• Buradasın

    Doya Doya Moda: Bot, Çanta ve Şal Uyum Yarışması

    youtube.com/watch?v=dtaZlYmtciQ

    Yapay zekadan makale özeti

    • "Doya Doya Moda" adlı moda yarışma programının bu bölümünde Eda, Aleyna, Melike, Aslı, Su, Yağmur ve Hülya adlı yarışmacılar yer almaktadır. Programda Serdar Bey (yarışmanın jüri başkanı), Yasemin Hanım (moda uzmanı) ve diğer jüri üyeleri de bulunmaktadır.
    • Videoda yarışmacılar 950 TL bütçeyle "bot, çanta ve şal uyumu" konseptinde Bakırköy'de alışveriş yapmakta ve ardından podyumda giyim tarzlarını sergilemektedir. Her biri farklı bir yere gideceklerini belirtiyor: Eda plastik cerrahi için, Aleyna Paris'te defile izlemek için, Melike Yunanistan'a tatile, Aslı müzik okuluna, Su düğün yemeğine, Yağmur Kartalkaya'da kahve içmeye ve Hülya Fashionic'e Londra'ya. Jüri üyeleri yarışmacıların kıyafet seçimlerini, fiyatlarını ve konsept uyumunu değerlendirerek puanlar vermektedir.
    • Bölümün sonunda Hülya 20 tam puan, Aslı 18 puan alırken, Eda, Yağmur Aleyna ve Melike konsept dışı olarak belirlenir. Yarınki konseptin "kadife şıklığı" olduğu duyurulur. Ayrıca yarışmacılar arasında Hülya ve Yağmur arasındaki yakın ilişki gibi yarışma içi ilişkiler de ele alınmaktadır.
    00:02Doya Doya Moda Yarışması
    • Doya Doya Moda yarışmasının haftanın ikinci gününde, kızlar Bakırköy'de bot, çanta ve şal uyumu konsepti için alışveriş yapacaklar.
    • Kızlar arasında dün podyumda yaşanan en yüksek puan tartışması devam edecek mi diye merak ediliyor.
    • Kızlar için 950 lira bütçe ve iki saatlik alışveriş süresi belirlenmiş.
    01:31Kızların Alışveriş Planları
    • Eda plastik cerrahi işlem için doktorla görüşmeye gidecek.
    • Aleyna Paris'te Yasemin Hanım'ın defilesini izlemeye gidecek.
    • Melike ablalarının yanına tatile gidecek ve sürpriz yapacak.
    • Aslı müzik okuluna gidecek.
    • Su arkadaşlarının düğünlerine gidemediği için onları Paris'te yemeğe götürecek.
    • Yağmur Kartalkaya'da kızlarla kahve içmeye gidecek ve terziden kumaş ölçülerini alacak.
    • Hülya Fashion Dick Londra'da defileye gidecek.
    04:06Alışveriş Süreci
    • Eda siyah bir kaban, balıkçı ve cin kombinini deniyor ve fiyatlarını açıklıyor.
    • Eda, Hülya'yı en çok gıcık olduğu kişi olarak belirtiyor ve Hülya'nın kolye aldığımda yaptığı tepkiden sonra onun da diğer kızlardan bir farkı olmadığını keşfettiğini söylüyor.
    • Aleyna farklı bir bot seçerek Doya Doya Moda'ya özel indirimle toplamda 100 lira ödeyerek alışverişine devam ediyor.
    • Aslı müzik okuluna gideceği için kıyafetini seçiyor ve kombinin fiyatını öğreniyor.
    • Melike yeşil ve siyah botlar seçiyor ve Doya Doya Moda'ya özel indirim alarak sadece 200 lira ödeme yapıyor.
    • Su beğendiği kombinin fiyatlarını öğreniyor ve başka bir kombin de deniyor.
    • Yağmur kumaşlarını seçiyor ve terziye gitmek için 400 TL ödeyecek.
    • Hülya kalın tok bir kumaş seçiyor ve 175 lira ödeyerek alışverişine devam ediyor.
    08:43Yarışmacıların Alışverişleri
    • Hülya seçtiği kumaşlar için 450 lira ödeyerek ayakkabıcıya doğru yola çıkıyor.
    • Burkan, Erez'e göre inanılmaz derecede kötü durumda ve proporsiyonu bozulmuş.
    • Eda seçtiği kombin için 600 lira ödeyerek alışverişine devam ediyor.
    09:23Aleyna'nın Alışverişi
    • Aleyna kaliteli bir deri buldu ve metresi 110 TL olan bu deriden elbise yapabileceğini düşünüyor.
    • Aleyna, yarışmada sürekli farklı kombinler yaparak farklılık yaratmaya çalıştığını ve bu nedenle dalga geçildiğini belirtiyor.
    • Aleyna, Cuma günü Hülya ile aynı elbiseyi giydiği gün takılırımla güçlendirmek istediğini söylüyor.
    11:47Melike ve Yağmur'un Alışverişleri
    • Melike mürdüm bir ceket seçti ve %50 indirim alarak 150 lira ödeme yapıyor.
    • Yağmur kalın bir şal ve ucuna deri geçecek şekilde bir kumaş alıyor.
    • Yağmur, Hülya'yı herkesten daha çok sevdiğini ve bu nedenle bir kırgınlık yaşadığını belirtiyor.
    13:01Su ve Hülya'nın Alışverişleri
    • Su kırmızı-siyah kombin seçti ve Doya Doya Modaya özel indirimle 450 lira ödeme yapıyor.
    • Hülya çanta almak için çantacıya gidiyor ve Doya Doya Modaya özel indirimle 419 lira yerine 100 lira ödeme yapıyor.
    • Hülya, Aleyna'nın beş ay boyunca hiçbir fark yaratamadığını ve bunun belgesini jüriye sunacağını söylüyor.
    14:18Diğer Yarışmacıların Alışverişleri
    • Eda şal ve aksesuarlarına 300 lira ödeme yapıyor.
    • Melike şal ve etek için kumaş alıyor ve 200 lira ödeyerek alışverişine devam ediyor.
    • Aslı şalını, küpelerini ve yüzüğünü buluyor ve aksesuarlarına 90 TL, küpelerine 12,50 TL ve 10 TL ödüyor.
    17:21Alışveriş Başlangıcı
    • Aslı, seçtiği aksesuarlar için 112,50 lira ödeyerek çantasını seçmeye gidiyor.
    • Yağmur, aradığı elbiseyi bulup 79,90 lira ödeyerek kasada görüşüyor.
    • Aleyna, şal kumaşı arıyor ve hem siyah hem de farklı desenli kumaştan yarım metre alarak 100 lira ödüyor.
    18:38Aksesuar ve Ayakkabı Alışverişi
    • Hülya, küpe ve bileklik alarak 70 lira ödüyor ve gözlükçüye gidiyor.
    • Su, bot ve çanta alarak doya doya modaya özel indirimle sadece 100 lira ödeme yapıyor.
    • Melike, beyaz tişört ve pantolon alarak 60 lira ödüyor.
    19:54Gözlük ve Çanta Alışverişi
    • Yağmur, 50 lira ödeyerek terziden şalını alıp toplanma alanına gidiyor.
    • Hülya, çantasını alarak 150 lira ödüyor ve okula gidiyor.
    • Aslı, çantasını alarak 150 lira ödüyor ve terziye gideceğini söylüyor.
    21:04Kemer ve Kürk Alışverişi
    • Yağmur, kemer alarak 50 lira ödüyor ve terziye doğru yola çıkıyor.
    • Aleyna, suni kürk, çanta ve gözlük alarak 400 lira ödüyor.
    • Melike, pembe-mor arası bir kürk alarak 180 lira ödüyor.
    22:22Ayakkabı ve Takı Alışverişi
    • Eda, ayakkabı ve çanta alarak toplamda 55 lira ödeyerek alışverişini tamamlıyor.
    • Su, şal, kolye ve yüzük alarak 150 lira ödüyor.
    • Hülya, botlarını alarak 100 lira ödüyor ve alışverişini tamamlıyor.
    24:36Alışverişin Sonuçları
    • Yağmur, eksik parçası kalmadığını ancak kumaşlardan artan parçalarla kemer yapabileceğini düşünüyor.
    • Aslı, alışverişini tamamlıyor ve toplanma alanına gidiyor.
    25:19Alışveriş Sonrası Toplanma
    • Kızlar bot, çanta ve şal uyumu konseptindeki iki saatlik alışverişlerini tamamladıktan sonra toplanma noktasında bir araya geliyorlar.
    • Aleyna ve Eda'nın aldıkları botların aslında çizme olduğu ortaya çıkıyor, çünkü çizme daha dize yakın ve diz üstü oluyor.
    • Kızlar eve dönüp TV8 ekranlarına doya doya modaya katılmaya karar veriyorlar.
    26:49Podyumda Değerlendirme
    • Hürya podyuma çıkıyor ve Londra'da fashion fiyatları konseptini sunuyor.
    • Hürya'nın botları 100 TL, kumaşları 450 TL, eldivenleri 50 TL, takılırı 70 TL, çantası 100 TL ve fermuarlar 30 TL'ye aldığını belirtiyor.
    • Jüri, Hürya'nın botlarını beğenmediğini, daha ince topuklu bir bot beklediğini ve çantasının dümdüz bir cluch olabileceğini söylüyor.
    28:46Aleyna'nın Giyim Tarzı Tartışması
    • Aleyna'nın hep aynı şeyleri giydiği konusunda bir tartışma başlıyor.
    • Aleyna'nın sürekli giydiği kombinler gösteriliyor ve bu durumun nedeni sorgulanıyor.
    • Aleyna, kendi tarzından bir şeyler katmak istediğini, şapka ve kemer gibi aksesuarları kullandığını belirtiyor.
    31:11Aleyna'nın Giyim Tarzı Hakkında Eleştiriler
    • Aleyna'nın Kadıköy'de bir mağazası olduğu ve terziye gittiği, aynı mağazadan kaban ve kıyafet aldığı söyleniyor.
    • Nazlı'nın Bakırköy'de bir kürtçüsü olduğu ve her gittiğinde emitasyon kürk, derin deri trençkotu ve şapka aldığı belirtiliyor.
    • Aleyna'nın sokakta krem ve bej rengi kaban giyen, trençkotla şapka takan ve pembe pamuk şekerini mankene giydiren biri olduğu anlatılıyor.
    33:14Jüri Değerlendirmeleri
    • Jüri, Aleyna ve Hülya'nın yüz bölümdür programda olmalarına rağmen hala fashion olduklarını ve hayran kaldıklarını belirtiyor.
    • Aleyna'nın giyim tarzını başarılı buluyor, çünkü kişinin tarzı varsa günlük hayatında devamlılığı olduğunu söylüyor.
    • Hülya'nın tasarımı beğeniliyor, ancak botlarındaki detay istenmiyor.
    36:22Yasemin'in Moda Değerlendirmesi
    • Yasemin, bir modelin yalın bir bot ve çanta tercih etmesini öneriyor, ancak bileğindeki aksesuarı beğenmiyor.
    • Yasemin, modelin çantasını beğendiğini ancak inci küpeler ve kolye tercih ettiğini belirtiyor.
    • Yasemin, modelin botlarını beğenmediğini ancak onun "gustolu kombini" nedeniyle puan kırmayacağını söylüyor.
    37:39Yasemin'in Değerlendirmesi (Devam)
    • Yasemin, modelin bacaklarının ince ve uzun olduğunu, ancak daha sivri topuklu bot tercih edeceğini belirtiyor.
    • Yasemin, modelin bileklik konusunda haklı olduğunu ve çantanın şeffaf bir pleksi parçası takılmasını öneriyor.
    • Yasemin, modelin şalının kumaşıyla aynı olması hoşuna gittiğini, ancak botun yanındaki metallerin olmamasını tercih ettiğini söylüyor.
    39:20Aslı'nın Moda Değerlendirmesi
    • Aslı, Beşiktaş'ta müzik okuluna gittiğini ve konseptini bu okula uygun bir çanta ile oluşturduğunu belirtiyor.
    • Yasemin, Aslı'nın çantasının kılıfının olmadığını ve müzik okuluna gidenlerin genellikle enstrümanları olduğunu söylüyor.
    • Yasemin, Aslı'nın siyah elbisesini beğendiğini ancak gri ve toz pembe kombinini beğenmediğini belirtiyor.
    41:19Aslı'nın Değerlendirmesi (Devam)
    • Yasemin, Aslı'nın konseptine takılmaması gerektiğini ve çanta alması gerektiğini söylüyor.
    • Yasemin, Aslı'nın şalını beğenmediğini ve kombinin böyle olamayacağını belirtiyor.
    • Yasemin, Aslı'nın bot, çanta ve şal kombinasyonunun sıradandığını ve podyumda iyi görünmek için daha iyi bir görünüm gerektirdiğini vurguluyor.
    43:42Aslı'nın Değerlendirmesi (Son)
    • Yasemin, Aslı'nın elbisesinin mantodan çıkması gerektiğini ve yere kadar olması gerektiğini belirtiyor.
    • Yasemin, Aslı'nın çantasını beğenmediğini ve bu nedenle tüm gösterimini sakladığını söylüyor.
    • Yasemin, Aslı'ya iki buçuktan üç puan veriyor ve programın şirinlik ve sevimlilik değil, moda olduğunu vurguluyor.
    45:56Bir Sonraki Modelin Tanıtımı
    • Bir sonraki model, Bolu Kartalkaya'da kız arkadaşlarıyla tatilde kahve içmeye çıktığını belirtiyor.
    • Model, botlarını ve çantasını Doya Doyama'dan 200 TL, elbisesini 80 TL, kumaşını 300 TL, terziye 100 TL ve gözünü 50 TL'ye aldığını söylüyor.
    • Model, şalının bir markanın şalı olduğunu ve ilk kez çevresindekilerden etkilendiğini, şalını uzun kullandığını belirtiyor.
    47:44Kıyafet ve Aksesuar Kullanımı Hakkında Tavsiyeler
    • Kadınların çantasını yere koymaması gerektiği, bereketin kaçabileceği belirtiliyor.
    • Üstteki kıyafetler ve eldeki aksesuarların yere konulmaması gerektiği, tasarımcıların özel ürettikleri ürünler olduğu vurgulanıyor.
    • Kıyafetlerin ve aksesuarların gözleri gibi bakıldığı, her şeyden önce kişinin ait olduğu ifade ediliyor.
    49:09Yağmur'un Program Deneyimi
    • Yağmur, programda sekiz-dokuzuncu gününü geçirdiğini ve hala çıkarken heyecanlandığını belirtiyor.
    • Arkadaşlarıyla iyi geçinmediğini, ancak Aslı ve Hülya ile daha yakın olduğunu söylüyor.
    • Hülya'nın kendisini sevdiğini ve yakında Hülya-Yağmur ikilisinin olabileceği konusunda konuşuyor.
    50:20Yağmur'un Kişisel İlişkileri
    • Yağmur, Hülya ile konuştuğunu ve Hülya'dan iyi bir elektrik aldığını belirtiyor.
    • Yasemin Hanım'a kırıldığından dolayı yüzüne söylediğini ve Hülya'nın da kendisine kızdığını söylüyor.
    • Hülya'nın hemşehri olduğunu ve güzel bir enerjisi olduğunu vurguluyor.
    53:44Yağmur'un Moda Değerlendirmesi
    • Yağmur'un şıklığı ve zarif görünüşü övülüyor, dünden sonra kendini bulduğu belirtiliyor.
    • Saçının inanılmaz güzel olduğu, topuzun özensiz görünse de çok özenle yapıldığı söyleniyor.
    • Botları, çantası ve şalı beğeniliyor, konseptine göre iyi bir kombin çıkardığı ve renklerin çok yakıştığı belirtiliyor.
    55:50Aleyna'nın Alışveriş Deneyimi
    • Aleyna, Melike ile iyi anlaştığını ve yeni gelen Su'ya destek olduğunu belirtiyor.
    • Aleyna, alışverişte bütçesinin az kaldığını ve bir ürünün 450 liraya indirildiğini, ancak 300 liraya pazarlık yapıldığını anlatıyor.
    • Hülya, herhangi bir grup içerisinde olmadığını, herkesle iletişim halinde olmak istediğini ve yeni gelenlere karşılaması gerektiğini vurguluyor.
    58:09Paris Defilesi
    • Hülya, Paris'te Yasemin Hanım'ın defilesini izlemeye gittiğini ve operati garnie de yaptıklarını söylüyor.
    • Defilede protokolde oturacaklarını ve hepsini götüreceğini belirtiyor.
    • Hülya, defilede defile yapacağını ve business oturacaklarını söylüyor.
    58:38Aleyna'nın Kıyafet Değerlendirmesi
    • Aleyna'nın bot, çanta ve şal gibi kıyafetleri değerlendiriliyor.
    • Aleyna, ayakkabılarını çizme olarak aldığını, ancak aslında bot olduğunu belirtiyor.
    • Aleyna'nın kıyafetleri şık ve asil bulunuyor, ancak çizme giymesi konsept dışı olarak değerlendiriliyor.
    1:00:21Aleyna'nın Konsept Dışı Kalması
    • Aleyna'nın konsept dışı kaldığı belirtiliyor ve çizme giymesi eleştiriliyor.
    • Aleyna, bot almak için risk almak istemediğini, ancak satış elemanının bot olduğunu söylediğini anlatıyor.
    • Aleyna, konsept dışı kalmasından dolayı üzgün olduğunu ve emeğine yazık olduğunu söylüyor.
    1:03:16Aleyna'nın Podyumdan Ayrılması
    • Aleyna, prenses olarak nitelendiriliyor ve bir puan alıyor.
    • Aleyna, üzülerek yerine uğurlanıyor.
    • Su podyuma alınıyor.
    1:03:47Su'nun Moda Değerlendirmesi
    • Su, botları ve çantası 100 TL, özel elbisesi 400 TL, şal ve aksesuarları 150 TL olarak fiyatlandırıyor.
    • Su, Paris'e gideceğini ve arkadaşlarının evliliğine sürpriz yapacağını belirtiyor.
    • Yasemin, Su'nun kıyafetini beğenmediğini, makyajının soft olduğunu ve daha özenli gelmesi gerektiğini söylüyor.
    1:07:22Su'nun Kıyafet Değerlendirmesi
    • Yasemin, Su'nun mini deri elbise ve deri ile karışık mini ceket kombinasyonunu beğendiğini belirtiyor.
    • Yasemin, Su'nun çantasının vizyonunu ve misyonunu bilmediğini, çantanın hakkını vermediğini söylüyor.
    • Yasemin, Su'nun aynı tarz kıyafetlerle gelmesini istemediğini ve daha farklı olmasını tercih ettiğini belirtiyor.
    1:10:17Melike'nin Moda Değerlendirmesi
    • Melike, çizmelerini 200 TL, çantasını 180 TL, blazer ceketini 150 TL olarak fiyatlandırıyor.
    • Melike, etek için payet diktirdiğini ve tişörtünün kumaşlarının toplam 200 TL tuttuğunu belirtiyor.
    • Yasemin, Melike'nin yeşil şalını ve çantasını birbirine çağırdığını ve bunu beğendiğini söylüyor.
    1:17:33Programda Konsept Tartışması
    • Katılımcılar arasında konsept hakkında farklı görüşler var, bazıları mutlu değilken bazıları keyif alıyor.
    • Hülya'nın gözleri doldu ve ağladığını belirtiyorlar.
    • Katılımcılar birbirlerine hoş geldin demeyip hoş gelmediğini söylüyorlar.
    1:19:14Ayakkabı Türleri Hakkında Bilgi
    • Katılımcılar çizme ve bot arasındaki farkı tartışıyorlar.
    • Bilekte biten, ister sarsın ister sarmasın bottur.
    • Botun daha kısası olan, kemiğin altında biten ayakkabılar çizme sınıfına giriyor.
    • Buti, ayakkabıyla botun arasında kaldığı için ve her tarafı kapalı olduğu için bu terim kullanılıyor.
    1:20:50Konsept Değerlendirmesi
    • Eda'nın konsepti "doktorun kliniğine gidiyorsun" olarak açıklanıyor.
    • Eda'nın ayak çizmeleri ve çantası 55 TL, kombini 595 TL, şalı, eldivenleri ve küpeleri 300 TL.
    • Eda konsept dışı olarak değerlendiriliyor ve 4 puan alıyor.
    1:22:09Puan Durumu ve Yarınki Konsept
    • Hülya 20 tam puan, Aslı 7 puan, Yağmur Aleyna 4 puan, Su 9 puan ve Melike 4 puanla değerlendiriliyor.
    • Melike, Aleyna ve Eda konsept dışı olarak belirleniyor.
    • Yarınki konsept "kadife şıklığı" olarak açıklanıyor ve Pendik'te yapılacak.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor