Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir polis dramasının bölümüdür. Başkomiser Bülent, yardımcısı Cem, olay yeri inceleme uzmanı Mustafa ve polis memuru Cansu gibi karakterler yer almaktadır.
- Video, "İstaka Cinayetleri" olarak bilinen bir seri cinayet soruşturmasını konu alıyor. Başkomiser Bülent, üç ay önce suçsuz bir adamı serbest bıraktıktan sonra, katilin hala İstanbul sokaklarında avını aradığını öğreniyor. Beyoğlu'nda 25 yaşındaki Makbul adlı bir kadının dört kez bıçaklanmasıyla başlayan cinayetler, bilardo topları kullanılarak işleniyor. Başkomiser, cinayet dosyasını tekrar açarak şüphelileri sorgularken, olay yerinde DNA tespit edilir ve şüpheli Mustafa'nın evine gidilir.
- Videoda ayrıca Başkomiser'in evine döndüğünde kendisinin de bir cinayet kurbanı olması ve katilin ona bilardo oyunu üzerinden bir tehdit mesajı bırakması gösteriliyor. Başkomiser, hayatını kurtarmak için mücadele ederken, müdürün ona verdiği son şansla karşı karşıya kalıyor.
- 00:01İstaka Cinayetleri Dosyasının Yeniden Açılması
- Başkomiser, İstaka cinayetleri dosyasının yeniden açılması gerektiğini öğreniyor.
- Üç ay önce suçsuz bir adamın içeri çıktığı ve dosyanın yeniden açılmasıyla katilin hala İstanbul sokaklarında avını aramaya devam ettiği öğrenilmişti.
- Başkomiser, bu düşünceyle yataktan sıyrılıp binadan dışarı atılıyor ve hava henüz aydınlanmamışken arabasına biniyor.
- 01:31Yeni Cinayet
- Tarlabaşının ara sokaklarına geldiğinde Cem'in kendisine yaklaştığını görüyor.
- Cem, 25 yaşında bir kadın olan Makbul'un dört kez bıçaklandığını ve iki kalbine, karın boşluğuna bıçaklandığını anlatıyor.
- Bu seferki bilardo topu diğerlerinden farklı olarak sıradan birisi için kullanılmış ve top aktörün sağ sıkıca tutuşturulmuş halde bulunmuş.
- 02:29Olay Yeri İncelemesi
- Olay yerinin aydınlattığı ışıkların altına baktığında sarışın genç bir kızın korkuyla bakan gözlerini ve kana çekilmiş cansız bedenini görüyor.
- Maktulün yanına yaklaştığında sokağı aydınlatan tek sarı ışığın ışığında lambasının yanıp söndüğünü görüyor.
- Olay yeri inceleme uzmanı Mustafa, bu sefer katilin fazla uğraşmamış gibi olduğunu ve bilardo topunun üzerinde kadının başparmağını bıraktığını söylüyor.
- 03:38Katilin İpuçları
- Katil, bilardo topunun üzerinde kadının başparmağını bırakarak maddenin kim olduğunu bilmelerini istediğini gösteriyor.
- Bu cinayette kimliğini bile üzerinden bırakmış, oysa ilk makt hakkında en ufak bir fikrimiz bile yoktu.
- Son iki topu kaldı ve belki son cinayetleridir.
- 04:35Başkomiserin Kararı
- Başkomiser, cesedin hem itibarını yerle bir ettiğini hem de mesleğini kaybetmeme yol açmak üzere olduğunu düşünüyor.
- Cem'e pavyona gitmesini ve tüm şüphelileri toplayıp şubeye gelmesini söylüyor.
- Kafasının içinde yüzlerce tilki koşuşturuyor ve katilin birkaç farklı yapbozun parçalarını rastgele öne atmış gibi olduğunu düşünüyor.
- 05:13Cinayetlerin Renklerle İlişkisi
- Kırmızı ışıkta durduğunda yedi numaralı cinayeti anımsıyor ve cinayetlerin renklerle bağlantılı olduğunu düşünüyor.
- Kırmızı renkli top belki de aşk resmediyordu katil için.
- Altı numara yeşil renkli top ormanda katledilmişti ve başucunda eski bir radyo için Çin kültürünün sakinleştirici entrop enstrümanlarından pipa çalıyordu.
- 06:06Emniyet Şubesinde
- Emniyetin otoparkına gelmiş ve emniyetin haberi olmuş, meraklı gözlerini kendisine dikmişlerdi.
- Ofisine girdiğinde Cansu'nun elindeki dosyayı kapatıp odasına doğru hızlı adımlarla ilerliyor.
- Cansu'ya kötü bir rüya gördüğünü söylüyor ve katilin hala dışarıda olduğunu, kariyerinin bok çukuruna sürükleniyor olduğunu belirtiyor.
- 07:38Şüpheli İncelemeleri
- Dosyanın içinden on üç cinayetin ismini çıkarıp masanın üzerine diziyor.
- Daha önceki şüphelilerden biri hariç hiçbirini suçlayacak tek bir kanıt bile yok.
- Müdür, başkomiseri çağırdığında öfkesi çatık kaşlarından, kızarmış yüzünden yansıyordu ve son şansının olduğunu söylüyor.
- 09:05Beyoğlu'da Bir Cinayet
- Beyoğlu'nda bir kadın cinayeti bulundu ve başkomiser bu işi çözmek için ekipleri görevlendirdi.
- Bulunan cinayet daha önceki suçsuz yere hapse atılan bir seri cinayetin tekrarıydı.
- Başkomiser, Bülent'e son şansı olduğunu ve ikinci hatasında işten çıkarılacağını söyledi.
- 10:27Sorgu Odası
- Sorgu odasına girdiğinde, faili meçhullerin soğuk bedenlerinin duvarlara silindiğini fark etti.
- Cem ile karşılaştığında, konsol adreslerinden birinin pavyon sahibinin olay gecesi kızla tartıştığını söyledi.
- Sorgu odasında takım elbiseli, kirli sakallı bir adamla karşılaştı ve ona cinayetle ilgili sorular sordu.
- 11:55Katilin Tespiti
- Cansu, olay yerinde bir DNA tespit edildiğini ve şüpheli Mustafa'nın kayıtlardaki adresin orada olduğunu bildirdi.
- Başkomiser, Cem'i göndermesini söyledi ve otoparka indi.
- Arabayla köhne bir gecekonduya gittiler ve orada ölmüş bir balık buldular.
- 13:32Başkomiserin Evindeki Olay
- Başkomiser eve döndüğünde, merdivenlerde ölmüş balık kokusu hissetti.
- Kapıyı açarken ensesine darbe aldı ve bayıldı.
- Yemek masasında elleri ayakları bağlı, ağzı bantla kapatılmış buldu kendini.
- 14:25Katilin Tehdidi
- Karşısında tamamen kel, yüzünde yara izi olan çirkince bir adam vardı.
- Adam, başkomiserin beceremediğini ve en zorundan başlayıp en kolayına kadar ipuçları bıraktığını söyledi.
- Adam, başkomiseri önce öldüreceğini, sonra kendi kafasına dayayıp ondört'lüyü kurşunun şakaklarından geçerek hayatını darmadağın etmesini izleyeceğini belirtti.