Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu belgesel, 1965'ten beri motosiklet akrobatlığı yapan 60 yaşındaki Bekir Akça ve oğlu Ertan'ın hayatını konu alıyor. Ayrıca Efsane 55 Motosiklet Gösteri Merkezi'nde çalışan Ali Usta gibi diğer akrobatlar da videoda yer alıyor.
- Belgesel, motosiklet akrobatlarının günlük hayatını, motosiklet tamirhanesindeki çalışmalarını ve gösteri hazırlıklarını gösteriyor. Akrobatların raylarda yüksek hızlarda dönmeleri, duvarlara tırmanmaları ve çeşitli tehlikeli manevralar yapmaları gibi gösteriler detaylı olarak anlatılıyor. Video, bu geleneksel mesleğin günümüzdeki durumunu, eskiden panayırlarda yaygın olan bu gösterilerin azaldığını ve yeni neslin farklı eğlence alternatifleri olduğunu vurguluyor.
- Belgeselde ayrıca akrobatların mesleğe olan bağlılıkları, aile hayatlarındaki etkileri ve mesleğin geleceğine dair endişeleri de ele alınıyor. Konuşmacılar, mesleğin hayatta kalabilmesi için çocuklarının bu mesleği devam ettirmesi gerektiğini ve Türkiye'de ve yurt dışında da ilgi göreceğini belirtiyorlar.
- 00:11Motosiklet Akrobatları Tanıtımı
- Yaklaş, ölüm akrobatlarına yaklaş, harikulade gerçeğe yaklaş diyerek gösterinin başlaması duyuruluyor.
- Bay bayan yedi'den yetmiş'e herkes iştirak edebilir ve aile yerleri ayrılmıştır.
- Gösteride iki akrobat nasıl ölüme meydan okuyor, nasıl ölümle dalga geçiyor gösterilecek.
- 02:07Motosiklet Tamirciliği
- Konuşmacı yetmiş senesinden beri Çilehane Mahallesi'nde Baklada motosiklet tamirciliği yapıyor.
- Dükkanı yazın kullanılıyor ve şehir içinde olduğu için arkadaşlarla buluşup sohbet etmek için kullanılıyor.
- Sanayi Çarşısı'nda esas tamirhanesi bulunuyor ve motosikletler dağıldığında bakımı yapılıyor.
- 02:52Motosiklet İşinin Tarihi
- Konuşmacı 1965'li yıllarda vakıf panayırlarında motosiklet işine başladığını anlatıyor.
- Yaz sezonlarında devamlı çalışırken, kış sezonlarında evlerindeki tamirhanede ekmek parası çıkarıyorlardı.
- Son dönemlerde ekonomik şartlar dükkana çalışmayı engelledi, yazın biraz para birikim yapıp kışın geçmeye çalışıyorlar.
- 04:04Motosiklet Tamir İşlemi
- Motosikletin kolları ve bilyaları değiştiriliyor, balansı yapılmaya başlanıyor.
- Motosikletin yalpalama sorunu var ve bu sorunun da çözüleceği belirtiliyor.
- Motosikletin indiği yerin düz değil, meyilli olduğu ve motorun arkada grupta kalmadığı belirtiliyor.
- 05:21Aile Hayatı
- Konuşmacı, kızına babayı özlediğini gösteriyor ve büyük bir bebek alacağını söylüyor.
- Motosikletin paneli vardı ve bir arkadaşından aldığı, sonra peşine taktığı anlatılıyor.
- Dükkanı açtığı ve Trabzon'da fuar için motosikletin onbeş bin lira karşılığında götürüldüğü belirtiliyor.
- 07:11Aile İlişkileri
- Konuşmacı, çocuklarının küçük olduğu için başka iş yapmaları gerektiğini düşünmüş ama ailesi yapmaya devam etmiş.
- Eskiden mektup yazarak haberleşiyorlardı ve eşinin çok ağladığını anlatıyor.
- Konuşmacı da ağladığını itiraf ediyor.
- 09:39Motosiklet Akrobatları
- Baba-oğul bir motosiklette dönüyorlar ama konuşmacı bunu tasvip etmiyor.
- Altmış yaşındaki bir adamın oğlunun yanına çıkıp dövmesini istemediğini belirtiyor.
- Jenerasyonun eğlence alternatifleri çok artarken, eskiden bir ilçenin yıllık eğlencesi sadece yıllık panayırlardı.
- 10:32Mesleğin Geleceği
- Fuarlar kalkmış, panayırlar ve festivaller var ama eskiden olduğu gibi meslekler yok.
- 2012'den sonra bu meslekten kalan kimse olmayacak, ancak toplum gelmiş geçmiş kültürleriyle anılacak.
- Televizyonlarda farklı ülkelerde akrobatlar izlenebiliyor, ancak Bekir Akça bisikletle duvarda dönüyor ve bu işin her an riskli olduğu belirtiliyor.
- 13:13Yolculuk
- Samsun-Bafra'dan kalkıp oniki saatlik bir yolculuk sonucunda Bursa-Inegol'a varmışlar.
- Müslümanları burada depo edilmiş vaziyetteydi ve kamyon yüklemesi az kaldı.
- Rota Kütahya-Afyon-Konya-Karaman-Silifke olup yaklaşık yediyüz kilometre.
- 15:15Akrobatlık Deneyimi
- Konuşmacı, duvara bakarken hala korktuğunu ama kendisi dönerken korku hissetmediğini söylüyor.
- Temel eğitimi aldıktan sonra on-onbeş gün içinde duvara çıktığını belirtiyor.
- Akrobatlıkta çeşitli aşamalar var ve bunlara gelene kadar bir-iki sene geçiyor.
- 16:16Mesleğin Başlangıcı
- Babası mikrofonda "ikinci gelen akrabat kim sensin?" diye sorduğunda, ikinci gelen akrabat olarak tanıtılıp iki gün sonra iki motor beraber dönmeye başlamışlar.
- Konuşmacı, Bekir'le tanıştığında çok güzel motor kullandığını ve hevesi olduğunu fark etmiş.
- Bekir'le tanıştıktan sonra babasından da tanışmışlar ve Bekir'in motosiklet alıp kaçması nedeniyle babası kızmış.
- 18:01Motosiklet Sevgisi
- Konuşmacı, babasının motosiklet kullandığı için çocukluğundan itibaren motosiklete sevdalı olmuş.
- Oniki-onüç yaşlarındayken babasının motorunu kaçırıp gezerdi.
- 1964 yılından beri aşağı yukarı kırkaltı yıldır bu mesleği yapıyor ve altmış yaşındayken hala devam ediyor.
- 19:52Gösterinin Hazırlanması
- Gösteri için ondört-onbeş ton ağırlığında yük var ve iki günde ancak kurabiliyorlar.
- Dışarıdan işçi tutarak, yardımcı tutarak kuruyorlar çünkü işleri ağır.
- Motosiklet akrobatları, azrail'e yaklaşıyor, ölümle mücadele ediyor, lastik dört gibi oynuyor ve seyircilere selamlıyor.
- 23:43Motosiklet Akrobatının Ailesi ve Mesleği
- Motosiklet akrobatı, mesleğinin riskli ve tehlikeli olduğunu belirtiyor ve ailesinin bu işi yapmasını istemediğini söylüyor.
- Akrobat, mesleğe başladığı sırada annesinin tavsiyesi olmamış, babası sadece bir kez seyretmiş ve daha sonra hiç görmediğini belirtiyor.
- Akrobat, evlenirken bu işi bırakmış ve askerden sonra da yapmayacağını söylemiş, ancak hayat şartları onu tekrar bu mesleğe döndürmüş.
- 28:09Motosiklet Akrobatlarının Performansı
- Motosiklet akrobatları bir günde 6.750 seyirciye hitap ediyorlar.
- Gündüz sıcaklığı nedeniyle parkta kimse olmadığı için gece saat 8-9 civarından başlayıp 12'ye kadar 500-600 kişi seyirciye sahip oluyorlar.
- Akrobatlar 60 km hızla kalkıp 350 km hızla sürdüklerini, yukarıdan aşağıya ölüm zikzakları yaptıklarını belirtiyorlar.
- 34:08Motosiklet Tamir Atölyesi
- Motosiklet akrobatları, jantların akortlarının yapılması, tellerin değiştirilmesi ve lastiklerin aşındığı için değiştirilmesi gerektiğini belirtiyorlar.
- Akrobatlar el emeği ile geçinmekle birlikte, aynı zamanda Kayseri Bisiklet Motosiklet Tamircileri Oda Başkanlığı yapılıyor.
- Lunaparkta en güzel seyredilecek, ders alınacak unsurlardan biri müslümancılık olarak görülüyor.
- 35:01Motosiklet Akrobatlarının Mesleki Tutumu
- Motosiklet akrobatları, ekmek parası için değil, seyircilere hizmet etmek için bu işi yaptıklarını belirtiyorlar.
- Dönme esnasında aileleri, evleri, hanımları unutup sadece seyircilere ne kadar güzel bir hareket yapacaklarını düşünüyorlar.
- Lunapark içerisinde makineyle, ceylanla çalışmayan tek takım motosiklet akrobatlarıdır ve en az bir tane akraba olması gerekiyor.
- 36:55Motosiklet Akrobatlarının Performans Detayları
- Motosiklet gösteri merkezi, kapı ve gözlerini açmış olup, kaptanın raylar üzerinde sadece ilke amaçlı ufak bir gözlem yapmış.
- Gerçek gözlerin yerden 6 metre yüksekliğinde ve 15 metre genişliğinde olduğu belirtiliyor.
- Akrobatlar, seyircilerin tepkisini önemsiyor, korkanları bile dualarıyla ayakta durduklarını söylüyorlar.
- 38:40Motosiklet Akrobatlarının Mesleki Riskleri
- Motosiklet akrobatları, mesleğinde en ufak bir hatayı kabul etmeyen ve hata yaptığında bedelini ağır ödeyen bir meslek olduğunu belirtiyorlar.
- Kırmızı çizgiyi aşmayı hedeflediklerini, ancak müşterilere zarar vermemek için çelik hala olduğunu, motorun çıkması mümkün olmadığını söylüyorlar.
- Motosiklet akrobatlarının Türkiye'de ilk yapanlarının Ankara'dan Celasun kardeşler olduğunu, onların da kendi eniştelerini öğrettiğini belirtiyorlar.
- 40:51Motosiklet Akrobatlarının Güvenlik Alışkanlıkları
- Motosiklet akrobatları, nazar değdiği bazı kem gözler olduğunu ve yeşil gözlü biriyle göz göze geldiğinde düşeceğini hissettiğini anlatıyor.
- Motosikletlere her defasında besmele çektiğini, duamı okuduğunu ve ayetel kürsiyi boynunda taşıdığını belirtiyor.
- Motosiklet akrabalığı yapmasını istemediklerini, çünkü çok büyük bir iş olduğunu ve aklının orada kalacağını söylüyorlar.
- 43:05Motosiklet Akrobatlarının Günlük Hayatı
- Efsane 55 Motosiklet Gösteri Merkezi kapı ve gözlerini açmış olup, kaptanın raylar üzerinde sadece ilk amaçlı ufak bir gösteri yapmış.
- Motosiklet akrobatları, seyircilere hem ölümle dans ediyor hem de güzel yemek yiyorlarını belirtiyorlar.
- Akrobatlar, günlerini at yarışı, motor gösterileri ve diğer etkinliklerle geçirdiklerini, bir gram uyuyamadıklarını söylüyorlar.
- 48:06Gezgin Yaşam ve Ev Hayatı Karşılaştırması
- Konuşmacı, Nisan ayından beri gezdiklerini ve memleketini göstererek devam ettiklerini belirtiyor.
- Çalışma hayatı, şehir, kasaba ve köy hayatında insanlar akşam geldiğinde evlerine dönerken, konuşmacı ve ailesi için iş yerleri aynı zamanda yatakhaneleri ve kazan çareleri.
- Bu tarz bir yaşamda evdeki aile hayatının değiştiği, çocuklar sabah kalktığında ve akşam geldiğinde babalarının olmadığı, bu nedenle daha kısa sürelerde gidip geldikleri belirtiliyor.
- 49:40Gelecek Planları ve Mesleğin Önemi
- Konuşmacı, bu işi yapan kişinin olmadığı durumunda rap demirini köye götürüp çocuklara göstermeyi düşünüyor.
- Meslek, konuşmacı için iç içe yaşayan, motoruyla birlikte yaşadığı, en güzel duygularını tattığı ve gençlik yıllarını harcadığı bir meslek.
- Meslek ilgi görürse ve bunu devam ettirecek elemanlar yetişirse devam edecek, konuşmacının oğlunun kararının kendisine bağlı olduğunu, sağlığının elverdiği müddetçe (3-5 yıl veya 20 yıl) bu işe devam etmek istediğini belirtiyor.