Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, "Kuaförüm Sensin" adlı bir kuaför ve makyaj yarışma programının bir bölümüdür. Programda Tayfun, Meltem, Mustafa, Taner, Serap, Fatih Ürek ve İşıl Reçber gibi jüri üyeleri ile Nilgün, Burçin, Pınar, Gamze, Meltem, Dilara ve diğer yarışmacılar yer almaktadır.
- Program, yarışmacıların saç kesimi, boyama ve makyaj çalışmaları etrafında şekillenmektedir. Yarışmacılar bir saat kırkbeş dakika süre içinde saç ve makyaj uygulamaları yapmakta, jüri üyeleri bu çalışmaları değerlendirerek puanlar vermekte ve haftanın en düşük puanı alan yarışmacının programdan ayrılması konusunda tartışmalar yapmaktadırlar.
- Videoda ayrıca yarışmacıların giyim tarzları, kıyafet seçimleri ve genel görünüşleri de değerlendirilmektedir. Jüri üyeleri, "ton sür ton" makyaj konsepti, saç renkleri, highlighter kullanımı ve moda tercihleri gibi konularda detaylı yorumlar yaparken, yarışmacılar arasında yaşanan tartışmalar ve kişisel deneyimler de programın içeriğinde yer almaktadır.
- 01:10Programın Tanıtımı
- "Kuaförüm Sensin" programının haftanın final gününe hoş geldiniz deniliyor.
- Final için jüri üyeleri hazırlandıklarını belirtiyorlar.
- Bugün renkli cuma olduğu ve aynı zamanda tatil yapılacak iki gün olduğu belirtiliyor.
- 04:31Programın Amacı
- Takımlar bir hafta boyunca kıyasıya mücadele etmişler.
- Haftanın en yüksek puanı alan takım birinci olup on bin lira para ödülünün sahibi olacak.
- En düşük puanı alan takım ise programdan veda edecek.
- 04:54Finalin Konsepti
- Saçlarda boyalar, makyajlarda ton sür tonlar kullanılacak.
- Kıyafetlerde ceket elbiseler tercih edilecek.
- Kuaför ve makyaj sanatçıları için süren bir saat kırkbeş dakika olarak belirlenmiş.
- 06:36Saç ve Makyaj Tartışmaları
- Bir kuaför, diğerine normal standartlarda günlük kullanılabilir doğal bir görüntü vereceğini söylüyor.
- Kaynaklı saçların nasıl işleneceği konusunda tartışmalar yaşanıyor.
- Makyaj konusunda koyulaştırma, bakır ve kırmızı renkler tercih edilebileceği belirtiliyor.
- 08:34Saç Taçlanma Fikri
- Marjinal kesim için doğal ve bembeyaz platin bir taçlanma fikri ortaya atılıyor.
- Süre kısıtlaması nedeniyle bu fikrin uygulanması mümkün değil.
- Açıkların faydalanılarak mor renk kullanılması ve istenmeyen yerlerin kendi rengine çevrilmesi planlanıyor.
- 09:39Saç Renk Değişimi
- Saç renginde değişiklik olacak, dipleri ve alt kısmı koyu olacak.
- Sarı saçlı olan kişiye koyu kahverengi yakışmadığı belirtiliyor.
- Boyadan sonra karar verileceği söyleniyor.
- 10:04Saç Kesimi Sonrası Tepkiler
- Evdeki kişilerin saç kesimine memnun kalmadığı ve uzun saçın daha iyi olabileceğini düşündükleri belirtiliyor.
- Özel bir arkadaşın uzun saçı sevdiği ve kısa saç kesilmesine karşı olduğu anlatılıyor.
- Olumlu yorumlar da geldiğine, yüzün ortaya çıktığı söylendiği belirtiliyor.
- 11:17Saç Kesimi Tartışması
- Saç kesiminden sonra uyumadığı ve saçının yok gibi hissettiğini ifade ediyor.
- Saç kesicisi, kaynakları kesdiğini ancak kişinin saçını kesmediğini savunuyor.
- Saç kesimine karşı çıkan kişi, daha uzun bir saç kesimi istemiş olduğunu ve kesicinin istenilen modeli yapmadığını söylüyor.
- 13:17Saç Kesimi Tartışması
- Konuşmacı, saçı istenilen şekilde kesilmediğini ve paramı ihtiyacım dahilinde harcıyorum diyerek savunmasını sürdürüyor.
- Saçı istenilen dışında kesildiğini ve bu konuda konuşacağını belirtiyor.
- Kuaförün, istenilen saç rengini yapmadığı örneğiyle, istenilen şekilde kesilmeyen saç için ödeme yapmayacağını vurguluyor.
- 14:13Saç Kesimindeki Sorunlar
- Konuşmacı, kuaförün kendisine ne kadar kısa kestirebileceğini sorduğunu ancak kuaförün cevap vermediğini belirtiyor.
- Saçın arkası ve önünün farklı kesimlerde kesildiğini, bu nedenle kaynak takamadığını açıklıyor.
- Saçı bir süre böyle kullanacağını, sonra eşit eşit kestirip gerekirse kaynak taktırmayı planladığını söylüyor.
- 15:46Güzellik ve Memnuniyet Tartışması
- Konuşmacı, güzelliğiyle ilgili bir sorun yaşadığını ve estetiklerle bile kendinden memnun olmadığını belirtiyor.
- Paramla ilgilenmektense güzelliğiyle ilgileneceğini söylüyor.
- Taner Bey'in yüzünden sorun yaşadığını ve doktora götürülmesi gerektiğini vurguluyor.
- 16:43Saç Kesim Teknikleri
- Konuşmacı, saç kesimindeki müdahalelerin çirkinleştiğini ve saçı istenilen şekilde kesilmediğini tekrar vurguluyor.
- Üç parmak kesmek istediğini ancak Taner Bey'in "saç kesme yarışması" diyerek daha fazla kesildiğini anlatıyor.
- Saçın klasik değil, kısa ve anlamsız geldiğini, farklı bir kesim olabilirdiğini belirtiyor.
- 18:47Program İçindeki Tartışma
- Mustafa'nın ilk gün geldiğinde sonuncu olmak istediğini, şimdi ise mutlu olduğunu ve sıkıntı olmadığını söylüyor.
- Programda birbirini kovalayan bir ortam olduğunu belirtiyor.
- Kaynaklı saç kesiminde sorun yaşadıklarını, normal saç kesiminde sorun yaşamadıklarını vurguluyor.
- 20:20Saç Eğriliği Tartışması
- Tayfun Bey'in saç kesiminde eğrilik olduğunu ve dün dile getirmediği için mutsuz olduğunu belirtiyor.
- Tayfun'un saç kesimini beğenip beğenmediğini sorguluyor.
- Kaynaklı saçta enseye kadar kısa kesimin mümkün olmadığını, bunu göze aldığını söylüyor.
- 23:40Marjinal Kesim Tartışması
- Mustafa'nın saçının kolay kesildiğini, diğerlerinin saçlarının kolay kesilmediğini belirtiyor.
- Marjinal saç kesiminin zor olduğunu, müşterilerin bunu istemediğini söylüyor.
- Saç asimetrisini veren kişinin enseyi düzeltemeyeceğini iddia ediyor.
- 24:31Konuşma Tarzı ve İlişkiler
- Konuşmacı, çocukluk arkadaşlarıyla karşılaştırarak sevgi gösterişinin farklı tarzlarını anlatıyor.
- Mustafa'nın eşi, modeline "çiçeğim" ve "bebeğim" gibi sevgi ifadeleri kullanırken, konuşmacı bunu beğenmiyor.
- Mustafa'nın eşi, modeline "biraz eğilir misin başını" diye sesleniyor.
- 25:20Kuaför Yarışması
- Bugün final gününde, Mustafa'dan doğal renklerde bir boya tasarımı bekleniyor.
- Kızın aykırı dünyasını açmayacağını ve kendi doğal görünümünü koruyacağını belirtiyorlar.
- Tayfun'un performansı eleştiriliyor ve "aynı topuz, aynı sprey, aynı kesim" yineleniyor.
- 26:36Yarışma Sonuçları
- Tayfun'un yarışmadan elendiği belirtiliyor.
- Mustafa'nın kendini gösteremediği için yarışmadan elendiği söyleniyor.
- Tayfun'un yorulduğu ve ayağının titrediği belirtiliyor.
- 27:21Yarışmacıların Psikolojisi
- Yarışmacıların altında bir korku olduğunu iddia ediyorlar.
- Yarışmacıların kendilerinden iyi göründüklerini düşünüyorlar.
- Bir öfke ve hırs olduğunu, bunun altında korku olduğunu belirtiyorlar.
- 28:09Akrabalık ve İş İlişkileri
- Tayfun, akrabalarından para aldığını söylüyor.
- Akrabalarından para almanın sebebi, salonun masraflarını karşılamak için.
- Bazı yarışmacılar akrabalarından indirim yaptıklarını, bazıları ise tam fiyat aldıklarını belirtiyor.
- 29:47Makyaj Yarışması Başlangıcı
- Yarışmacılara makyaj yapmaları için 25 dakika süre veriliyor.
- Makyaj sanatçıları, yarışmacılara ton sür tona uygun makyaj yapmayı planlıyor.
- Kırmızı elbise giyecek olan yarışmacıya kahve tonlarında bir makyaj yapılacağı belirtiliyor.
- 32:22Makyaj Teknikleri ve Eleştiriler
- Dün yapılan makyajın kontür kullanımı ve morlu görünümü eleştiriliyor.
- Jüri tarafından göz altının kararmış gibi görüldüğü belirtiliyor.
- Kirpik konusunda da eleştiriler yapılıyor, doğal görünüm yerine çok yoğun ve dolgun kirpik takılması isteniyor.
- 35:41Makyaj Sanatçısı ve Model Arasındaki Tartışma
- Makyaj sanatçısı, kendi konseptlerini hazırlamak için sabah altıda kalktığını ve modelin de aynı şekilde çalışması gerektiğini belirtiyor.
- Model, sanatçının kendisine cat eye ve kalın eyeliner yapmasını istediğini, bu da kirpiklerinin kendini gösterememesinin sebebi olduğunu savunuyor.
- Model, beş gün boyunca yüzünde hiç makyaj olmadığını ve bembeyaz suratla çıktığını iddia ediyor.
- 38:13Sonuç ve Eleştiriler
- Dilara, modelin yarışmada sonuncu olduğunu sorguluyor.
- Model, kendisinin makyöz olmadığını ve yarışmadan sonra makyaj kursuna gitmek istediğini belirtiyor.
- Makyaj sanatçısı, stüdyoya gelip insanlara makyaj öğretilemeyeceğini ve modellerin sadece şov yapmak için geldiklerini düşünüyor.
- 39:15Eleştirilere Açık Olma
- Konuşmacı, eleştirilere açık olmanın önemini vurguluyor ve kendisinin buraya geldiğinden beri her şeyine laf edildiğini belirtiyor.
- İnsanların başkasının düşüncesinin mutlaka kendi gerçeği olmak zorunda olmadığını, eleştirilere açık olmaları gerektiğini ifade ediyor.
- Nilgün Hanım'a kocaman bir kirpik takıldığı, ancak göz-kaş mesafesiyle uyumlu olmadığı ve bu konseptin o güne kadar uygun olmadığı belirtiliyor.
- 41:04Kirpik ve Eyeliner Eleştirisi
- Konuşmacı, Nilgün Hanım'ın "en volümlü kirpiğim bu" dediğini hatırlatıyor ve kirpiklerin göz-kaş mesafesiyle uyumlu olması gerektiğini vurguluyor.
- Kalın bir eyeliner çektikten sonra kirpiklerin kendini göstermediği, kirpiklerin daha uzun ve volümlü olması gerektiği belirtiliyor.
- Kirpik ve eyeliner konusunda eksikliklerin fark edildiği ve bu konseptin tamamlanması için daha iddialı kirpiklerin kullanılması gerektiği ifade ediliyor.
- 43:14Kim Gidecek Tartışması
- Dilara'nın çok sevildiği ancak iletişimi konusunda geri kaldığı, bu programın farklı bir ortam olduğu ve dışarıda başarılı olabilen kişilerin burada kendini ifade edemediği belirtiliyor.
- Meltem'in yetersiz olduğu düşünülüyor ve adapte olamadığı için gitmesi gerektiği savunuluyor.
- Serap, Dilara'nın dışarıda makyaj yapmakla burada makyaj yapmak arasında fark olduğunu ve burada kendini ifade edemediğini düşünüyor.
- 45:06Haftanın Finali İçin Hazırlık
- Modellerin saç ve makyajlarının haftanın finali için hazır olduğu ve jüri üyelerini en çok hangi takımın şaşırtacağı merak ediliyor.
- Eylem ve Meltem'in takım arkadaşı Burçin'in yeni saç rengi beğeniliyor, ancak saçın derslik bir saç olduğu ve bir ay sonra ne olacağı sorgulanıyor.
- Nilgün, Tayfun ve Serap'ın modeli olarak değişik bir saç rengiyle karşılaşıyor ve normal şartlarda denemeyeceğini belirtiyor.
- 50:16Modellerin Değerlendirmesi
- Gamze, Dilara ve Mustafa'nın modeli olarak hazırladığı saç ve makyajıyla memnun kalıyor, rose gold renginin kendisine farklı geldiğini belirtiyor.
- Pınar, Taner ve Aslı'nın modeli olarak hayatımda ilk defa gördüğüm kızıl bakır tonu saçla karşılaşıyor ve çok değişik olduğunu ifade ediyor.
- Makyaj konusunda eğitimsizliğin sonuçları gösteriliyor, kirpik düşmesi, fondöten eksiliği gibi sorunlar belirtiliyor.
- 54:37Saç ve Makyaj Değerlendirmesi
- Bir kişi saçını beğeniyor ve Taner Bey'in sanatını övüyor, ancak saçının kısa kesilmesiyle haksızlık edildiğini belirtiyor.
- Pınar, defileye gideceğini söyleyerek giyinmiş, süslenmiş ve saçını başını boyatmış durumda.
- Pınar'ın terliği 170 TL, elbisesi 220 TL, çantası 40 TL, takıları 60 TL olmak üzere toplam 530 TL'ye mal oluyor.
- 56:49Kıyafet Değerlendirmesi
- Rakipler Pınar'ın ayakkabılarını ve terliklerini beğenmediler, bilekliği daha aşağı takılmasını önerdiler.
- Elbisenin güzel olduğu ancak terliklerle elbisenin uyumunu beğenmediler, çantanın çok abiyeli olduğu ve elbisenin spor şık olduğu belirtildi.
- Tayfun, Pınar'ın kıyafetlerini beğenerek teşekkür etti.
- 57:53Saç Stili ve Boya Değerlendirmesi
- Taner, saç kesiminin eleştirileriyle karşılaşınca, kıvırcık yaparak kesimi sakladığını açıkladı.
- Saçta yapılan değişiklikler eleştirildi, özellikle bakır rengi saçın kulak arkası yapılarak peruk hissi vermemesi için önerildi.
- Kaynak, saçta çalışmak ve mavi siyahta saç boyamakın zor olduğunu belirterek, sonuçta yakıştığını söyledi.
- 59:27Makyaj Değerlendirmesi
- Dudak rengi beğenildi ancak dudakların küçültülmesi ve göz renginin daha baskın görünmesi istendi.
- Meltem, dudakta simetri olduğunu ve göz makyajında daha belirgin farlar beklediğini belirtti.
- Dilara, zor bir makyaj yapıldığını iddia ederek eleştirileri reddetti.
- 1:01:24Jüri Değerlendirmesi
- Seçkin, makyajı beğendi ancak "ton sür ton" konseptini yeterince uygulamadığını eleştirdi ve gezi puan verdi.
- Adnan, koyuluğun iyi durduğunu ve yüzüne yakıştığını söyledi.
- Eş, elbisenin tarz olduğunu ve ceketin uzun kolunun fazla uzun olduğunu belirterek, terlikler yerine topuklu ayakkabı önerdi.
- İşıl, kısa saçın Pınar'a daha modern ve yaşına uygun göründüğünü, ancak terliklerin elbiseleriyle uyumlu olmadığını belirterek dört puan verdi.
- 1:06:05Gamze'nin Görünüm Değişimi
- Gamze'nin bu hafta en büyük değişimi olmuş, saç rengi değişimiyle daha farklı ve hoş görünüyor.
- Gamze'nin elbisesi, ayakkabıları ve çantasının fiyatları sırasıyla 260 TL, 120 TL ve 90 TL civarında.
- Saç rengi değişimi konusunda jüri üyeleri farklı görüşler belirtiyor; Nilgün saç rengini beğendi ancak kupeleri ve elbise uzunluğunu beğenmedi.
- 1:09:12Saç Renk Değişimi Değerlendirmesi
- Taner, Gamze'nin saçına dip boyama ve rose gold tonu uyguladığını belirtiyor.
- Jüri üyeleri saç renginde sadece ön tarafta pembe bir ton olduğunu, geri kalan kısmın sarı olduğunu ve genelde rose gold olmadığını belirtiyor.
- Saç rengindeki geçişlerin ve ayrımın sorunlu olduğu, özellikle koyu geçişin güzel ancak diğer geçişlerin beğenilmemiş olduğu belirtiliyor.
- 1:12:50Makyaj Değerlendirmesi
- Meltem'in makyajı en güzel ve doğru uygulanan makyaj olarak değerlendiriliyor.
- Göz altlarının çok beyaz ve parlıyor olduğu, highlighter'ın göz pınarlarına uygulanmasıyla gözlerin birbirinden uzak görünmesi eleştiriliyor.
- Eğitimin makyaj alanında önemli olduğu, ancak eğitsiz de başarılı olunabileceğine dair tartışmalar yaşanıyor.
- 1:15:54Son Değerlendirmeler
- Aslı, Meltem'in makyajını beş günde en çok beğendiğini ve soft ton sür ton seçiminin güzel olduğunu belirtiyor.
- Göz pınarlarındaki highlighter'ın gözlerin birbirine uzak görünmesine neden olduğu eleştiriliyor.
- Tüm jüri üyeleri Meltem'in makyajını beğeniyor ve en güzel makyaj olarak değerlendiriyor.
- 1:16:59Saç Renk Değerlendirmesi
- Adem Bey, kişinin saç rengini "derslik bir saç" olarak tanımlıyor ve çerçevedeki koyu renk yüzü daralttığını ve şeklini güzel gösterdiğini belirtiyor.
- Rose Gold renginin isimleriyle ilgili bir tartışma yaşanıyor, aslında "rose gold" ismindeki "r" harfi olmadığı ve tonun daha çok lila, viole ve leylak tonlarına sahip olduğu belirtiliyor.
- Adem Bey, kişinin doğru bir ton kullandığını, ten rengine uygun ve kaliteli bir iş çıkardığını söylüyor, ancak bir ay sonra saçın hepsinin kopacağını ve açtırmanın devam edeceğini belirtiyor.
- 1:18:44Saç Kesimi ve Genel Değerlendirme
- Koyuluk kısmının çok güzel olduğu ve gradvasyonun ortaya çıkardığı belirtiliyor.
- Sunumda kişinin kahkülü farklı yapıldığı, ancak kesim yapıp yapmamak önemli değil, sonuçta güzel bir şey göstermek istedikleri vurgulanıyor.
- Mustafa, saç rengini değiştirmek demek sadece şov rengi kullanmak değil, insanın normal hayatında da kullanabileceği bir saç yapmak olduğunu belirtiyor.
- 1:20:50Kıyafet Değerlendirmesi
- Çanta, ceket (blazer oversize ceketi elbiseye çevirme cesareti) ve kupeler beğeniliyor.
- Fatih Bey, kişinin yarattığı kıyafet konseptini beğendiğini, ancak makyajda ufak eksiklikler olduğunu belirtiyor.
- Anadolu'daki izleyicilere örnek olabilecek, ceket elbise arayıp bulamadığında ceketi bulup elbise yaptığını vurguluyor.
- 1:22:06Yürüyüş ve Kendinden Eminlik
- Fatih Bey, kişinin yürürken kendinden emin olmadığını gösterdiğini, omuzlarını çapraz bırakarak kendinden emin olmadığını gösterdiğini belirtiyor.
- Kendinden emin olduğunu göstermek için daha hızlı, canlı ve kendinden emin bir yürüyüş yapması gerektiği vurgulanıyor.
- İçindeki eminliği dışarıda da göstermesi gerektiği belirtiliyor.
- 1:23:37Makyaj Değerlendirmesi
- Makyajda dudağın zayıf ve soft bir ton sür ton uygulaması olduğu belirtiliyor.
- Konseptlerin daha baskın renklerde gösterilmesi gerektiği, ancak kötü olmayan bir makyaj olduğu söyleniyor.
- Bugüne kadar yapılan en temiz makyajlardan biri olduğu ve somon tonunun çok beğenildiği belirtiliyor.
- 1:27:34Son Değerlendirme ve Kıyafet Fiyatları
- Saçın pırıl pırıl olduğu ve karamel tonunun çok güzel olduğu belirtiliyor.
- Fermuar detayındaki bakırın biraz daha fazlasının olmasını istenen, ancak şov istendiği vurgulanıyor.
- Kıyafetlerin fiyatları açıklanıyor: çizmeler 185 TL, ceket ise sadece 35 TL'ye alınmış.
- 1:28:29Giysi Seçimi ve Kıskançlık Tartışması
- Nilgün, Burçin'in giyeceği elbiseyi gördüğünü ve sabah erken kalkıp aynı elbiseyi almak için gittiğini anlatıyor.
- Burçin, farklı bir model aradığını ve sonunda açık bej renkli, yarı kollu bir ceket bulduğunu belirtiyor.
- Kıskançlık konusu tartışıldığında, herkesin elbise seçimlerini önceden tartıştıkları ve fikir alışverişinde bulundukları belirtiliyor.
- 1:31:08Giysi Değerlendirmesi
- Nilgün, Burçin'in kırmızı elbisesini beğenmediğini, dantel kollarını anlamadığını ve ayakkabılarını beğenmediğini söylüyor.
- Pınar, Burçin'in giydiği elbise kombinini beğenmediğini, farklı renklerin birbirine uygun olmadığını belirtiyor.
- Pınar, çorap ve çizmelerin uygun olmadığını ve çantanın olmamasının da olumlu bir detay olduğunu söylüyor.
- 1:35:07Kıyafet ve Saç Değerlendirmesi
- Kırmızı elbise ve saç kombinasyonu karmaşık görünüyor, siyah elbise tercih edilseydi saç ve makyaj daha belirgin olurdu.
- Saç rengi son dakika belirlenmiş ve geçici bir renk olduğu için bir ay sonra akacak.
- Saçın içine koyu renkler yapılmış ve mor rengi bilinçli bir şekilde yerleştirilmiş, ancak geçişlerde sorunlar olduğu belirtiliyor.
- 1:38:43Makyaj Değerlendirmesi
- Meltem'ın butonlar seçimi beğenilmiş, ancak kirpikler çok boş bulunmuş ve daha yoğun kirpik takılması önerilmiş.
- Kırmızı elbiseyle yeşil makyaj kombinasyonu beğenilmiş, ancak dudak ve far renkleri birbirine uygun değilmiş.
- Ton sür ton makyaj yapılmış, ancak renkler arasında bağdaşma sorunu olduğu belirtilmiş.
- 1:40:10Serap'ın Saç ve Makyaj Değerlendirmesi
- Serap'ın platin sarı saçları beğenilmiş, ancak iş hayatında toplantı ve görüşmelerde kullanamayacağını belirtiyor.
- Serap normalde saçını ombreli kullanıyor ve kendi rengini kuaförlerin tutturamadığını, önce mor tonunu tercih ettiğini, sonra kendi rengini kullanıp tekrar ombreye çevireceğini söylüyor.
- Makyajda metalik yeşil ton tercih edilmiş, diğer makyajlarda soft ve yumuşak tonlar kullanıldığından farklı bir görünüm sunulmuş.
- 1:41:35Jüri Değerlendirmeleri
- Fatih Ürek, Serap'ın makyajını beğendiğini ve yeşil tonun dudağındaki petrol yeşiliyle uyumlu olduğunu belirtiyor.
- İşıl Hanım saçın temiz, parlak ve pırıl pırıl olduğunu, ancak iş toplantısında kullanılamayacağını söylüyor.
- Jüri, Serap'ın standartın dışına çıktığını, kırmızı veya mor tonlarını da kullanabileceğini belirtiyor.
- 1:44:35Teknik Detaylar ve Sonuç
- Tayfun, saçın mevcut açıklarda istenmeyen yerleri sakladı, kendi renklerini oksidatif boyayla boyadığını ve geri kalanı morla boyadığını açıklıyor.
- Jüri, saçın sağlamlığını ve rengin iyi tutturulduğunu, transparan boya ile parlatıldığını belirtiyor.
- İşıl Hanım, Serap'a 4,5 puan veriyor ve çantasız olmanın puanı düşürdüğünü söylüyor.
- 1:46:16Kıyafet Değerlendirmesi
- Bir kişi kıyafetlerinin fiyatlarını sorguluyor: terlikler 100 lira, elbise 250 lira, çanta 60 lira ve küpeler 20 lira.
- Gamze, çanta ve ayakkabıları beğendiğini ancak elbisenin beğenmediğini belirtiyor.
- Pınar, çantanın dünyaca ünlü bir marka olsa da şeklini sevemediğini söylüyor.
- 1:48:36Saç Renk Değerlendirmesi
- Tayfun, karamel tonun güzel olduğunu ancak fermuar detayındaki bakırın biraz daha fazlasının olmasını istediğini belirtiyor.
- Saç rengindeki sarıların zamanı geçmiş bir renk havası verdiğini, saçta pigment olmadığı için rengin tam alınamadığını açıklıyor.
- Saçta kaynakları birleştirerek iki jilet gibi bırakmanın daha iyi olacağını öneriyor.
- 1:53:55Makyaj Değerlendirmesi
- Meltem'in saç rengiyle aynı renk makyaj yapması yüzünden yorgun ve yaşlı gösterdiğini belirtiyorlar.
- Daha yoğun kirpiğe ve farklı bir ton (bordo) kullanmanın daha iyi olacağını öneriyorlar.
- Meltem'in makyajının çok silik olduğu ve ton sür tona uygun olmadığı yorumu yapılıyor.
- 1:55:37Jüri Değerlendirmesi
- Jüri değerlendirmesine geçiliyor ve Adem Bey sorular soruyor.
- Meltem'e yüzünde çilleri olup olmadığı ve güneşten nasıl etkilenip etkilenmediği soruluyor.
- Meltem, güneşten korunması gerektiğini ve güneşten etkilenince çillerinin çoğaldığını belirtiyor.
- 1:55:59Saç Renkleri ve Toneri Önerileri
- Sıcak grup kadınlar için (ihbar veya sonbahar kadın) kullanılması gereken renkler sıcak tonlardır.
- Saçın tonu güzel olsa da daha bakır tonları kullanılması önerilir çünkü bu tonlar daha fresh görünüm sağlar.
- Kemik yapısı baskın olan yüzlerde, açık saç yerine koyu renk tercih edilmelidir çünkü açık saç yüzü genişletirken, koyu saç gölgelerek inceltir.
- 1:57:35Giyim Önerileri
- Uzun boylu olmayan ve balık etli kadınlar için geniş omuzlar ve volanlar daha iri görünümü sağladığı için tercih edilmemelidir.
- Ceket elbiselerin altına şeffaf terlikler giymemek gerekir, bunun yerine şık deri terlikler tercih edilebilir.
- Trend olan çanta modası için kötü replikalar yapıldığı için almak yerine para verilmemelidir.