    • Nazmiye, telefonunu kocasının almasının özel şeyleri olduğunu düşündüğünü ve şifresini vereceğini söylediğini belirtiyor.
    • Nazmiye, cinayet masasından gelen bir numarayı emniyete bildirdiğini söylüyor.
    1:33:47Telefon Şüpheleri ve Kayıp Kız Bulunması
    • Nazmiye'nin babası, kızının ablasıyla çok gezdiği için telefonunu şüphelenip kurcaladığını itiraf ediyor.
    • Programda, Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden gelen bir arama numarası hakkında uyarı yapılıyor.
    • Program sonunda, kayıp kızlardan birinin İstanbul Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince Fatih'te bulunduğunu ve yanındaki erkek şahsın gözaltına alındığını duyuruyorlar.
    1:36:38Kayıp Kız ve Aile Duyguları
    • Bir kız on gündür kayıp durumda ve on altı yaşında olduğu belirtiliyor.
    • Aile, kızının evlilik adı altında bir serüvene sürüklendiğini ve bu durumun psikolojik bir muamma olduğunu düşünüyor.
    • Konuşmacı, herkesin altında gizli sorunlar olabileceğini ve ruhsal destek almanın önemini vurguluyor.
    1:37:54Evlilik Hakkında Tavsiyeler
    • Konuşmacı, Nevrigül'ün durumunun benzer olduğunu ve konu komşu ne der diye evlendirilmesinin yanlış olduğunu belirtiyor.
    • Remzi'nin yaşını doldurması ve Nevri Gül'ün on sekiz-on dokuz yaşına gelmesi durumunda daha sağlıklı bir evlilik olabileceğini söylüyor.
    • "Akrabası ne der konu komşu ne der" sözünün yanlış olduğunu ve sağlıklı kararlar vermenin önemini vurguluyor.
    1:38:49İkinci Kayıp Kız
    • Diğer bir kız da on yedi yaşında ve 23 Eylül Cumartesi günü İzmir Çiğli'de kayboldu.
    • Bu kızın hesabına nereden geldiği belli olmayan paralar geldi ve aile bunu tespit ettikten sonra endişeleri arttı.
    • Konuşmacı, kızın kimin yanındaysa onu bırakmasını ve kızın ailesine haber vermeden kaçırılan kızların sevildiğine inanmadığını belirtiyor.
    1:39:42Evlilik ve Değer Verme
    • Konuşmacı, evlilikte ailelerin tanışması, isteme yapılması ve yüzük takılması gibi adetlerin kıymetli olduğunu vurguluyor.
    • "Gel ben seni kaçırayım" ifadesinin altında "sen değersizsin, senin ailen de benim için değersiz" anlamı olduğunu söylüyor.
    • Kaçmanın değerini bilin ve size kıymet veren insanları beklemeniz gerektiğini, evliliğin kolay olmadığını ve hastalık, kazalar, parasızlık gibi sorunlar yaşayabileceğinizi hatırlatıyor.
    1:41:49Evlilikte Saygı ve Sevgi
    • Konuşmacı, evlilikte saygı ve sevgiyi yitirmeden başlamak gerektiğini vurguluyor.
    • Allah'ın emri ve peygamberin kavliyle isteme yapmanın, ana babanın elini öpmenin ve bu güzelliği yaşamak gerektiğini belirtiyor.
    • Kızların ana babaları tarafından yetiştirildiğini ve konu komşuya karşı "bu akşam kızını istemeye geliyorlar" demenin zevkini yaşatmanın önemini vurguluyor.
    1:43:07Kaçırma ve Evlilik Tartışması
    • Bir anne, kızını kaçırma konusunda sorgulanıyor ve "Elalem için yaşıyoruz" diyerek savunmasını yapıyor.
    • Konuşmacı, kendi çocuğunu için doğrusunun ne olduğunu düşünenlerin öyle davranması gerektiğini vurguluyor.
    • Toplumsal baskıların 15-16 yaşındaki bir kıza tecavüz etmekten başka bir şey olmadığını iddia ediyor.
    1:44:46Yaş Farkı ve Evlilik Tartışması
    • Remzi'nin 16 yaşında, konuşan kişinin 22 yaşında olduğu belirtiliyor.
    • Konuşmacı, yetişkin birinin 16 yaşındaki bir çocuğa tecavüz etmesinin zor olmadığını, bu durumun 6 yaşındaki bir çocuğa da uygulanabileceğini söylüyor.
    • Sonradan nikah kıymanın, yapılan şeyin ayıbını örtmediğini, bu sadece toplumsal baskılardan ve o anki heyecandan yapılan bir şey olduğunu belirtiyor.
    1:45:37Aile İlişkileri ve Para Teklifi
    • Konuşmacı, kızının babasının evine gittiğini ve para teklif edildiğini iddia ediyor.
    • Nazmiye'nin 14 yaşındayken 20 bin lira başlık parasıyla nişanlandığı belirtiliyor.
    • Konuşmacı, para teklif edildiğini kabul etmediğini ve Kur'an'a rabbine israf etmeyeceğini söylüyor.
    1:47:0316 yaşında Evlilik Tartışması
    • Konuşmacı, 16 yaşında evliliğin olamayacağını, bunun evcilik oyunu olduğunu ve sonunun da bu olduğunu belirtiyor.
    • 16 yaşında kaçan kızların ölümünü konuşuyorlar.
    • Nevgül'ün ölümüne insanların üzüldüğünü, güzelliğinden dolayı üzüldüklerini söylüyor.
    1:49:05Şirin'in Arkadaşının Tanıklığı
    • Şirin'in en yakın arkadaşı telefonla konuşuyor ve annesinin öldükten sonra Gemlik'e gittiklerini anlatıyor.
    • Nazmiye'nin Şirin'i kinli bir şekilde gördüğünü ve "öldüreceğim onu" dediğini söylüyor.
    • Şirin'in uyandığında cama çıktığını ve "başkalarıyla gezmesin, benim gibi olmasın diye" dediğini anlatıyor.
    1:50:17Nazmiye'nin Ablası Şirin'in Kaybolması
    • Nazmiye'nin anne olarak gördüğü babaannesi Ağustos ayında vefat etmiş.
    • Nazmiye ve ablası Şirin küslerdi, nedeni Şirin'in Barış'a Nazmiye'nin başkalarıyla geziyormuş dediği ve Barış'ın ona sahip çıkmasını istemesi.
    • Nazmiye, Şirin'in kaybolmadan önceki gece yarısı Barış'la üç kere konuşmuş ve Şirin'in ablası için "ölürse ölsün" gibi kin dolu sözler söylemiş.
    1:51:28Nazmiye'nin Kaybolmasından Sonraki Gelişmeler
    • Şirin kaybolduktan sonra Nazmiye'yi arayıp "senin yanında mı?" diye sormuş, Nazmiye "hayır" demiş ve Remzi'yi aramasını istemiş.
    • Nazmiye, Şirin'in yanında olmadığını ifade etmiş ve Şirin'in tehdit mesajlarını kendisine yolladığını belirtmiş.
    • Nazmiye, Şirin'i alıp Berat'a geçirmiş ve Şirin'in "abla korkuyorum" dediğini söylemiş.
    1:52:38Nazmiye'nin Şirin'e Yönelik Tutumu
    • Nazmiye, Şirin'in kaybolduktan sonra "bütün erkekler aynı" demiş.
    • Nazmiye, Şirin'in çantasının evde olduğunu ve Şirin'in kaybolduğunda çantanın yanında olduğunu belirtmiş.
    • Nazmiye, Şirin'in annesi ona "Nazmiye'nin ereğimizi kaçırdıysa kafasına vursa bile gücü yetmez" demiş.
    1:54:25Nazmiye ve Barış'ın İlişkisi
    • Nazmiye ile Barış'ın aşkı bitmediği halde, Nazmiye'nin Barış'ı kıskandığı ve bunu ona da söylediği belirtilmiş.
    • Nazmiye ve Şirin beş dakika kavga etseler bile beş dakika sonra birbirlerine sarılıyorlardı.
    • Nazmiye, Şirin'in kaybolunca garipleştiğini ve "ortaya çıkacaklardan korkuyorum" dediğini söylemiş.
    1:58:12Nevrigül'ün Tehditleri
    • Nevrigül, üç-dört ay önce Doğan'ın eşi Yasemin'in kendisini ölümle tehdit ettiğini söylemiş.
    • Doğan da Nevrigül'e "Yasemin'i sevmiyorum seni, seni çok seviyorum ondan ayrılmak istiyorum ama o beni bırakmıyor" demiş.
    • Nevrigül, Remzi'den de çok korktuğunu ve Remzi'nin kendisini öldürecek çünkü Doğan'la ilişkilerini biliyor diye düşünmüş.
    2:00:26Nazmiye'nin Deniz Kenarında Görüldüğü İddiası
    • Nazmiye, Doğan ve Nesrin'in Ağustos ayının başında Kumla'da denize girdiği iddia ediliyor.
    • Filiz Hanım'ın iddiasını doğrulayan bir telefon görüşmesi gerçekleşiyor.
    • Nazmiye, Doğan'la denize girmediğini ve Kumla'ya gitmediğini iddia ediyor.
    2:01:55Nesrin Hakkında Bilgiler
    • Nesrin'in 25-26 yaşlarında olduğu ve Gemlik'ten tanındığı belirtiliyor.
    • Nazmiye, 25 yaşlarında bir arkadaşının olmadığını söylüyor.
    • Nazmiye, Doğan'la hiçbir alakası olmadığını ve samimiyet olmadığını vurguluyor.
    2:03:14Nazmiye'nin Ablası ve Remzi İlişkisi
    • Nazmiye'nin ablası Remzi ile evli ve Barış ile sevgili olduğu belirtiliyor.
    • Nazmiye'nin ablası, Remzi'den dolayı Nazmiye'yi kıskandığı ve Barış'a şikayet ettiği iddia ediliyor.
    • Nazmiye, ablasından intikam almak için Doğan'la yakınlaştığı söyleniyor.
    2:04:34Nazmiye'nin Doğan'la İlişkisi
    • Nazmiye, Doğan'la birlikte görülenler ve bu beraberlikten dolayı duyduklarını iletenlerin olduğunu söylüyor.
    • Nazmiye, ablasının görüntülü konuşurken Doğan'la birlikte olduğunu gördüğünü iddia ediyor.
    • Nazmiye, Doğan'la yüz yüze hiç gelmediğini, sadece Yıldırım'da kaldırımda denk geldiğini belirtiyor.
    2:05:58Nevgül'ün Kaybolmadan Bir Gün Önce Cansu'ya Söyledikleri
    • Cansu, Nevgül'ün kaybolmadan bir gün önce kendisine geldiğini ve kahve içtiklerini anlatıyor.
    • Nevgül, Şirin Nazmiye hakkında "gözümün önünde bir köşede öldürseler de artık dönüp bakmam artık" dediğini ve kardeşine o kadar nefret ettiğini söylediğini belirtiyor.
    • Cansu, Nevgül'ün "senin bilmediğin çok konu var" dediğini ve fazla karışmamasını istediğini söylüyor.
    2:07:04Nazmiye ile İlişkiler
    • Cansu, Ağustos ayında babaannesinin vefat ettiğini ve o sırada Nazmiye'nin "hiç ablam ölse umurumda değil, o kadar nefret ediyorum" dediğini anlatıyor.
    • Nazmiye'nin Cansu'ya aşırı derece karıştığını, üstüne geldiğini ve sinir krizine sokmak için elinden gelen her şeyi yaptığını söylüyor.
    • Cansu, Nazmiye'nin kendisine "psikopatın yanına gitme" dediğini ve heryerden kolladığını belirtiyor.
    2:07:55Nazmiye'nin Tavsiyeleri ve Cansu'nun Tepkisi
    • Nazmiye, Cansu'ya "benim halime bak, Remzili ne hale geldim" diyerek akıllı olmasını, annesinin sözünü dinlemesini ve babasının sözünden çıkma tavsiyesi verdiğini anlatıyor.
    • Cansu, Nazmiye'nin Barış'ı kıskandığını ve Barış'ı çok sevdiğini ancak başkalarıyla görüşmediğini söylüyor.
    • Cansu, sosyal medyada yorumların polisi, savcıyı ve hakimi ilgilendirmeyeceğini belirtiyor.
    2:08:56Nazmiye'nin Korkusu ve İstekleri
    • Nazmiye, Allah'tan başka kimseden korkmadığını ve polislere de korkmadığını söylediğini belirtiyor.
    • Nazmiye, kızının işkence gördüğünü, boynu kırıldığını ve öksüz kaldığını anlatıyor.
    • Nazmiye, yasaklı madde kullanan insanlar olduğunu ve konuşmak istediğini söylüyor.
    2:10:49Programın Devamı ve Misafirler
    • Programda Hollanda ve Belçika'dan misafirlerin olduğu belirtiliyor.
    • Avrupa Sivaslılar Birliği Hollanda Başkanı Göksel Soyu Güzelle ve Belçika Sivaslılar Birliği Başkanı Kadim Argu, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla teşekkür plaketi takdim etmek istiyorlar.
    • Kadim Argu, Belçika'da eşine, çocuklarına, Sivas'ta annesine ve tüm ailesine selamlarını ilettiğini söylüyor.
    2:12:29Yurt Dışında Yaşayan Vatandaşlar
    • Kadim Argu, tüm ülkenin dışında ekmek parası kazanan, dünyaya gelen ve hayatlarını orada idame ettiren vatandaşlara özel bir teşekkür gönderiyor.
    • Yurt dışında yaşayan izleyicilerin tüm projelerde büyük katkılar sağladığını ve onlara çok güvenildiğini belirtiyor.
    • Yurt dışında yaşayıp ülkesini unutmayan herkesin kıymetli olduğunu ve felakette ya da güzel bir anda maddi manevi destekte bulunan herkesin kıymetli olduğunu vurguluyor.
    2:13:14Teşekkür Plaketi
    • Misafirler, Cumhuriyet'in 100. yılı anısına ve Müge Anlı'nın toplum yararına yaptığı değerli programdan dolayı teşekkür plaketi takdim ediyorlar.
    • Plaketin üzerinde "Cumhuriyetimizin 100. Yılı" yazısı bulunuyor.
    • Müge Anlı, her Cumhuriyet bayramının kıymetli olduğunu ve 100. yılın ayrı bir kıymetli olduğunu belirtiyor.
    2:14:23Sosyal Yardım ve Engelli Arabalar
    • Cumhuriyet'in 100. yılında sosyal yardımlaşma faaliyetleri kapsamında engelli kardeşlere ve ihtiyaç sahiplerine akülü engelli arabalar verilmektedir.
    • Üç yıl içinde toplam 270 akülü engelli arabası getirilmiş ve 12 ayda bir Ramazan içinde 10 akülü engelli arabası daha takvim edilecektir.
    • Belçika Sivaslılar Birliği Yönetim Kurulu adına plaket takdim edilmiştir.
    2:15:27Aşevi Projeleri
    • 29 Ekim'de 100 mobil aşevi ve 3 yerleşik aşevi hizmete girecektir.
    • Samsun'daki yerleşik aşevinin tamamlanması için altyapısal problemler yaşanmıştır.
    • 29 Ekim'de dev aşevi filosunun son halini göstererek kutlama yapılacaktır.
    2:17:16Belçika Sivaslılar Birliği'nin Faaliyetleri
    • Belçika Sivaslılar Birliği, Belçika ile ortaklaşa akülü engelli arabaları ve manuel arabaları üretmektedir.
    • Yıl boyunca Sivas'taki ve diğer illerdeki insanlara yardımcı olmaya çalışmaktadır.
    • "Sandalyelerinizi getirin" kampanyası kapsamında sandalyeler toplanmaktadır.
    2:18:27Filistin Olayları Üzerine
    • Son zamanlarda yaşanan Filistin'deki kardeşlerden dolayı üzücü olaylardan dolayı İsrail devleti şiddetle kınanmaktadır.
    • Filistin'deki kardeşlerin özgürlüğüne kavuşması dilenmektedir.
    • Her insanın mutlu, huzurlu ve sağlıklı yaşamak hakkı olduğu vurgulanmaktadır.
    2:19:52Yayının Sonu
    • İzleyicilere teşekkür edilerek iyi bir hafta sonu geçirmeleri dilenmektedir.
    • Pazartesi günü buluşabilmek dileğiyle program sonlanmaktadır.
    • Reklamlardan sonra "Pati buldular" ve "Deniz süreli öyle haberleri" yayınlanacaktır.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor