Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Konya'nın Akşehir ilçesinde 67 yaşındaki Orhan Köroğlu'nun (Kral Terzi olarak bilinen) tarihi arasta çarşısındaki işyerini tanıtan bir belgesel formatındadır.
- Videoda, Orhan usta'nın 50 yılı aşkın süredir çizgili pijama dikerek bir kültürü yaşattığı anlatılmaktadır. Yeşilçam filmlerinde sık görülen mavi, beyaz, kırmızı beyaz ve kahverengi beyaz çizgili nostaljik pijamaların piyasadaki diğer ürünlerden daha rahat ve sağlıklı olduğu düşünüldüğü belirtilmektedir. Usta, bir pijama takımına 5-6 metre kumaş gittiğini ve en çok talep edilen eski Türk filmlerinde görülen mavi-beyaz çizgili pijamaya geldiğini ifade etmektedir.
- 00:04Kral Terzi Orhan Köroğlu'nun Hikayesi
- Konya'nın Akşehir ilçesinde "Kral Terzi" olarak bilinen 67 yaşındaki Orhan Köroğlu, Tarihi Arasta Çarşısı'ndaki işyerinde 50 yılı aşkın süredir çizgili pijama dikerek bir kültürü yaşatıyor.
- Yeşilçam filmlerinde sık görülen mavi, beyaz, kırmızı beyaz ve kahverengi beyaz çizgili nostaljik pijamaların piyasadaki diğer ürünlerden daha rahat ve sağlıklı olduğunu düşünen Orhan usta, ömrü yettiği sürece çizgili pijamaları meraklılarıyla buluşturmaya devam etmek istiyor.
- Pijamalar düğme dikiliyor, bazen dört, bazen iki düğmeli olup, cepleri dışta bulunuyor ve müşteriler lastikli veya uçkurlu pijama tercih edebiliyor.
- 00:56Pijama Üretimi ve Müşteri Talepleri
- Bir pijama takımına 5-6 metre kumaş gidiyor.
- Kral Terzi'ye sosyal medyadan ulaşan müşteriler bile var.
- En çok talep eski Türk filmlerinde sık görülen mavi-beyaz çizgili pijamaya geliyor.