Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- "Gerçek Kesit" adlı programın bir bölümü olan bu video, 23 yaşındaki Ayten ve üniversite öğrencisi Ercan arasındaki aşk hikayesini anlatmaktadır. Hikayede ayrıca Ayten'in ailesi (anne, baba ve Samet adında bir erkek kardeşi), Ercan'ın arkadaşları Nazım ve Sabri, Nazan ve Ebru da yer almaktadır.
- Video, Ayten ve Ercan'ın arkadaşlık ilişkisinin aşka dönüşmesini, Ayten'in hamile olduğunu öğrenmesini ve Ercan'ın bu durumu inkar etmesini konu almaktadır. Hikaye, Ayten'in intihar etmeye karar vermesi ve yüksekten düşmesiyle devam eder, ancak karnındaki bebeği (Ay adında bir kız) sapasağlam dünyaya gelir.
- Hikayede Ayten'in ailesinin kızının durumunu bilmeden mutlu olduğunu düşünmesi, Ercan'ın Nazan adlı bir kızla buluşma planı yapması ve Ayten'in intihar sonrası bebeğinin annesiz kalması gibi dramatik olaylar yer almaktadır.
- 00:06Ayten'in Aşk Hikayesi
- Video, karşılıksız bir aşk hikayesini anlatıyor: kul arkadaşını çılgınca seven ancak bir türlü kavuşamayan bir genç kızın hikayesi.
- Ayten, 23 yaşında hayatı seven, kanı kaynayan bir genç kızdı ve sevmek, sevilmek istiyordu.
- Ayten'in dramı ekranlara getiriliyor.
- 00:46Okul Arkadaşları
- Ayten ve arkadaşları çay içmeye giderken, okul bitince ne yapacaklarını konuşuyorlar.
- Ayten televizyonculuk hayalindeyken, arkadaşları iş bulmanın zorluğunu ve özel kanallarda iş bulmak için "işe göre adam değil, adama göre iş" meselesini tartışıyorlar.
- Ayten ve arkadaşları özel konuları konuşmak için ayrılıyorlar.
- 03:02Ayten ve Erkan'ın İlişkisi
- Ayten ve Erkan, okul bittiğinde ne yapacaklarını konuşurken, Erkan'ın evlenme düşüncesi Ayten'i üzüyor.
- Erkan, Ayten'i sevip sevmediğine karar veremiyor ve evlenme hayalleri içinde olan Ayten'i nasıl karşılayacağını bilmiyor.
- Erkan, babasının zoruyla nişanlandığını ve bir ay sonra evleneceğini söylüyor.
- 06:15Mezuniyet ve Ayrılık
- Ayten mezun olamıyor ve bir sene daha okulda kalıyor.
- Ayten, Erkan'la buluşmak için kantinde beklerken, Erkan'ın arkadaşları onu merak ediyor.
- Ayten, Erkan'ın arkadaşlarıyla buluşurken, Erkan'ın mezuniyetinden bahsediyor.
- 07:49Ayten'in Ailesi
- Ayten'in annesi, kızının mezuniyetinden dolayı üzüldüğünü ve bu yıl olmasa gelecek yıl olacağını söylüyor.
- Ayten'in babası, belediye başkanlığı için aday olduğunu ve yarınki mitingdeki konuşmasını ezberlemek istediğini belirtiyor.
- Ayten, Erkan'ın kendisiyle evlenmek istediğini annesine anlatıyor.
- 10:31Evlilik Tartışması
- Ayten'in annesi, evlilik için henüz erken olduğunu ve şartların oluşması gerektiğini söylüyor.
- Ayten, annesine sevdiğini ve evlilik hayallerini kurduğunu belirtiyor.
- Ayten'in annesi, kızının beyaz gelinlikler içinde prensesler gibi olmasını ve torunlarını görmek istediğini söylüyor.
- 11:25Erkan'ın Kararı
- Fakültede aynı sınıfta okuyan Ayten ve Erkan'ın arkadaşlıkları önce sevgiye sonra aşka dönüştü.
- Ayten bu işi son derece ciddi olarak algıladı ve Erkan'la evlenmenin hayallerini kurmaya başladı.
- Erkan hala kimi sevdiğine karar verememişti ve Ayten'e bunu söyleyemiyordu.
- 15:22Ayten'in Hamileliği
- Ayten, Nazan'a hamile olduğunu söyleyerek doktora gitmeyi teklif ediyor.
- Nazan, Ayten'in abisinin arkadaşı olan bir doktora gitmeyi öneriyor.
- Doktor, Ayten'in bir buçuk aylık hamile olduğunu ve tahlillerin yapılması gerektiğini söylüyor.
- 17:50Ayten'in Kararı
- Nazan, Ayten'e çocuğu aldırabileceğini söylüyor, ancak Ayten bunu reddediyor.
- Ayten, Ercan'la evlenerek annelerinin öğrenmesini ertelemeyi planlıyor.
- Ayten, hatıra defterine yazarak bir anne adayı olduğunu ve çocuğunun babasının kim olduğunu bilmediğini belirtiyor.
- 20:49Ercan'la Görüşme
- Ayten, Ercan'la görüşmek için onu arıyor ve buluşuyorlar.
- Ercan, Ayten'e evliliğe hazır olmadığını ve ileride evlilik bile olsa onunla olmayacağını söylüyor.
- Ayten, Ercan'ın fikrini değiştirdiğini ve ileride pişman olacağını düşünerek evden ayrılıyor.
- 25:43Ayten'in İnzivası
- Nazan, Ayten'e Ercan'ın nişanlandığını söylüyor, ancak Ayten üzülmediğini belirtiyor.
- Ayten, Ercan'ın kendisini sevmediğini düşünerek intihar etmeye karar veriyor.
- Ayten, annesinin ve babasının üzülmemesi için onlara polyannacılık oynamaktadır.
- 28:04Son Görüşme
- Ayten, Ercan'la son kez görüşmek için arıyor ve buluşuyorlar.
- Ayten, Ercan'a karnında onun çocuğunu taşıdığını söylüyor.
- Ercan, Ayten'in söylediklerini inanmıyor ve onu kandırdığını düşünüyor.
- 30:02Sabri'nin Ayten ile Karşılaşması
- Sabri, Ayten ile buluşup hamile olduğunu öğrendiğini ve çocuğun kendisinin olmadığını söylediğini anlatıyor.
- Sabri, Ayten ile aynı evde kaldıklarını ve alkolü fazla kaçırdıklarını, sabah uyandığında aynı yatakta olduklarını belirtiyor.
- Ayten, altı buçuk-yedi aylık hamile olduğunu ve ailesinin öğrenmesinden korktuğunu söylüyor.
- 31:15Ayten'in Hatıra Defteri
- Nazan, Ayten'den bebeğin babasını söylemesini istiyor ve Ayten, hatıra defterinde her şeyin yazılı olduğunu söylüyor.
- Ayten, bebeğin babasının Ercan olduğunu ve Ercan'ın bunu kabul etmediğini, ağır hakaretlerde bulunduğunu anlatıyor.
- Ayten, defteri Nazan'a emanet ediyor ve kendisine bir şey olduğunda açabileceğini söylüyor.
- 32:00Ayten'in İntihar Planı
- Nazan, Ayten'in bu dünyada ona ve bebeğine yer olmadığına inandığını ve sevdiği erkeğin onu aldattığını söylüyor.
- Ayten, Ercan'a "yaktın beni" diyerek intikam almak istediğini belirtiyor.
- Ayten, Allah'a dua ederek masum yavruyu da kendisiyle birlikte ölüme götürdüğünü söylüyor.
- 34:02Ayten'in Ölümü
- Ayten'in evinde bir acil durum yaşanıyor ve taksi çağrılıyor.
- Doktor, Ayten'in yedi aylık hamile olduğunu ve bebeği kurtardıklarını söylüyor.
- Ayten'in ailesi, kızının evli olmadığını öğrenince şaşırıyor ve Ayten'in cenazesi otopsi için kalıyor.
- 37:22Ercan'ın Suçlaması
- Ercan, Ayten'in babasının kendisine telefon ettiğini ve Ayten'le hiçbir ilişkisi olmadığını iddia ettiğini söylüyor.
- Ayten'in babası, Ercan'ı kızını öldürdüğünü söyleyerek tehdit ediyor.
- Nazan, Ercan'ın suçsuz olduğunu iddia ettiğini ve polise şikayet etmek istediğini söylüyor.
- 41:09Ercan'ın Durumu
- Ercan, yüzünden düşen bin parça olduğunu ve düğününe birkaç gün kala sıkıntılar yaşadığını söylüyor.
- Ercan, Sabri'ye Ayten'in babasının kendisini polise vereceğini ve annesinin kendisini boğacağını söylediğini anlatıyor.
- Ercan, başka birini sevdiğini ve gerçek bir aşk olduğunu söylüyor.
- 44:36Sonuç
- Fakülte arkadaşlığının sonu hüsranla bitti ve Ercan'ın bebek benden değil demesi Ayten'i ölüme götürdü.
- Ayten intihar sonucu ölüm mücadelesi verirken bir kız çocuğu dünyaya getirdi.
- Ercan ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı ve şimdi başkasıyla nişanlı olan Ayten'in ölümüne bebeğini taşıyamadı.